Francisco Lara Polop is regisseur en scenarist.
Er zijn 17 films gevonden.

Chica de Río

2001 | Romantische komedie

Verenigd Koninkrijk/Spanje 2001. Romantische komedie van Christopher Monger. Met o.a. Hugh Laurie, Vanessa Nunes, Santiago Segura, Patrick Barlow en Lia Williams.

Britse stijfheid en Braziliaanse samba gaan best samen in Chica de Río, al moet er eerst een bank beroofd worden. De beheerste bankbediende Raymond (Laurie) is de onwaarschijnlijke dader, op gang gebracht door een baas die hem weer oversloeg voor promotie en zijn vrouw afpakte. Met de poet vlucht Raymond naar Rio, waar hij zijn samba-muze Orlinda (Nunes) zoekt en vindt. Het plotje is het tegendeel van onvergetelijk, maar komiek Laurie weet het in zijn eentje wel amusant te maken. Chica de Río was voor hem een opstapje naar medische serie House (2004), waarmee hij zowaar nog uitgroeide tot alternatief sekssymbool voor George Clooney.

El Fraile

1990 | Horror

Spanje/Verenigd Koninkrijk 1990. Horror van Francisco Lara Polop. Met o.a. Paul McGann, Sophie Ward, Isla Blair, Aitana Sánchez-Gijón en Manuel de Blas.

In 1767 knoopt een prediker uit Madrid een relatie aan met de jonge en mooie Mathilde. Onopvallende en onnodige filmbewerking van de buitengewone roman The Monk van M.G. Lewis: het was al eens een project van Buñuel en Ado Kyrou bewerkte het al voor het witte doek met Franco Nero. Deze co-produktie benadrukt alles wat er over de Inquisitie verteld wordt.

Christina y la reconversión sexual

1984 | Avonturenfilm, Erotiek

Spanje/Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Francisco Lara Polop. Met o.a. Jewel Shepard, Ian Sera, Tony Isbert en Pepita Full James.

Een jonge erfgename wordt ontvoerd door een organisatie en vrijgekocht door een playboy, die vervolgens het losgeld verhoogt... Een onopvallende film. De producer (Harry Alan Towers) maakte twintig jaar geleden ook al dit soort films.

La Mujer del juez

1983 | Erotiek

Spanje 1983. Erotiek van Francisco Lara Polop. Met o.a. Norma Duval, Héctor Alterio, Manuel Tejada en Miguel Molina.

De echtgenote van een rechter in de provincie zoekt een manier om de verveling te verdrijven. Een middelmatig melodrama, ondergeschikt gemaakt aan de erotische uitstraling van de 'vedette' Norma Duval.

J.R. Contraataca

1983 |

Spanje 1983. Francisco Lara Polop. Met o.a. Antonio Carisa, Mary Santpere en Pepe da Rosa.

De echtgenote van een rechter in de provincie zoekt een manier om de verveling te verdrijven. Een middelmatig melodrama, ondergeschikt gemaakt aan de erotische uitstraling van de 'vedette' Norma Duval.

Les llamaban J.R.

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Francisco Lara Polop. Met o.a. Pepe da Rosa, Mary Santpere, Antonio Garisa en María Salerno.

Een seminarist ontvangt de boodschap dat hij een reusachtige plantage erft. Zo'n groffe parodie op de Amerikaanse televisieserie DALLAS werd maar zelden gemaakt.

El Cabezota

1982 | Familiefilm, Komedie

Spanje/Mexico 1982. Familiefilm van Francisco Lara Polop. Met o.a. Alvaro de Luna, Jacqueline Andere, Manuel Alexandre en Antonio Gamero.

Tijdens de Eerste Spaanse Republiek is een boer er op tegen dat zijn kinderen onderwijs krijgen... Een zeer slechte film.

La Masajista vocacional

1981 | Komedie, Erotiek

Spanje 1981. Komedie van Francisco Lara Polop. Met o.a. Adriana Vega, Raúl Sender, Francisco Cecilio en María Salerno.

