Stanley Mann: scenario en productie.
Er zijn 11 films gevonden.

Tai-Pan

1986 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Avonturenfilm van Daryl Duke. Met o.a. Bryan Brown, Joan Chen, John Stanton, Tom Guinee en Bill Leadbitter.

Auteur James Clavell ('Shogun') was thuis in het Verre Oosten en kon er meeslepend over schrijven, maar deze verfilming van Clavells 'Tai-Pan' ontbeert veel van zijn talent. De epische omvang van het boek is met lukraak montagewerk verschrompeld en acteurs Brown, Stanton en Chen ogen in verwisselbare exotische decors meer als lachwekkende karikaturen dan als indrukwekkende historische mensen. Brown speelt avonturier Dirk Struan, die leider ('Tai-Pan') van Hong-Kong wil worden, maar daarvoor moet strijden met de lafhartige Tyler Brock (Stanton). Meegenomen is wel dat de film in China werd opgenomen.

Conan the Destroyer

1984 | Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Richard Fleischer. Met o.a. Arnold Schwarzenegger, Grace Jones, Olivia d'Abo, Wilt Chamberlain en Pat Roach.

De barbaarse held Conan (Schwarzenegger) wordt door een koningin gevraagd om een jonge prinses te begeleiden op een gevaarlijke zoektocht naar een magisch juweel. Als hij dat doet zal zij zijn gestorven geliefde terugbrengen uit de dood. Op zijn tocht redt hij het leven van de woeste Zula (een amusante en verbazingwekkend krijgshaftige Jones), die uit dank ook meegaat. Terwijl de eerste Conanfilm weliswaar pulp was, maar dan wel ijzersterke pulp, is dit een slap aftreksel. Toch maken Schwarzeneggers indrukwekkende fysiek, minimale acteerwerk en grove humor de film nog redelijk genietbaar.

Eye of the Needle

1981 | Romantiek, Oorlogsfilm, Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1981. Romantiek van Richard Marquand. Met o.a. Donald Sutherland, Kate Nelligan, Ian Bannen, Christopher Cazenove en Philip Martin Brown.

Sterk WO II-spionageverhaal naar Ken Follet's bestseller, door Stanley Mann tot scenario bewerkt. Sutherland speelt een ijskoude Duitse agent die tijdelijk vastzit op een eilandje vlak voor de Noord-Schotse kust, waar hij een geïsoleerde, in het huwelijk gefrustreerde vrouw, Nelligan, ontmoet, en verleidt. Spannend. Camerawerk van Alan Hume.

Meteor

1979 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten 1979. Sciencefiction van Ronald Neame. Met o.a. Sean Connery, Natalie Wood, Karl Malden, Brian Keith en Henry Fonda.

Indrukwekkende cast gaat een beetje verloren in een rampenfilm in de traditie van Towering inferno (1974) of The Poseidon adventure (1972), een eerdere hit van voormalig cameraman Neame. Een immense meteoriet nadert de aarde. Dit thema kwam, toen het rampen-genre eind jaren negentig weer opleefde, terug in films als Armageddon en Deep Impact.

Damien: Omen II

1978 | Horror

Verenigde Staten 1978. Horror van Don Taylor. Met o.a. Nicholas Pryor, Tim Brooke-Taylor, Robert Foxworth, Lee Grant en Lew Ayres.

De Omen-horrorreeks is typisch zo'n reeks die per aflevering in kwaliteit afneemt. The omen is indrukwekkend, Damien: Omen II gaat nog wel, Omen 3 is vervelend en hoewel Omen 3 ook wel Final conflict heet werden we in 1991 nog getrakteerd op een zielig vierde deel. In Damien: Omen II bereikt het demonische jochie Damien (Scott-Taylor) de puberleeftijd. Aanvankelijk beseft hij niet dat hij van duivelse afkomst is, maar nadat allerlei volk om hem heen sneuvelt en hij duistere instructies ontvangt van sergeant Neff (Henriksen), gaat de tiener voor werelddominantie. Jerry Goldsmith, die met The omen een Oscar won, verzorgde weer de muziek.

