Mercedes Vecino is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Pepa doncel

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Luis Lucia. Met o.a. Aurora Bautista, Juan Luis Galiardo, Maribel Martín en Mercedes Vecino.

Een voormalige prostituée, die nu een keurige weduwe is geworden, wil verhinderen dat een van haar voormalige minaars haar dochter verleidt. Een belachelijke film, geïnspireerd op een werk van Jacinto Benavente.

La Verbena de la Paloma

1963 | Muziek, Romantiek

Spanje 1963. Muziek van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Conchita Velasco, Vicente Parra, Angel Garasa en Mercedes Vecino.

De derde verfilming van de beroemde Zarzuela. Deze was echter veel slechter dan de vorige twee.

Carino mio

1962 | Romantiek, Drama

Spanje/Duitsland 1962. Romantiek van Rafael Gil. Met o.a. Marianne Hold, Vicente Parra, Horst Frank, Carl Wery en Manolo Moran.

De koning van een denkbeeldig vorstendom ontmoet, incognito als muzikant, een jonge secretaresse die in werkelijkheid de dochter van een grootindustrieel is. De ontdekking van de ware identiteiten verstoort een beginnende liefde, maar een gratieverzoek voor de anarchistische broer van de heldin brengt de geliefden bij elkaar voor een gelukkig slot. Aangedikte romantiek in een simpel verhaaltje dat zo weinig wendingen in de intrige te bieden heeft, dat de film een reisdocumentaire over kastelen in Duitsland en Spanje lijkt. En dan blijft er nog tijd over voor zoete muzikale intermezzi.

Dónde vas, Alfonso XII?

1958 | Romantiek, Historische film

Spanje 1958. Romantiek van Luis César Amadori. Met o.a. Vicente Parra, Paquita Rico, Mercedes Vecino en Tomás Blanco.

De tragische liefdesromance tussen Alfonso XII en de Spaanse prinses Margarita. Een stompzinnige en vulgaire film die met overvloed aan middelen toch goed gerealiseerd werd. In Spanje werd het een verpletterend kassucces.

Lecciones de buen amor

1944 | Romantiek

Spanje 1944. Romantiek van Rafael Gil. Met o.a. Pastora Peña, Mercedes Vecino, Milagros Leal en Rafael Rivelles.

De hoofdpersoon en zijn secretaresse krijgen de voogdij over de zoon van een gemeenschappelijke vriend en daarom zullen zij uiteindelijk met elkaar trouwen. Een naëive en zoete film, slecht geregisseerd en gespeeld.

El Testamento del virrey

1944 | Avonturenfilm

Spanje 1944. Avonturenfilm van Ladislao Vajda. Met o.a. Manuel Luna, Mercedes Vecino, Manolo Morán en Milagros Leal.

Een rijke Spaanse heer overlijdt en men weet niet wie zijn erfgenaam is. Zeer zwak.

El Rey de las finanzas

1944 | Komedie

Spanje 1944. Komedie van Ramón Torrado. Met o.a. Miguel Ligero, Mercedes Vecino en Manuel Arbó.

Om vrij van hun echtgenotes van het nachtleven te kunnen genieten, verzint een groep vrienden het bestaan van een compagnon. Bar slecht.

El Escándalo

1943 | Avonturenfilm

Spanje 1943. Avonturenfilm van José Luis Sánz de Heredia. Met o.a. Armando Calvo, Mercedes Vecino, Trini Montero en Manuel Luna.

Het liederlijke leven van een Madrileense ruziezoeker uit de 19de eeuw. Een mini-klassieker van de Spaanse film, waarvan twintig jaar later een herverfilming werd gemaakt.

El Abanderado

1943 | Oorlogsfilm

Spanje 1943. Oorlogsfilm van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Alfredo Mayo, Isabel de Pomés, Mercedes Vecino en José Nieto.

De film toont de dappere daden van een held uit de Spaanse Vrijheidsoorlog. Dit is een echte patriottische lofrede uit het naoorlogse Spanje, met in de hoofdrol de meest karakteristieke filmacteur uit de Franco-tijd, wijlen Alfredo Mayo.

Boda accidentada

1943 | Komedie

Spanje 1943. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Mercedes Vecino, Luis Prendes, Pedro Mascaró, José Jaspe en Paco Martínez Soria.

In een hotel dat zeer in trek is, vertoeven tegelijkertijd verschillende paren. Een middelmatige film vol intriges, die enigszins vooruitloopt op het erotische type film dat deze regisseur jaren later zou maken.

Los Ladrones somos gente honrada

1942 | Komedie

Spanje 1942. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Amparo Rivelles, Manuel Luna, Mercedes Vecino en José Jaspe.

Een groep ongelukkige zakkenrollers beraamt een grote klap. Een onderhoudende verfilming van het zeer beroemde gelijknamige toneelstuk van Enrique Jardiel Poncela.

La Madre guapa

1941 | Komedie

Spanje 1941. Komedie van Félix de Pomés. Met o.a. Mercedes Vecino, Luis Prendes en Isabel de Pomés.

Een weduwe, moeder van drie kinderen, is van plan om te hertrouwen. Een onbeduidende en zeer grove film.