Julia Loktev is regisseur, scenarist, producer en editor.
Er zijn 3 films gevonden.

The Loneliest Planet

2011 | Thriller

Verenigde Staten/Duitsland 2011. Thriller van Julia Loktev. Met o.a. Gael García Bernal, Hani Furstenberg en Bidzina Gujabidze.

Een leuk, verliefd stel, Alex (Bernal) en Nica (Furstenberg), reist een paar maanden voor hun geplande bruiloft door de Georgische Kaukasus. Op een dag trekken ze met een gids (Gujabidze) de bergen in en genieten van het imposante landschap. En dan gebeurt er iets, waardoor de twee elkaar heel anders gaan bekijken. Fijne, broeierige film met scherpe observaties en fraaie beelden van het enorme bergmassief. Bergen zonder bomen, zodat de personages zich nergens achter kunnen verschuilen.

Day Night Day Night

2006 | Thriller, Drama, Misdaad

Verenigde Staten/Duitsland/Frankrijk 2006. Thriller van Julia Loktev. Met o.a. Luisa Williams, Josh Phillip Weinstein, Gareth Saxe en Tschi-Hun Kim.

Een jonge vrouw arriveert in New York, verblijft in een hotel. Ze bereidt zich voor op een zelfmoordaanslag die ze van plan is op Times Square te laten plaatsvinden. Het gaat scenariste-regisseuse Julia Loktev niet om motieven of achtergronden: zelfs het accent van de vrouw - een knappe rol van Luisa Williams, die gaandeweg iets meer van haar personage blootgeeft - geeft weinig duidelijkheid daaromtrent. Met een beweeglijke camera volgt ze de vrouw-met-een-missie door de straten van de stad, vastberaden in haar voornemen. Overigens pakt de actie anders uit dan haar bedoeling was. Minimalistisch en ongepolijst, fascinerend en verontrustend.

Moment of Impact

1998 | Documentaire

Verenigde Staten 1998. Documentaire van Julia Loktev.

Leonid Boris Loktev werd geboren in 1938 en groeide op in Rusland. In 1979 emigreerde hij naar Amerika, waar hij als computerexpert al vlug aan het werk kon. De toekomst van hem en zijn gezin leek rooskleurig, tot hij op 1 april 1989 bij het oversteken van een straat door een auto gegrepen werd. Hij lag wekenland in comateuse toestand en zo gauw hij ontwaakte bleek al onmiddellijk dat hij nooit meer zou kunnen gaan of praten. Sindsdien was hij voor alles afhankelijk van de zorgen van zijn echtgenote. Zijn dochter Julia filmde zijn hele lijdensweg, die ook haar eigen leven en dat van haar moeder beïnvloedde. Ze vraagt nergens medelijden, maar ze toont duidelijk dat haar vader in geen enkel opzicht nog voor zichzelf kan zorgen. Zelfs om te eten of om van zijn bed in zijn rolstoel te klauteren heeft hij hulp nodig en soms wordt het zelfs teveel voor haar moedige moeder. In bed, naast elkaar gelegen, praten moeder en dochter openhartig over de hele toestand. Een pakkend document dat tien jaar toont uit het leven van een man die per toeval een gehandicapte werd. Julia Loktev schreef het scenario, fungeerde als cameraman en monteerde het geheel.