Marcel Dessogne

Acteur

Marcel Dessogne is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Fugues

1999 | Komedie, Drama, Familiefilm

Frankrijk/België 1999. Komedie van Marion Sarraut. Met o.a. Jim Redler, Marc Duret, Michel Jonasz, Marie Arnaudy en Julie Serraut.

De dertien-jarige Jo (Redler) is een levenslustige knaap. Na de dood van zijn moeder werd hij door Tremblay (Jonasz) opgevangen, die een onthaalhuis voor kinderen houdt. Zijn vader heeft de jongen nooit gekend. Hij wordt echter geobsedeerd om hem te vinden en om dat doel te bereiken neemt hij regelmatig de benen, tot wanhoop van Tremblay, die met de overheid in problemen komt daar hij over Jo`s zwerftochten verantwoording moet afleggen bij de jeugdrechter. Deze heeft Tremblay er reeds meermaals mee bedreigd zijn vergunning in te trekken. Dan trekt de enthousiaste opvoeder Vincent (Duret) zich het lot van Jo aan en helpt hem om zijn doel te bereiken zonder in moeilijkheden te geraken. Een knap gegeven dat uitstekend begint, maar naarmate het einde nadert meer en meer in de stroperig-sentimentele val verstrikt raakt. De jonge Redler zet in elk geval een sterk personage neer dat eigenlijk meer verdiende dan deze op L'INSTIT gebaseerde aanpak. Christian Bouveron schreef het scenario. Fotografie is van Louis-Philippe Capelle. Dolby Surround.

Le fou de la famille

1974 | Horror, Misdaad

België 1974. Horror van Maurice Rabinowiz. Met o.a. Marcel Dessogne, Boris Lehman en Christian Léonard.

De 'heldendaden' van de zoon des huizes, een expert in sadistische misdrijven. Een wel heel achterlijke film waarin lukraak is geknipt en die beslist in dronken staat aan elkaar moet zijn geplakt. Bovendien vertoont het spel een dermate lomp effectbejag dat de kijker er onwillekeurig om zal moeten lachen. En een scenario ontbreekt natuurlijk ook. Bespottelijk. Alleen de muziek moet van de ondergang gered.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marcel Dessogne op televisie komt.

Reageer