Fred Holmes

Regisseur, Acteur

Fred Holmes is regisseur en acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Harley

1991 | Familiefilm

Verenigde Staten 1991. Familiefilm van Fred Holmes. Met o.a. Lou Diamond Phillips, Eli Cummins, Jan Dewitt, Kim Valentine en Chad Sheets.

Lou Diamond Phillips (van LA BAMBA) in een onopwindende prent die zo uit de koker van de bekeerde en bejaarde Cliff Richard had kunnen komen, over de onhandelbare jongeling Harley met een sterke voorliefde voor snelle motorfietsen. De jonge delinquent Phillips wordt weer eens gepakt en bij wijze van alternatieve straf wordt hij naar een boerderij in Texas gezonden, waar het hard werken geblazen is. Daarop volgt de ultieme loutering. Een film die bol staat van valse sentimenten. Het scenario is een onderonsje van Frank en Sandy Kuntz, en Darryl en Kynn Kuntz, die ook nog coproduceerden, terwijl regisseur Holmes optrad als producent. Deze laatste verdiende het geld voor deze boodschap o.a. met de producties van CHARIOTS OF FIRE en TENDER MERCIES. Hij meent nu dat hij kan regisseren.

Dakota

1988 | Drama

Verenigde Staten/Verenigde Staten 1988. Drama van Fred Holmes. Met o.a. Lou Diamond Phillips, Eli Cummins, DeeDee Norton, Jordan Burton en Steve Ruge.

Een goedbedoeld, maar oppervlakkig werkje, dat onafhankelijk geproduceerd is. Het gaat over een weerbarstige jongen (Phillips) die op de vlucht is, op een boerderij in Texas werkt en met verschillende personen relaties onderhoudt. Alleen Phillips, die ook medeproducer was, is interessant. Hij maakte deze film voordat hij een ster werd in LA BAMBA. Scenario van Darryl J. Kuntz en Lynn Kuntz.

Laurel & Hardy: Two Tars

1928 | Komedie, Zwijgende film, Experimenteel

Verenigde Staten 1928. Komedie van James Parrott. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Thelma Hill, Ruby Blane en Charlie Hall.

Zeebonken Stan en Ollie genieten van een vrije dag op vaste grond. In de stad huren ze een auto en pikken twee leuke meiden (Hill en Blaine) op. Nadat ze de dag op het platteland doorgebracht hebben keren ze terug naar hun basis, maar komen onderweg terecht in een file, veroorzaakt door wegarbeiders. Vanzelfsprekend zal er iemand hun auto raken, waarna de vernietigende humor geen grenzen meer kent. Zeer plezierige gag- na-gag-film waarin de jongens zich naar hartelust kunnen uitleven. Het spreekt vanzelf dat op het einde de weg meer op een autokerkhof dan op een snelweg zal lijken. De film zit vol krankzinnige invallen en wordt bevolkt door een leger aan vaste medespelers van het duo. Leo McCarey schreef het scenario en superviseerde de film. H. M. Walker bedacht de tussentitels. Fotografie is van George Stevens.

Lightning Lariats

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Robert De Lacy. Met o.a. Tom Tyler, Dorothy Dunbar, Frankie Darro, Ruby Blaine en Fred Holmes.

Bij een staatsgreep in een Balkanstaat moet de jeugdige koning Darro met gouvernante Dunbar vluchten naar Amerika. Rancher Tyler neemt beiden op. Maar agenten uit die staat zitten Darro achterna om de jongen om zeep te helpen. Alsof Tyler al niet genoeg problemen heeft, rust er ook nog een zware lening op zijn ranch, die hij niet op tijd terug kan betalen. Een goede western, door George Worthing geschreven en door F.A.E. Pine bewerkt, met Nick Musuraca voor het gebruikelijke professionele camerawerk.

The Gambling Fool

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van J.P. McGowan. Met o.a. Franklyn Farnum, Otto Meyer, Fred Holmes, Harry Northrup en Jack Pearce.

Farnum wint bij het kaarten een ranch. De ex-eigenaar wordt vermoord door een tweetal bandieten, die zelf de ranch hadden willen hebben. Men denkt dat Farnum het gedaan heeft. Die moet zich ondertussen ontfermen over een kind van de ex-eigenaar. Maar de outlaws zitten ook niet stil en vallen de ranch aan. McGowan was ook de scenarist en het camerawerk van deze western deed King Grey.

A Streak of Luck

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Richard Thorpe. Met o.a. Buffalo Bill Jr., Dorothy Wood, Nelson McDowell, Bertram Marburgh en Charles Whitaker.

Bill wordt door zijn vader de deur uitgekeken en beleeft dan in het Wilde Westen een serie avonturen tot hij het ware meisje leert kennen, en rust in zijn leven vindt. Regisseur Thorpe schreef, onder zijn schuilnaam Frank L. Inghram, het scenario naar een verhaal van Phillip Hubbard.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fred Holmes op televisie komt.

Reageer