Anne Nikitin is componist.
Er zijn 4 films en 1 serie gevonden.

Untouchable

2019 | Documentaire

Verenigde Staten 2019. Documentaire van Ursula Macfarlane.

Adequate, soms huiveringwekkende documentaire over het schandaal rond Harvey Weinstein, de Amerikaanse filmproducent die is aangeklaagd voor seksueel wangedrag. Aan het woord komen bekende actrices als Rosanna Arquette en Paz de la Huerta, en ook minder bekende actrices, oud-collega’s, secretaresses en betrokken journalisten. Interessant is hoe er wordt geprobeerd een analyse te maken over Hollywood, macht, onmacht en de zwijgcultuur die de misstanden liet voortwoekeren. Onbeantwoord blijven vragen over bedrijfsculturen die intimidatie mogelijk maken en de omstandigheden die een persoonlijkheid als Weinstein hebben gevormd.

Mrs. Wilson

2018 | Biografie, Drama, Mysterie

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2018. Biografie van Met o.a. Ruth Wilson, Iain Glen, Fiona Shaw, Otto Farrant en Ian McElhinney.

Driedelige miniserie over Alison Wilson, die na de dood van haar man ontdekt dat hij er nog een ander gezin op nahield. Alison wordt gespeeld door haar kleindochter, actrice Ruth Wilson.

This Beautiful Fantastic

2016 | Romantisch drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2016. Romantisch drama van Simon Aboud. Met o.a. Jessica Brown Findlay, Tom Wilkinson, Andrew Scott en Jeremy Irvine.

De dwangmatig nette bibliothecaresse Bella (Brown Findlay) heeft een hekel aan planten. Dus verwaarloost ze haar tuin, tot onvrede van haar huisbaas, die haar uit huis dreigt te zetten als ze de boel niet opknapt. Zo begint dit nogal zoete sprookje, dat wat sfeer betreft een beetje aan Amélie doet denken. Ook hier zijn er mooi ingevulde, quirky personages, zoals de tuinminnende, knorrige buurman (Wilkinson), diens getalenteerde kok (de altijd interessante Scott) en een charmante verstrooide uitvinder (Irvine). Subtiel geestige, verzorgde en prima gespeelde komedie.

Freistatt

2015 |

Duitsland 2015. Marc Brummund. Met o.a. Louis Hofmann, Alexander Held, Stephan Grossmann, Katharina Lorenz en Max Riemelt.

Het is 1968 en de veertienjarige Wolfgang (Hofmann) voert een strijd met zijn stiefvader, die hem uiteindelijk naar een christelijk heropvoedingstehuis in Saksen stuurt. Geen rockmuziek en gezellig gehang met vrienden meer: de jongen komt in een soort werkkamp terecht, waarin tieners worden vernederd en mishandeld. Regisseur Brummund maakte een filmisch commentaar op praktijken die in Duitsland tot in de jaren zeventig voortduurden. Met het engagement zit het wel goed, maar de film is tegelijkertijd wat schematisch en voorspelbaar van opzet.

The Imposter

2012 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 2012. Documentaire van Bart Layton.

Texas, 1994. De dertienjarige Nicholas Barclay gaat basketballen met vrienden en komt nooit meer thuis. Drieënhalf jaar later wordt de familie gebeld. Vanuit Spanje. Nicholas is gevonden. Maar de titel van Bart Laytons documentaire is niet voor niets The Imposter: de gevonden jongen is in werkelijkheid een 23-jarige Frans-Algerijn die Frédéric Bourdin heet. Layton reconstrueert overtuigend hoe deze briljante bedrieger de familie wist in te palmen. Ook al sprak Frédéric Engels met een zwaar Frans accent en had hij geen blauwe ogen en blond haar, maar bruine ogen en donker haar.