Wally Campo

Acteur

Wally Campo is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

The Strangler

1964 | Misdaad

Verenigde Staten 1964. Misdaad van Burt Topper. Met o.a. Victor Buono, David McLean, Ellen Corby, Jeanne Bates en Wally Campo.

Buono geeft goed spel als de medewerker van een laboratorium, veranderd in een krankzinnige moordenaar die van zijn dominante moeder en poppen houdt, maar vrouwen haat, die hij wurgt waardoor de gehele stad Boston in paniek raakt.

Ski Troop Attack

1960 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1960. Oorlogsfilm van Roger Corman. Met o.a. Michael Forest, Frank Wolff, Wally Campo, Richard Sinatra en James Hoffman.

Een Amerikaans ski-peloton heeft de opdracht tijdens WO II om een brug op te blazen, die door de Nazi's is gebruikt om munitie te transporteren. Ze worden betrapt en trachten via de bergen te ontsnappen, maar de vijand zit hen op de hielen. De eerste van een drietal oorlogsfilms van Corman, waarin hij het minder bekende aspect van het werk achter de linies tijdens oorlogshandelingen belicht. Gemonteerd in daverend ritme, boeit de film tot het einde. De prachtige berglandschappen vinden hun oorsprong op Mount Terry, de hoogste top van Californië. Corman zelf speelt de rol van de Duitse commandant die de achtervolging leidt.

Tank Commandos

1959 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1959. Oorlogsfilm van Burt Topper. Met o.a. Robert Barron, Wally Campo, Donato Farretta, Maggie Lawrence en Jack B. Sowards.

Itali[KA3]e 1944. De Amerikaanse troepen rukken op en de Duitsers zijn gedwongen zich terug te trekken, maar hebben aanzienlijke tankeenheden op het terrein. Om de oorlog te bekorten wordt luitenant Jim Blaine (Barron) met een groepje soldaten achter de linies gestuurd om een verbinding over een rivier, waarover de nazi`s hun tanks het slagveld op kunnen sturen, te vernietigen. Alleen een jonge wees, Diano (Farretta) weet de plaats van de oversteek. Diano helpt de Amerikanen, maar er is een verrader, een gevangen genomen Italiaanse soldaat (Roberto), die de moffen inlicht. De Amerikane volbrengen natuurlijk hun missie. Typische WO II-film `Made in Hollywood`, die stijf staat van de clich[KA1]es (de heldenmoed, de bar slechte nazi's, lafheid etc.), maar competent in elkaar gestoken door Topper, die tevens het scenario schreef en de productie deed. John M. Nickolaus, Jr. stond achter de camera. Lawrence speelt verpleegster Jean, die een romantische relatie krijgt met de onverschrokken Blaine - het z.g. love-interest om de film een tikkeltje minder eenzijdig te maken. Uitsluitend geschikt voor genreliefhebbers.

Beast from Haunted Cave

1959 | Horror

Verenigde Staten 1959. Horror van Monte Hellman. Met o.a. Sheila Carol, Michael Forrest, Frank Wolff, Richard Sinatra en Wally Campo.

Onbeduidende gangster arriveert met zijn vriendin in een mijnwerkersplaatsje om een goudmijn leeg te roven. Een explosie, die als afleiding voor de roof zou moeten dienen, zorgt ervoor dat er een vreemd monster te voorschijn komt. Als het monster enigszins spectaculair was geweest, dan zou het met de film nog wat zijn geworden.

Machine-Gun Kelly

1958 |

Verenigde Staten 1958. Roger Corman. Met o.a. Wally Campo, Morey Amsterdam, Susan Cabot, Jack Lambert en Barboura Morris.

Onbeduidende gangster arriveert met zijn vriendin in een mijnwerkersplaatsje om een goudmijn leeg te roven. Een explosie, die als afleiding voor de roof zou moeten dienen, zorgt ervoor dat er een vreemd monster te voorschijn komt. Als het monster enigszins spectaculair was geweest, dan zou het met de film nog wat zijn geworden.

Machine Gun Kelly

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Roger Corman. Met o.a. Charles Bronson, Susan Cabot, Barboura Morris, Morey Amsterdam en Wally Campo.

Interessant, psychologisch verantwoord, portret van gevreesde bankrover George R. Kelly, bijgenaamd Machine Gun Kelly, die omstreeks 1935 in Amerika staatsvijand nummer 1 was. Volgens Corman wordt Kelly's gedreven door doodsangst. Dit is in het script van Bob Campbell een belangrijk element. Hij benadert Kelly steeds via diens onzekerheid. Bronson levert een sterke prestatie in de titelrol, zijn eerste hoofdrol. Hij slaagt erin om de balans tussen moed en lafheid in de handelingen van Kelly in evenwicht te houden. Vanuit het oogpunt der kritiek een belangrijk keerpunt in de carriëre van zowel Corman als Bronson.

Hell Squad

1958 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1958. Oorlogsfilm van Burt Topper. Met o.a. Wally Campo en Brandon Carrol.

Amerikaanse soldaten die tijdens WO II in Noord-Afrika vechten, raken van de hoofdmacht geïsoleerd. Met zeer weinig geld vervaardigd, maar wel doeltreffend en bij vlagen zelfs erg goed.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wally Campo op televisie komt.

Reageer