Christian Richard is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Mamy Wata

1989 | Drama

Mali/Frankrijk 1989. Drama van Moustapha Diop. Met o.a. Sidiki Bakaba, Sandra Novik, Gérard Essomba, France Zobda en Sotigui Kouyaté.

Hoewel Moustapha Diop in Europa een zeer gelauwerd regisseur is vanwege zijn M[KA1]EDECIN DE GAFIR[KA1]E (1982), is hij er niet in geslaagd deze film tot een succes te maken. Dit is te wijten aan het onsamenhangende scenario dat een (niet te vertellen) verhaal vertelt dat een periode van 32 jaar bestrijkt en dat de kijker meevoert van de Vercors via Parijs naar een Malinees dorpje. In die context speelt zich bovendien een sociaal drama af getekend door het verval, de vervolgingen door de soldaten van de nationale dictator, de gevangenneming van het verzet en het uiteindelijke optreden van de watergodin Mamy Wata, die de krachten van het Kwade overwint op de tonen van de 'Walkurenrit'. Te veel is echter te veel! Niettemin zitten er in deze film een aantal heel mooie en emotioneel geladen scènes.

Le courage des autres

1983 | Avonturenfilm, Mysterie, Drama, Historische film, Fantasy

Burkina Faso 1983. Avonturenfilm van Christian Richard. Met o.a. Sotigui Kouate, Samake Sali en Baha Kouyate.

Rond rond 1900 wordt de Westafrikaanse kuststrook nog steeds geterroriseerd door slavenhandelaren. Een mysterieuze zwarte ruiter volgt een van de slavenkaravanen en laat zich gevangennemen. Hij zal echter een opstand organiseren en van de kettingen van de slaven wapens maken, waarmee ze de onderdrukkers bekampen. Deze mythische avonturenfilm maakt gebruik van een Afrikaanse legende om een verhaal te vertellen van lijden, traditie, magie, weerstand en uiteindelijke vrijheid. Wie de technische tekortkomingen door de vingers wil zien en bereid is zich onder te dompelen in de Afrikaanse cultuur vindt in deze met overtuiging gemaakte film veel van zijn gading. Afkomstig uit Opper- (of Boven-) Volta dat vanaf 1984 Burkina Faso heet. Het scenario is van regisseur Richard. Het camearwerk is van Serge Dalmas en Moussa Diakité.