Peter McCubbin

Regisseur, Producer

Peter McCubbin is regisseur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Romantic Undertaking

1995 | Romantiek

Canada 1995. Romantiek van Peter McCubbin. Met o.a. William Katt, Valerie Buhagiar, Ishwar Mooljee, Paul Berry en Greg Blanchard.

Scheepskok Richie Tennant (Katt) moet zijn schip ontvluchten daar hij zijn kapitein een ketel soep over het hoofd kieperde. In een winkel ontmoet hij muziekstudente Jenny Tanner (Buhagiar), die na vijf jaar studie in Engeland terugkeerde naar Toronto. Haar vader is overleden en diens begrafenisbedrijf staat op de rand van het bankroet. Per toeval neemt hij zijn intrek in het appartement dat Jenny en Oscar (Mooljee), de compagnon van haar vader, verhuren. Ook al kunnen ze elkaar van bij de aanvang niet uitstaan, toch groeit er liefde tussen Jenny en Richie. Een misstap uit zijn verleden bedreigt echter hun prille relatie. Een poging om een screwball-comedy te maken à la Hawks, maar dat is tot mislukken gedoemd als men niet kan beschikken over mensen met het talent van een Grant en een Hepburn. Er zitten uitstekende momenten in de film, maar regelmatig valt de actie stil om dan weer terug in versnelling te komen. Natuurlijk is een begrafenisonderneming een dankbaar decor voor enkele macabere gags. Melissa R. Byer en Treena Hancock baseerde het scenario op een verhaal van Chuck Micallef. Fotografie is van N. 'Kuri' Kurita.

Home for Christmas

1990 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten/Canada 1990. Drama van Peter McCubbin. Met o.a. Mickey Rooney, Simon Richards, Chantelles Kent en Lesley Kelly.

In deze rond Rooney gebreide sentimentele kerstvertelling speelt de veteraan een dakloze kruimeldief, die in een verlaten magazijn bivakkeert met andere zwervers. Hij is zo`n beetje een groothartige branieschopper, die als een soort Robin Hood zijn lotgenoten laat meedelen in de veroverde buit. Op een avond wordt hij betrapt bij het kraken van een auto, die (heel toevallig) behoort aan zijn inmiddels getrouwde zoon, die hij vanaf de geboorte niet meer heeft gezien. Er wordt afgesproken dat hij klusjes gaat verrichten totdat de schade is betaald. Zijn kleindochter mag niet weten dat de kleine oude crimineel haar grootvader is. Dat komt natuurlijk toch uit. Eind goed al goed op Kerstavond in deze onwaarschijnlijke en slappe film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter McCubbin op televisie komt.

Reageer