Ondrej Vetchy

Acteur

Ondrej Vetchy is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Tmavomodrý svet

2001 | Oorlogsfilm, Drama

Duitsland/Tsjechië/Verenigd Koninkrijk 2001. Oorlogsfilm van Jan Sverák. Met o.a. Charles Dance, Oldrich Kaiser, Tara Fitzgerald, Krystof Hadek en Ondrej Vetchy.

Der Kaiser und der Trommler

1998 | Fantasy

Tsjechië 1998. Fantasy van Václav Kristek. Met o.a. Anna Veselá, Petr Rajchert, Ondrej Vetchy, Patricie Padillová en Arnost Goldflam.

De keizer houdt ervan zich te vermommen en zich onder zijn volk te begeven. Zo leert hij een uit het leger ontslagen trommelaar kennen. Tijdens een dorpsfeest komen beiden in de gevangenis terecht.

Das Zauberbuch

1996 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechië/Duitsland 1996. Familiefilm van Václav Vorlícek. Met o.a. Tina Ruland, Mahulena Bocanová, Kurt Weinzierl, Sasa Rasilov en Uwe Ochsenknecht.

Een nare toverheks (Bocanov[KA1]a) verkleedt zich als een mooie vrouw en ontfutselt koning Johannes (Weinzierl) zijn magische geldbuidel. Hierdoor raakt het rijk zonder geld, maar prins Peter (Rasilov), die zich als schoorsteenveger verkleed heeft, bezorgt hem met de hulp van de schone prinses Blanka (Ruland) na heel wat avonturen weer terug. Conventionele sprookjesfilm van Duits-Tjechische makelij met opvallend optreden van hedendaagse, populaire Duitse sterren (v.n.l. van de thuisbuis) Ochsenknecht als Griffig en Tidof als Pfiffig, de zwervers die de koning hun diensten aanbieden, maar in werkelijkheid een stelletje oplichters zijn. Al is het een beetje oude wijn in nieuwe zakken, voor het jonge volkje is het toch heel onderhoudend met de nodige speciale effecten. Het scenario van Milos Macourek en het camerawerk van Rudolf Blahaček.

Nobosjá

1988 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro/Tsjechië 1988. Familiefilm van Julius Matula en Julius Matula. Met o.a. Ján Kroner, Ondřej Vetchý, Zuzana Skopolová-Jányová, Václav Knop en Karol Machata.

Overmoedige bosarbeider zonder vrees Ondra (Kroner) wordt door zijn wijze vader de wijde wereld in gestuurd om te leren wat angst is. De koene Ondra ontmoet wezelachtige avonturier Ferko (Vetchy). Samen trekken zij verder tot ze bij een betoverd slot komen, waar een schone prinses (Skopalová) gevangen zit; Ondra bevrijdt haar, maar daarna wordt hij voor het eerst pas echt bang als zij een enge rover op hun pad tegenkomen. Nadat Ondra zijn lesje geleerd heeft, loopt het echter goed af en hij mag met de prinses trouwen en ze leefden nog lang en gelukkig. Variatie op een oude volksvertelling en lopende bandproductie uit de voormalige Tsjechoslovaakse republiek. De fotografie werd verzorgd door Ján Duris. Scenario van Bohumil Steiner en Jaroslav Petrik.

S certy nejsou zerty

1984 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro/Tsjechië 1984. Familiefilm van Hynek Bočan en Hynek Bocan. Met o.a. Vladimír Dlouhý, Ondrej Vetchy, Monika Pelcová, Dana Bartunková en Jaroslava Kretschmerova.

De afgezant van de duivel Vetchy wordt naar de Aarde gestuurd om een hele slechte molenaarsvrouw naar de hel te sturen, maar zij is telkens de knecht (Vetchy) van Lucifer te slim af, totdat hij hulp krijgt van Dlouhý, een soldaat, die door haar toedoen in het leger werd ingelijfd. De milde verfilming van een bekend Tsjechisch sprookje van Božena Nemcová. Niet eng; geschikt voor eerste-klassertjes of groep drie.

Fandy, oh Fandy!

1982 | Familiefilm, Experimenteel

Servië en Montenegro/Tsjechië 1982. Familiefilm van Karel Kachyna. Met o.a. Miroslav Stary, Stanislava Coufalová, Cestmir Randa jun., Ondrej Vetchy en Jirí Menzel.

Franzi (Stary) komt na de vakopleiding terecht op de fabriek, waar hij na aanvankelijke verbijstering zich snel aanpast aan de slechte arbeidsmoraal. Binnen de kortst mogelijke tijd is zijn privéleventje een grote puinhoop als hij verliefd wordt op hetzelfde meisje als zijn kameraad, die achteraf niet weet van wie ze zwanger is. Als satire op de voormalige Tsjechische maatschappij bedoelde film voor jongeren, die in het post- communistische tijdperk zijn betekenis en glans verloren heeft. Scenario van regisseur Kachina naar het boek van Milan Lezak. Camerawerk van Jan Kurik.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ondrej Vetchy op televisie komt.

Reageer