Rachel House

Acteur

Rachel House is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Vaiana

2016 | Animatie, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2016. Animatie van Ron Clements en John Musker. Met o.a. Dwayne Johnson, Auli'i Cravalho, Alan Tudyk, Rachel House en Temuera Morrison.

Moana, de zestienjarige dochter van een stamhoofd op een Polynesisch eiland, wil niets liever dan de oceaan op, op zoek naar halfgod Maui. Sinds die het hart van vruchtbaarheidsgodin Te Fiti heeft gestolen, verschroeit Moana's eiland langzaam tot vulkanische as. Maar om op zeilavontuur te kunnen moet ze wel het reisverbod van haar vader trotseren. Blijmoedige Disney-animatiemusical die braaf de geijkte paden volgt, maar toch boven zichzelf uitstijgt dankzij een op eigen kracht vertrouwende heldin die zonder love-interest kan. Onder de mooie audiovisuele vondsten bevindt zich een psychedelisch disco-nummer gezongen door een neonverlichte monsterkrab.

Boy

2010 | Jeugdfilm

Nieuw-Zeeland 2010. Jeugdfilm van Taika Waititi. Met o.a. James Rolleston, Taika Waititi, Rachel House en Te Aho Eketone-Whitu.

De elfjarige Boy woont met zijn broertje Rocky en nog wat ander grut bij zijn oma, zijn moeder is overleden, zijn vader zit in de gevangenis. Als oma een paar dagen weg is duikt vader weer op, met een paar vrienden uit de gevangenis. Boy is blij dat zijn grote held weer in de buurt is, maar of dat helemaal terecht is? Uitstekende jeugdfilm is regelmatig erg grappig, maar het beeld dat van straatarme Maori's in Nieuw Zeeland wordt geschetst is af en toe behoorlijk schrijnend, vooral als het gaat over alcohol- en drugsmisbruik en geweld. Goed spel, vooral van de jonge James Rolleston als Boy. Vaak genomineerd en bekroond op allerlei festivals.

Whale Rider

2002 | Mysterie, Fantasy, Drama, Avonturenfilm

Nieuw-Zeeland/Duitsland 2002. Mysterie van Niki Caro. Met o.a. Keisha Castle-Hughes, Rawiri Paratene, Vicky Haughton, Cliff Curtis en Grant Roa.

Een familiedrama dat exotiek, spiritualiteit, persoonlijke groei, fantasie en avontuur perfect bijeenbrengt, is zeldzaam. Het Sundance Filmfestival en de Academy erkenden de kracht van deze Nieuw-Zeelandse film, gemaakt door hoofdzakelijk onervaren mensen. Bij de geboorte van Maorimeisje Pai (Castle-Hughes) stierf haar moeder, en haar tweelingbroertje, dat stamleider had moeten worden. Pai lijkt een leider te kunnen worden, maar haar opa zoekt, zoals de traditie wil, alleen onder het mannelijke geslacht. Want: 'You don't mess around with sacred things!'

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rachel House op televisie komt.

Reageer