Zita Johann

Acteur

Zita Johann is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Raiders Of The Living Dead

1985 | Horror

Verenigde Staten 1985. Horror van Samuel M. Sherman. Met o.a. Robert Deveau, Donna Asali, Scott Schwartz, Bob Allen en Bob Sacchetti.

Een verslaggever hoort van een oude bibliothecaresse (Johann, die in 1932 met Boris Karloff in THE MUMMY speelde) dat er zich zombies bevinden in een voormalige gevangenis op een eilandje. Als hij op onderzoek uitgaat, treft hij daar een krankzinnige professesor (Allen) aan die van lijken weer kwalijke ondoden maakt. Na enig wapengekletter met een laser-geweer (van de helpende jonge Schwartz) en de ouderwetse pijl-en-boog (van de waanzinnige prof), kan de toeschouwer met een gerust hart weer over straat van bioscoop naar huis gaan. De film was in 1983 begonnen onder de titel 'Graveyard' door Brett Piper en op de aftiteling nog vermeld wegens 'Aangevangen regie' en gecompleteerd voor kabeltv door de hoog aangeschreven onafhankelijke Sherman.

The Man Who Dared

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van Hamilton McFadden en Hamilton MacFadden. Met o.a. Preston Foster, Zita Johann, Joan Marsh, Frank Sheridan en Jean Marsh.

Een bescheiden, maar boeiende film, gebaseerd op het leven van Anton Cermak, een Poolse immigrant in de VS, die burgemeester van Chicago werd. Hij stierf nadat hij was getroffen door een kogel die was bestemd voor F. D. Roosevelt. Foster doet het uitstekend.

Tiger Shark

1932 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1932. Drama van Howard Hawks. Met o.a. Edward G. Robinson, Richard Arlen, Zita Johann, Vince Barnett en J. Carrol Naish.

Robinson geeft een rijke, kleurige weergave van een Portugese tonijnvisser Mike Mascarenhas die uit medelijden met een rondzwervend meisje Quita (Johann) trouwt om te ontdekken dat zij op zijn beste vriend verliefd wordt. Gefilmd temidden van vissersboten op de kust van Monterey. Scenario van Wells Root naar de roman Tuna van Houston Branch. Camerawerk van Tony Gaudio.

The Mummy

1932 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1932. Horror van Karl Freund. Met o.a. Boris Karloff, Zita Johann, David Manners, Bramwell Fletcher en Noble Johnson.

Een klassieke film op horrorgebied. Een Egyptische mummie, na duizenden jaren opnieuw tot leven gebracht, gelooft dat Zita Johann de reïncarnatie is van zijn toenmalige levensgezellin. Door de opmerkelijke make-up en de sfeer bewerkstelligt de film nog steeds heel wat meer kippevel dan de talrijke vervolgen. Het scenario is van John Balderston. Het camerawerk is van Charles Stumar.

The Struggle

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van D. W. Griffith. Met o.a. Zita Johann, Hal Skelly, Charlotte Wynters, Evelyn Baldwin en Jackson Halliday.

Deze laatste film van D. W. Griffith de Grote is niet de totale mislukking waarover in de filmgeschiedenis altijd gesproken wordt. De ondergang van een alcoholist (Skelly) wordt verbeeld op een sterk naturalistische manier die doet denken aan de vroegere korte Biograph films. De slechte ontvangst in begin jaren dertig kan mede daaraan gelegen hebben. Opgenomen op locatie in The Bronx.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Zita Johann op televisie komt.

Reageer