Mory Traoré

Acteur

Mory Traoré is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Afrique, mon Afrique...

1995 | Komedie, Drama

Burkina Faso/Frankrijk 1995. Komedie van Idrissa Ouedraogo. Met o.a. Ismaël Lô, Georgette Paré, Ludovick Aka Inza, Assita Ouedraogo en Naky Sy Savané.

Een jonge ambitieuze Afrikaan (L[KA4]o) ziet nauwelijks of geen toekomst voor hem in zijn dorpje in Burkina Faso, waar hij sigaretten, bonbons en kauwgom verkoopt om te overleven. Hij wil naar de stad om te musiceren, want zijn ziel zit in de muziek. In de grote stad zit natuurlijk niemand op hem te wachten ondanks zijn talent. Gelukkig mag hij bij Kassi (Paré) wonen, een vriendin van vroeger, die de kost bij elkaar scharrelt met tippelen. Zelf verdient hij een paar franken met het poetsen van schoenen. Desondanks een vrolijke, levenslustige film met deprimerende kantjes, o.a. het AIDS-probleem, maar als Lô eindelijk succes heeft, helpt hij de ziekte te bestrijden. De vertoning op het filmfestival van Toronto verleende de film bioscoopstatus, hoewel hij voor de tv werd geproduceerd. Het hoeft niemand te verbazen dat de goed klinkende muziek van hoofdrol Lô is. Het scenario van regisseur Ouédraogo en Santiago Amigorena is opmerkelijk. Het camerawerk is van Daniël Barrau.

Aduéfué

1988 | Drama

Ivoorkust 1988. Drama van Sijiri Bakaba. Met o.a. Mory Traoré, Pierre-Loup Rajot en Georges T. Benson.

Een jonge eerzuchtige kantoorbediende, besteedt meer dan hij verdient. Hij raakt door twee schurken betrokken bij een overval. Een gelijkenis over macht en geld en hoe corruptie mensen en een stad te gronde kan richten. Een aparte film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mory Traoré op televisie komt.

Reageer