Tony Mitchell

Regisseur, Producer, Cameraman

Tony Mitchell is regisseur, producer en cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

Awaydays

2009 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2009. Drama van Pat Holden. Met o.a. Nicky Bell, Liam Boyle, Stephen Graham en Oliver Lee.

Liverpool, 1979. Paul Carty (Bell) wil dolgraag meedoen met de jongens van The Pack, voetbalhooligans die iedere zondag hun regenjacks aantrekken, veel drank en drugs consumeren, om daarna een potje te knokken met rivaliserende bendes. Op voorspraak van de charismatische Elvis (Boyle) mag hij meedoen van Godden (Graham), de oudere man die fungeert als bevelhebber van The Pack. Er ontstaat een warme vriendschap tussen Carty en Elvis. Harde gevechten met Stanleymessen worden afgewisseld met sfeervolle beelden van het wazige adolescentenbestaan onder Thatcher. Sfeervolle soundtrack met liedjes van oa Magazine, Joy Division en Echo and the Bunnymen.

Leroy

2007 | Drama, Komedie

Duitsland 2007. Drama van Armin Völckers. Met o.a. Alain Morel, Anna Hausburg, Constantin von Jascheroff en Günther Kaufmann.

Luchtig Duits komediedrama over de Berlijnse avonturen van afro-tiener Leroy (Morel) met zijn blauwogige blonde vriendin (en haar neonazibroers) en zijn Griekse hartsvriend Dimmi. Leroy is op alle mogelijke manieren Duits, maar wordt door zijn omgeving gezien als buitenstaander. Het omarmen van een zwarte identiteit lijkt de oplossing. Leroy is een opmerkelijk lichtvoetige jeugdfilm over netelige situaties rond racisme, identiteit, Duitse trots en ingesleten schaamte. Hagelwitte regisseur en scenarist Völckers vond inspiratie in zijn eigen kindertijd in Brazilië en later in Duitsland. Zie ook het vooraf gedraaide vervolg Leroy räumt auf op YouTube.

Menino Maluquinho 2: A aventura

1998 | Drama, Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Brazilië 1998. Drama van Fabrizia Pinto en Fernando Meirelles. Met o.a. Samuel Brandão, Samuel Costa, Cláudio Cavalcanti, Stênio Garcia en Galia Bernardes.

Maluquinho en zijn bende brengen de vakantie door in het stadje waar Maluquinho's opa en oma wonen. Opa Tonico is verantwoordelijk voor de festiviteiten die de stad organiseert in verband met het 100-jarig bestaan, en Maluquinho zal in het circus optreden als illusionist. Maar dan verdwijnt Maluquinho plotseling.

Safe House

1997 | Thriller

Canada/Verenigde Staten 1997. Thriller van Eric Steven Stahl. Met o.a. Patrick Stewart, Kimberly Williams-Paisley, Hector Elizondo, Joy Kilpatrick en Craig Shoemaker.

De goegemeente zal Patrick Stewart eeuwig associëren met Star Trek en X-men terwijl de gedistingeerde Brit grossiert in karakterrollen. Safe house is zo'n ondergewaardeerde krachttoer waarin voormalig geheim agent Mace Sowell (Stewart) zich verschanst in zijn villa om een vermeende aanslag op zijn leven te verijdelen. Centraal staat de ware aard van Stewarts paranoia en ondanks enkele oneffenheden in Stahls draaiboek werkt de film als een fraaie suspensethriller. (VM/VPRO Gids)

Roy Orbison & Friends: A Black & White Night

1988 | Muziek

Verenigde Staten 1988. Muziek van Tony Mitchell. Met o.a. Roy Orbison, Bruce Springsteen, Jackson Browne, Bonnie Raitt en Elvis Costello.

VV.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tony Mitchell op televisie komt.

Reageer