Rudolf Hrušinský

Acteur

Rudolf Hrušinský is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Konoc starych casu

1989 | Drama

Servië en Montenegro 1989. Drama van Jirí Menzel. Met o.a. Josef Abrhám, Marián Labuda, Jaromir Hanzlik, Rudolf Hrušinský en Jan Hartl.

Een vermakelijk salondrama over een mysterieuze aristrocraat, die na WO I opduikt op een kasteel dat bewoond wordt door een Tsjechische nouveau-riche familie, die denken dat door zijn komst zijzelf van ook een beetje van adel zijn, terwijl de kale edelman slechts handig gebruik maakt van hun gastvrijheid. Hij zit met succes achter de dames aan, en dat strijkt de notabelen van het kleine stadje recht tegen de haren in. Intriges zijn het gevolg. Deze geestige komedie is de verfilming van het boek van Vladislav Vancura.

Discopřiběh

1987 | Komedie, Muziek

Servië en Montenegro 1987. Komedie van Jaroslav Soukop. Met o.a. Rudolf Hrušinský, Ladislav Potměšil, Mariana Slováková, Jaroslava Bobková en Pavel Kocourek.

Vriendelijke komedie voor tieners met Hrusinský, de jongste zoon van de gerespecteerde acteursfamilie, als Yurka. Een moederloze jongen levert strijd met zijn bezitterige vader. Het verhaal van zijn eerste liefde wordt verteld aan de hand van elf liedjes, gespeeld door de popgroep KROKY van Michal David, die in Tsjechoslowaklije veel populariteit geniet.

Vesničko ma středisková

1986 | Komedie

Servië en Montenegro 1986. Komedie van Jirí Menzel. Met o.a. János Bán, Marián Labuda, Rudolf Hrušinský, Petr [KA1]Cepek en Marie Šebestová.

Een heerlijke, melancholieke komedie in de karakteristieke stijl van Menzel, met weinig actie maar met kleurrijke karakters. De goedmoedige en soms groteske belevenissen spelen zich af rond Otik, dertig jaar oud, die achterlijk schijnt te zijn en alleen belangstelling heeft voor duiven en de bioscoop. Zijn buren proberen zijn huis af te pakken, maar Pavel, de chauffeur van de coöperatieve boerderij, weet dit te voorkomen. Een portret van een hedendaags Tsjechisch dorp met een filosofische ondertoon. De film won de juryprijs in Montreal en kreeg een Oscarnominatie voor de Beste Buitenlandse film van 1987.

Smrt krásnych srncu

1986 | Drama, Oorlogsfilm

Servië en Montenegro 1986. Drama van Karel Kachyna. Met o.a. Karel Heřmánek, Marta Vančurová, Rudolf Hrušinský, Dana Viková en Jíři Krampol.

Een ontroerend verhaal over een excentrieke joodse vader van drie zoons, die dol is op wilde dieren, Zweedse stofzuigers verkoopt en damesharten steelt. Wat begint als een lyrische komedie in het Tsjecho-Slowakije van 1930 wordt plotseling een tragedie, als in het begin van WO II de zoons naar een concentratiekamp worden gebracht. Vlotte regie van Kachyna en goed spel. De film, naar korte verhalen van de jong gestorven schrijver Ota Pavel, kreeg in 1986 veel lof van de Tsjechische critici. Scenario van de regisseur.

Experiment Eva

1986 | Drama

Servië en Montenegro 1986. Drama van Jaroslav Balik. Met o.a. Magda Wollejko, Josef Abrhám, Ota Sklenčka, Viktor Preiss en Hanna Bieluszko.

Eva, 30 jaar oud en lerares, die zes jaar in haar gezin heeft geleefd, neemt een baan op een school aan en probeert haar nieuwe problemen de baas te worden. Zij beziet haar pedagogische taak nu vanuit een andere gezichtshoek en heeft zware kritiek op haar conformistische echtgenoot. Dit portret van een vrijgevochten vrouw met Beethoven's negende op de achtergrond doet nogal pretentieus aan.

Slavnosti Sněženek

1983 | Komedie

Servië en Montenegro 1983. Komedie van Jirí Menzel. Met o.a. Rudolf Hrušinský, Jaromir Hanzlik, Josef Somr, Petr Cepek en Miroslav Stibich.

Een satirische komedie die de eigentijdse zeden en gewoonten op de korrel neemt. Een ongebruikelijke zwijnenjacht wordt gevolgd door ruzies over het te houden feestmaal. Menzel verfilmde hiermee voor de vierde maal in zijn twintigjarige, grillige loopbaan een kort verhaal van Bohumil Hrabal. Het geheel is een mengsel van bittere spot en nostalgie.

Skřvánçina ni tich

1969 | Komedie

Servië en Montenegro 1969. Komedie van Jirí Menzel. Met o.a. Rudolf Hrušinský, Václav Neckář, Leoš Suchařípa, Jitka Zelenohorské en Vlastimil Brodský.

Het smerigste werk bij de hoogovens van Kladno is het verwerken van metaalafval. Gewone arbeiders zijn hiervoor niet te vinden, zodat politieke gevangenen het moeten doen, omdat de staat ze langs deze weg een heropvoeding geeft. Het lot verbindt zo een professor in de filosofie, een Officier van justitie, een Jazz-musicus, een melkboer en een jonge kok (Neck[KA1]a[KA5]r), die verliefd wordt op mooie gevangene Zelenohorsk[KA1]e met wie hij van de staat zowaar mag trouwen. De overheid heeft echter een `leuke` verrassing voor hem in petto: hij mag niet samenleven met zijn vrouw. Een fijnzinnige, satiristische tragikomedie die de draak steekt met de z.g. heropvoeding en aantoont dat het gewoon een moderne vorm van (staats)slavernij is. De film moest voor straf 20 jaar op de plank liggen totdat de Tsjechen het kamaradenjuk hadden afgeworpen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rudolf Hrušinský op televisie komt.

Reageer