Helmer von Lützelburg

Regisseur, Scenarist

Helmer von Lützelburg is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Im Himmel ist die Hölle los

1986 | Komedie, Muziek

Duitsland 1986. Komedie van Helmer von Lützelburg. Met o.a. Dirk Bach, Billie Zöckler, Barbara Valentin, Cleo Kretschmer en Walter Bockmayer.

Wanneer een bekende ster in een provincieplaatsje een tv- programma wil maken loopt daar alles in het honderd. De film was bedoeld als satire op het opgeklopte televisiewereldje, maar werd uiteindelijk een niet bijster orginele komedie. Scenario van de regisseur en Andreas Markus Klug, die ook de muziek verzorgde. Camerawerk van Klaus Eichhammer en Horst Knechtel.

Im Himmel ist die Hölle los

1983 | Komedie

Duitsland 1983. Komedie van Helmer von Lützelburg. Met o.a. Barbara Valentin, Billie Zöckler en Dirk Bach.

Puber Mimi wordt op school gepest en vlucht naar het wereldje van de schlager-presentator Willie Wunder. Als de man met zijn show naar Mimi's woonplaats komt, en zijn assistente door een ongeluk om het leven komt, ziet Mimi haar kans groeien om Willie's assistente te worden. De moeder van een klasgenootje ziet deze positie voor haar dochter ook wel zitten. Mimi weet echter niet dat Willie allergisch is voor kleine dikke meisjes met vlechten

Neonstadt

1982 | Experimenteel, Drama, Romantiek, Misdaad

Duitsland 1982. Experimenteel van Gisela Weilemann, Helmer von Lützelburg, Dominik Graf, Johann Schmid en Wolfgang Büld. Met o.a. Michaela May, Christiane Felscherinow, Billie Zöckler, Axel Kuner en Wolfgang Fink.

Vijf jonge regisseurs, die allen eindexamen hebben gedaan aan de filmacademie van München, hebben samen een film gemaakt. In vijf episodes wordt het leven van de jeugd in de neonstad München belicht. De verschillende bijdragen weerspiegelen de verschillende karakters van de makers.

Die Nacht des Schicksals

1982 | Komedie, Horror, Romantiek, Musical

Duitsland 1982. Komedie van Helmer von Lützelburg. Met o.a. Wolf Rettig, Melitta Wolke-Desinee, Billie Zöckler, Traute Hoess en Ludwig Böttger.

Deze komedie, die met verschillende prijzen bekroond werd, gaat over een nacht in slot Rankenruh. Horrorfilm, melodrama en musical worden op originele wijze op de hak genomen. Een speciale grap: alle acteurs spelen dubbelrollen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Helmer von Lützelburg op televisie komt.

Reageer