Jonas Frederiksen

Producer

Jonas Frederiksen is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Heaven's Heart

2008 | Drama

Zweden/Denemarken 2008. Drama van Simon Staho. Met o.a. Ingemar Carlehed, Jakob Eklund, Lena Endre, Maria Lundqvist en Mikael Persbrandt.

Verschrikkelijk irritant relatiedrama in de ergste Bergman-traditie. Twee ogenschijnlijk gelukkige echtparen van goede komaf raken tijdens een gezellig bedoeld etentje aan het discussiëren over vreemdgaan; vrijwel direct wordt dat in de praktijk gebracht, met ellenlange ruzies en monologen in toneelmatige decors als gevolg. Dankzij Staho’s ontstellend matte regie blijft er nauwelijks iets anders over dan te kijken naar de vermoeide gezichten van de acteurs, of het spuuglelijke behang achter hen.

Open Hearts

2002 | Romantisch drama

Denemarken 2002. Romantisch drama van Susanne Bier. Met o.a. Nikolaj Lie Kaas, Sonja Richter, Mads Mikkelsen, Paprika Steen en Stine Bjerregaard.

Joachim (Kaas), net verloofd, raakt verlamd bij een auto-ongeluk. In het ziekenhuis reageert hij zijn verdriet en frustratie af op zijn vriendin, Caecilie (Richter), die daardoor in de armen van de behandelend arts (Mikkelsen) wordt gedreven. Die toevallig de echtgenoot is van de vrouw (Steen) die het ongeluk veroorzaakte. Gefilmd volgens de Dogma-regels: op locatie, zonder rekwisieten, met origineel geluid, zonder uitgebreide belichting en uit de hand geschoten. In die context kunnen verhaallijnen die in een soap niet zouden misstaan plotseling weer ontroeren.

Family

2001 | Documentaire, Drama

Denemarken 2001. Documentaire van Sami Saif en Phie Ambo. Met o.a. Sami Saif, Phie Ambo en Walid Khalil Kaid Saif.

Stijlvol gemaakt egodocument over de 28-jarige filmstudent Sami Saif die op zoek gaat naar zijn lang uit het oog verloren vader. Saif voerde zelf de regie, samen met zijn toenmalige partner Phie Ambo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jonas Frederiksen op televisie komt.

Reageer