Breaking Point

1976 | Misdaad, Drama

Canada 1976. Misdaad van Bob Clark. Met o.a. Bo Svenson, Robert Culp, John Colicos, Belinda J. Montgomery en Stephen Young.

Michael McBain (Svenson) wordt achtervolgd door mafioso's, nadat hij in de rechtszaal tegen hen heeft getuigd. Niets nieuws onder de zon. Het scenario is van Stanley Mann en Roger Swaybill naar diens verhaal. Het camearwerk is van Marc Champion. DeLuxe color, Mono.

Theatre of Blood

1973 | Horror, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1973. Horror van Douglas Hickox. Met o.a. Vincent Price, Diana Rigg, Robert Morley, Ian Hendry en Harry Andrews.

Een gefrustreerde toneelspeler van het klassieke theater slaat door, en besluit de critici die hem in de loop der jaren de grond in hebben geschreven, één voor één op een vreselijke wijze te vermoorden in Shakespeariaanse tragedie- scènes. De politie staat paf, want de verdachte zou al jaren ervoor zelfmoord hebben begaan! Een buitengewoon leuke film met originele plots, die enigszins gedempt wordt door het teveel vergieten van bloed. Scenario van Anthony Greville-Bell. Camerawerk van Wolfgang Suschitzky.

The Collector

1965 | Drama

Verenigde Staten 1965. Drama van William Wyler. Met o.a. Terence Stamp, Samantha Eggar, Maurice Dallimore en Mona Washbourne.

Een zeer verontrustend verhaal naar de bestseller van John Fowles over een man die meer verzamelt dan uitsluitend vlinders, op welk punt Miss Eggar in het geheel past. De film bezorgt je koude rillingen en is zeer geloofwaardig. De scènes met Kenneth More als vriend van Samantha werden wel gefilmd maar later in hun geheel verwijderd. Scenario van Stanley Mann en John Kohn. Het camerawerk is van Robert Surtees en Robert Krasker.

Woman of Straw

1964 | Thriller, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1964. Thriller van Basil Dearden. Met o.a. Sean Connery, Gina Lollobrigida, Ralph Richardson, Alexander Knox en Johnny Sekka.

Een verward moordverhaal waarin Connery en Lollobrigida de 'volmaakte moord' beramen op de oude Richardson wat ironische gevolgen heeft. Scenario van Robert Muller, Stanley Mann en Michael Relph naar een roman van Catherine Arley. Camerawerk van Otto Heller.

The Mouse That Roared

1959 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1959. Komedie van Jack Arnold. Met o.a. Peter Sellers, Jean Seberg, David Kossoff, William Hartnell en Monty Landis.

De hertogin van Grand Fenwick besluit de oorlog te verklaren aan de Verenigde Staten. Het plan is deze te verliezen en buitenlandse hulp te aanvaarden, om zo haar economische problemen op te lossen.

Another Time, Another Place

1958 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1958. Drama van Lewis Allen. Met o.a. Lana Turner, Barry Sullivan, Glynis Johns en Sean Connery.

De Amerikaanse journaliste Turner is tot over haar oren verliefd op radioman Connery, die de geschiedenis van de wederopbouw van Londen na WO II vertelt. Kort nadat hij haar heeft bekend dat hij getrouwd is en een zoon heeft, komt hij om bij een vliegtuigcrash. Tot groot ongenoegen van haar baas en verloofde Sullivan gaat Turner naar Cornwall, op zoek naar Connery`s echtgenote Johns. Goed vertelt melodrama, dat je hoe dan ook raakt. Het groeien van de vriendschap tussen Turner en Johns (die niet beseft dat ze met de minnares van haar man te maken heeft) wordt gevoelig maar niet sentimenteel gebracht. Connery heeft al de nodige flair in een van zijn eerste belangrijke filmrollen. Stanley Mann baseerde zijn scenario op de roman van Lenore Coffee. Jack Hildyard deed camera. Gedraaid in Vista Vision.