Troels Asmussen

Acteur

Troels Asmussen is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Miraklet i Valby

1989 | Familiefilm, Fantasy, Drama

Denemarken/Zweden 1989. Familiefilm van Åke Sandgren. Met o.a. Jakob Katz, Troels Asmussen, Lina Englund, Amalie Alstrup en Ingvar Hirdvall.

Na wat geklungel met zendapparatuur in een oude caravan belanden twee jongens en een meisje in de middeleeuwen. Het meisje wordt ontvoerd en de jongens worden door enkele ridders aangevallen. Zij kunnen zich nog net op tijd redden door zich terug naar hun eigen tijd te flitsen, maar om hun vriendinnetje te ontzetten moeten de jongens weer zo snel mogelijk terug. Stuntelige en stuntelende kinderfilm van Zweedse cineast Sandgren.

Pelle Erobreren

1987 | Drama

Zweden/Denemarken 1987. Drama van Bille August. Met o.a. Max von Sydow, Pelle Hvenegaard, Erik Paaske, Björn Granath en Axel Strøbye.

Pelle de veroveraar, zoals dit drama vertaald heet, was de grote internationale doorbraak van de Deense regisseur Bille August (The House of the Spirits). De film won zowel de Gouden Palm als de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. De prijzenregen over Pelle zegt iets van de mogelijkheden van August en de uitstekende acteerprestaties van vooral Von Sydow en Hvenegaard, maar het zegt ook iets over het in kwalitatief opzicht matige filmklimaat in de jaren tachtig. Want hoe pakkend ook, Pelle Erobreren is gewoon de Zweedse Ciske de Rat, een arme jongen die veel onrecht moet ondergaan en droomt van een vrij leven. Negentiende-eeuwse Pelle (Hvenegaard) emigreert met zijn vader (Von Sydow) van Zweden naar Denemarken in de hoop betere omstandigheden aan te treffen. Die hoop wordt verpletterd als blijkt dat hun enige kans is te werken als beesten bij een rijke boer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Troels Asmussen op televisie komt.

Reageer