Michele Mirabella

Acteur

Michele Mirabella is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Non chiamarmi Omar

1992 |

Italië 1992. Sergio Staino. Met o.a. Ornella Muti, Stefania Sandrelli, Elena Sofia Ricci, Gastone Moschin en Giuliana Calandra.

Regisseur Staino schreef samen met auteur Fransesco Tullio Altan het scenario, gebaseerd op diens verhaal Nudi e crudi. De gebeurtenissen spelen zich af in een Noorditaliaanse stad op een vroege winterochtend. Aan het begin van een praatprogramma op de radio hebben enkele excentrieke figuren een afspraak. Ze komen in allerlei situaties terecht om hun afspraken te kunnen nakomen. Door de vele verschillende sketches wordt de film tamelijk chaotisch. Sommige situaties houden het precies tussen het komische en het bizarre. De kijkers weten niet of ze vermaakt worden of in de maling worden genomen.

La cattedra

1991 | Komedie, Drama

Italië 1991. Komedie van Michele Sordillo. Met o.a. Giulio Brogi, Claudio Bigagli, Davide Riondino, Enrica Maria Modugno en Michele Mirabella.

Een bitterzoete situatiekomedie die zich afspeelt in een universitaire kringen. Het verhaal draait rond een hoogleraar filosofie en drie studenten, een vrouw en twee mannen. Een van de studenten wacht op zijn benoeming als assistent, de andere staat op het punt zijn eerste boek te publiceren en wacht alleen nog op het voorwoord van de hoogleraar en de studente bereidt haar doctoraat voor staat op het punt naar Cambridge te vertrekken, maar is bang dat haar relatie met de hoogleraar door de afstand in gevaar komt. Wanneer de hoogleraar plotseling ziek wordt, zijn de studenten bezorgd hun doelstellingen hierdoor in de war worden gestuurd en zij besluiten om de ziekte van de hoogleraar koste wat het kost gedurende 24 uur stil te houden. Goed regiedebuut van Sordillo, maar het verhaal vormt de grootste kracht van de film.

La Rosa bianca

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Francesca Romana Leonardi. Met o.a. Valeria D'Obici, Michele Mirabella, Nadia Ferrero en Ivano Errera.

Een kleine film over de gevoelens van een vrouw. Zij is van middelbare leeftijd en werkt bij een uitgever; haar man werkt vier jaar in het buitenland. Ze krijgt bericht dat hij voor korte tijd thuiskomt, op hetzelfde moment dat zij met spoed een vrouwenroman moet afmaken. Terwijl ze bezig is aan het laatste hoofdstuk wordt ze gedwongen de fundamenten van haar eigen huwelijk en geluk na te gaan. De vertolking van D'Obici is een ware tour de force, waarvoor ze op het festival van San Remo een onderscheiding kreeg.

Acqua e Sapone

1983 | Komedie, Romantiek

Italië 1983. Komedie van Carlo Verdone. Met o.a. Carlo Verdone, Natasha Hovey, Florinda Bolkan, Glenn Saxson en Elena Fabrizi.

Een gevierd, jong Amerikaans fotomodel verlaat tijdelijk haar school om vergezeld van haar onafscheidelijke moeder drie maanden in Rome te gaan werken. Om de opleiding van het meisje voort te zetten, besluit de moeder om haar dochter door een zekere pater Spinetti te laten onderwijzen. Toevallig werkt er een jongeman, Rolando genaamd, aan het instituut die zich voordoet als pater Spinetti. Hij wil het hart van het meisje winnen. Een erg simpele en futloze film met zwak spel van alle acteurs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michele Mirabella op televisie komt.

Reageer