David Wall

Acteur

David Wall is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Elvis and The Presleytarians

1997 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1997. Documentaire van Barry Ryan. Met o.a. Larry Geller, Cliff Richard, Vernon Chadwick, Vanessa Bradwell en Jane Kelly.

Hoe een pop-idool kan evolueren tot een religieus icoon wordt gedetailleerd beschreven in deze documentaire, gemaakt n.a.v. de twintigste verjaardag van het overlijden van Elvis Presley. Voor een deel van zijn fervente aanhangers is Elvis niet enkel de 'king of rock 'n' roll', maar tevens de nieuwe sleutel naar het geloof. Er worden bepaalde tekens uit zijn carrière aangehaald als zijnde bewijzen van het feit dat hij de hergeboren heiland is, een nieuwe zoon van God, die het offer van Jesus moest overdoen. Er worden parallellen gezocht tussen het leven van Jesus en van Elvis en sommigen bestuderen deze zelfs in volle ernst. Toen Elvis geboren werd zou, volgens zijn vader, een vreemd licht geschenen hebben op de nederige woning waar hij het levenslicht zag. Drie dagen na zijn dood zou zijn lichaam verdwenen zijn. Dit en nog veel meer onzin wordt in deze documentaire op een rijtje gezet. Je gelooft het of je gelooft het niet, maar er wordt een aardig stukje show opgevoerd rond de dood van het rock-idool. Ryan schreef het scenario en het geheel werd gemonteerd door Dan Merrylees en Dan Williams.

Noureyev

1992 | Documentaire, Biografie

Ierland/Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1992. Documentaire van Patricia Foy. Met o.a. Rudolf Noureyev, Dame Margot Fonteyn, Dame Ninette De Valois, Dame Merle Park en Maude Lloyd.

Een portret van een van de grote geniale dansers en choreografen van de twintigste eeuw (1938-1993), door Foy samengesteld uit archiefmateriaal met als rode draad een lang interview met de meester. Van zijn eerste danspassen, tegen de wil van zijn vader in, aan het Choreografisch Instituut van Leningrad, over zijn carrière bij het Kirow-ballet, tot zijn overloop naar het westen, na een optreden in Parijs in 1961. Ook hier deed hij zich vlug opmerken en werd hij een ster. Heel wat mensen die met hem gewerkt hebben komen aan het woord en we zien de danser zelf in enkele van zijn klassieke uitvoeringen. De research werd gedaan door Tristram Holland en Madonna Benjamin en de montage is van Mel Morpeth, Luke Campbell en Nigel Cattle. Foy stond zelf in voor het scenario en de interviews. Een must voor balletliefhebbers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Wall op televisie komt.

Reageer