Job Pannekoek: regie.
Er zijn 7 films gevonden.

De bedevaart

1985 | Komedie

Nederland 1985. Komedie van Job Pannekoek.

Avondvullend theaterprogramma van en door de Jonge: het streven van de pelgrim naar eenwording met zijn doel komt drie keer terug in deze bedevaart. Dit is beslist het inhoudelijk en vormelijk overzicht van de artiest én de mens Freek de Jonge. Grootse decors staan in contrast met de onbelichte bühne waarin het woord van Freek overblijft om de essentie van het bestaan te benadrukken.

Een verademing

1984 | Komedie

Nederland 1984. Komedie van Job Pannekoek.

Het is 31 december 1984 en zijn naam is Hoeksteen, hij is getrouwd met Janny van de Samenleving. Samen vormen zij het gezin Hoeksteen - Van de Samenleving. Freek de Jonge laat in razend tempo zijn grappen en grollen over elkaar buitelen om de in ademnood geraakte mens opgelucht naar zijn spiegelbeeld te laten kijken. Euthanasie, sterilisatie, videoclips en vrede passeren de revue. Freek beheerst de theater- en de televisietaal èn zet ze beide voor schut.

De mythe

1983 | Komedie

Nederland 1983. Komedie van Job Pannekoek. Met o.a. Freek de Jonge en Hella de Jonge.

Vierde theatershow van de Jonge, het programma van de kleine, maar fijne verhalen, onder het motto: Laat het nooit afgelopen zijn. Freek als verteller, huisvader, clown, balletdanser en zelfs pianist. In een razend tempo voert hij de kijker door een aantal stemmingen in een voorstelling die de simpele boodschap heeft: wat fijn om idioot te zijn!

De mars

1983 | Komedie

Nederland 1983. Komedie van Job Pannekoek.

De Jonge's theatershow uit 1983 bereikt qua vormgeving hoogstandjes. Ook zijn uitspraak is gevormd: de klank beeldt de inhoud van het woord uit. De mars is Freek zelf. Dit is zijn eerste theaterproduktie waarbij hij zich min of meer neerlegt bij de rol die hij in dit leven te spelen heeft. Zijn ogenschijnlijk simpele woordspelingen ondersteunen zijn betoog en verhullen zijn cynische opmerkingen over het leven en de rol van de komiek en over het klassieke verwachtingspatroon van het publiek.

De openbaring

1982 | Komedie

Nederland 1982. Komedie van Job Pannekoek.

Videobandregistratie van de Jonge`s eerste confrontatie (1982) met de traditie van Oudejaarsavondconférence op de tv. Hij kent zijn klassiekers en levert een mooie parodie op Wim Kan en Gaaikema, die hem voorgingen. Humor verweven in moralistische verhalen, soms hard, soms ontroerend, soms absurdistisch.

De tragiek

1981 | Komedie

Nederland 1981. Komedie van Job Pannekoek.

De Jonge in zijn van 1981 daterende theatershow als een soebat-discipel, een dandy-achtige cynicus, Tante Wil en Godot, typetjes die hij hier laat opdraven. Met een heus decor, door zijn vrouw Hella gemaakte jurken die alsmaar mooier worden. Wisselwerking tussen camera en zijn verhaal vertoont één lijn. De enige mogelijkheid tot overleven lijkt ontsnappen aan de werkelijkheid en het kiezen voor de waanzin.

De komiek

1980 | Komedie

Nederland 1980. Komedie van Job Pannekoek. Met o.a. Freek de Jonge en Orlow Seunke.

Freek de Jonge in zijn eerste soloproject, opgenomen in 1980, waarin hij de komiek en de vader van de komiek speelt, terzijde gestaan door Seunke als de doofstomme broer. Een slecht belicht allegaartje van wat hij later zal uitwerken.