Een speler die een klap op zijn kruis heeft gekregen wordt door een mooie masseuse behandeld. Een bijzonder grove komedie.

La Patria 'del rata'

1980 | Actiefilm

Spanje 1980. Actiefilm van Francisco Lara Polop. Met o.a. Danilo Mattei, Julia Martínez, Arturo López en Taida Urruzola.

Na een overval wordt de gevaarlijke misdadiger 'de Rat' door de politie achtervolgd. Een slechte en afgezaagde film.

Secretos de alcoba

1976 | Komedie, Erotiek

Spanje 1976. Komedie van Francisco Lara Polop. Met o.a. Javier Escrivá, Africa Pratt, Carmen Platerno en María Salerno.

Een man op leeftijd heeft verschillende minnaressen. Echt verschrikkelijk.

Las Desarraigadas

1976 | Mysterie, Erotiek

Spanje 1976. Mysterie van Francisco Lara Polop. Met o.a. Simon Andreu, Agata Lys, Jack Taylor en Alberto Dalbes.

Een Madrileense detective gaat naar de Canarische eilanden om de moord op een vriend van hem te onderzoeken. De tweede film met de detective David Garc[KA1]ia als hoofdpersonage (de eerste was LAS PROTEGIDAS), even middelmatig als de voorafgaande.

Virilidad a la española

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Francisco Lara Polop. Met o.a. Fernando Esteso, Mónica Randall, Conchita Goyanes en Josele Román.

De vele tegenslagen van een dorpeling die bedroefd is over zijn overmatige viriliteit...Een grenzeloos ordinaire 'macho'-film.

Las Protegidas

1975 | Mysterie, Erotiek

Spanje 1975. Mysterie van Francisco Lara Polop. Met o.a. Simón Andreu, Ángela Molina, Maria Perschy, Sandra Mozarowski en Ismael Merlo.

Een Spaanse detective onderzoekt een geval van handel in blanke slavinnen. Een lompe en nabootsende film, waarin de later beroemde Angela Molina één van haar eerste rollen speelde.

El Vicio y la virtud

1975 | Erotiek

Spanje 1975. Erotiek van Francisco Lara Polop. Met o.a. Lynne Frederick, Teresa Gimpera, Juan Ribó en Miguel Ayanes.

Een jong meisje wordt voortdurend lastig gevallen door een jongen van haar eigen leeftijd. Zij raakt emotioneel in de war door haar moeder, die een bandeloos erotisch leven leidt en haar zegt in te gaan op de avances van haar bewonderaar... Weer het oude liedje van de nu reeds prehistorische tijden van de 'vrijheid': toespelingen op de meest walgelijke perversiteiten versus het toppunt van moralisme.

Perversión

1974 | Mysterie, Erotiek

Spanje 1974. Mysterie van Francisco Lara Polop. Met o.a. Nadiuska, Carlos Estrada, Teresa Gimpera en Ricardo Tundidor.

Een industrieel pleegt overspel met zijn secretaresse. Dit doet hij zowel om erotische als om criminele redenen. Een verschrikkelijke film.

Cebo para una adolescente

1973 | Drama, Erotiek

Spanje 1973. Drama van Francisco Lara Polop. Met o.a. Ornella Muti, Philippe Leroy, Emilio Gutiérrez Caba en José Vivó.

Een jonge secretaresse wordt verleid door haar chef en bemind door een jonge man van haar eigen leeftijd. Het is een van de erotische drama's waarin Ornella Muti, aan het begin van haar carrière in Spanje, de hoofdrol vervulde.

L Mansión de la niebla

1972 | Horror

Spanje/Italië 1972. Horror van Francisco Lara Polop. Met o.a. Analía Gadé, Evelyn Stewart, Andrés Resino, Alerto Dalbes en Eduardo Fajardo.

Een paar komt toevallig in een huis terecht dat vlakbij een kerkhof ligt dat een slechte naam heeft. Een grove film die veel elementen copieërt van anderen, hoewel hij gemaakt is met een zeker gevoel voor esthetiek.