Tuomo Hutri is cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

Little Wing

2016 | Jeugdfilm

Finland/Denemarken 2016. Jeugdfilm van Selma Vilhunen. Met o.a. Linnea Skog en Paula Vesala.

De vader van Varpu heeft het gezin jaren geleden verlaten en haar overwerkte moeder heeft nooit tijd voor haar. Ze is zelfs haar twaalfde verjaardag vergeten. Op een dag heeft Varpu er genoeg van; ze stapt in een gestolen auto en gaat haar vader zoeken.

Miekkailija

2015 | Biografie, Drama

Finland/Estland/Duitsland 2015. Biografie van Klaus Härö. Met o.a. Märt Avandi, Ursula Ratasepp, Kaarle Aho, Kirill Käro en Lembit Ulfsak.

Om uit de klauwen van Stalins geheime politie te blijven, ontvlucht de getalenteerde schermer Endel Nelis begin jaren vijftig Leningrad. In het Estische kustplaatsje Haapsalu wordt hij gymleraar op een school met kinderen waarvan de vaders dood of verdwenen zijn. Endel sticht er een schermclub, maar de 'feodale' sport valt slecht bij de fanatiek communistische directeur. Ongewoon verhaal, gebaseerd op het leven van Nelis (1925-1993), werkt beheerst toe naar de cruciale keuze die de hoofdfiguur moet maken. Elegante enscenering, prachtige 'Scope-fotografie, discreet stemmige muziek, subtiel spel: een dramatische voltreffer.

Vuosaari

2012 | Drama

Finland 2012. Drama van Aku Louhimies. Met o.a. Alma Pöysti, Aino Louhimies, Sean Pertwee en Laura Birn.

Een woonwijk en hunkering naar liefde, dat hebben de personages gemeen in het Finse stadsdrama Vuosaari. De titelwoonwijk ligt aan de rand van Helsinki en de ongeveer zeven verschillende verhalen bestrijken zaken als drugs- en alcoholmisbruik, racisme, eetstoornissen, alleenstaand vaderschap, seks, verwaarlozing, kanker, pesten en reality tv. Stereotyperingen van volksaard, sekse en afkomst zijn niet van de lucht waarbij vooral vrouwen worden weggezet als onhebbelijke lastposten. Maar filmer Louhimies zweepte zijn ensemble in ieder geval op tot meeslepend acteerwerk en monteerde de boel zodanig vlot aan elkaar dat verveling uitblijft.

Forbidden Fruit

2009 | Drama

Finland/Zweden 2009. Drama van Dome Karukoski. Met o.a. Amanda Pilke, Marjut Maristo, Malla Malmivaara en Jarkko Niemi.

De achttienjarige Maria (Pilke) en Raakel (Maristo), afkomstig uit de in Noord-Scandinavië actieve Laestadiaanse gemeenschap die zich streng aan de bijbel houdt, reizen af naar Helsinki om hun horizon te verbreden. Dansen, seks, alcohol, televisie, tot voor kort hadden ze er geen weet van. Fins coming of age-verhaal rond twee grootogige tieners heeft dromerige beelden, maar schetst wat al te bruusk twee verschillende werelden naast elkaar. De film deed in eigen land enig stof opwaaien - hoewel het Laestadianen zelf niet is toegestaan naar de bioscoop te gaan.

Muukalainen

2008 | Drama

Finland/Estland/Duitsland/Verenigd Koninkrijk 2008. Drama van J.-P. Valkeapää. Met o.a. Pavel Liska, Vitali Bobrov, Emilia Ikaheimo, Heini Jaanus en Pauli Poranen.

Een onheilspellende sfeer overheerst in deze Finse debuutfilm over een tienjarig, zwijgend jongetje dat met zijn moeder in een vervallen huis op het platteland woont. De komst van een vreemdeling en de bezoekjes van de jongen aan zijn vader in de gevangenis voeren de spanning op, maar een climax blijft uit. Met zijn opeenstapeling van geheimzinnige, beladen beelden doet Muukalainen denken aan het werk van Tarkovski en Zvjagintsev, maar behalve prachtig camerawerk en een mooie hoofdrolspeler heeft Valkeapääs film weinig te bieden.