Stanislav Dančiak

Acteur

Stanislav Dančiak is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Das Geheimnis des Alchimisten Storitz

1991 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro 1991. Familiefilm van Pawel Trzaska. Met o.a. Vladimír Kratina, Marián Labuda, Milan Lasica, Július Satinský en Božidara Turzonová.

De Franse ingenieur Labuda gaat naar Wenen, op zoek naar de legendarische alchemist Wilhelm Storitz. Al tijdens zijn reis gebeuren er raadselachtige dingen, zoals de bagage die een eigen leven lijkt te leiden, springende snaren van strijkinstrumenten, enzovoort. Bij zijn aankomst wordt het nog erger en bovendien hoort hij een stem die zegt dat het tot nu nog maar een spel was. Voor kinderen zal dit best een angstaanjagende film zijn, maar voor volwassenen wordt het allemaal nogal simplistisch uit de doeken gedaan met special effects die herinneringen oproepen aan de Amerikaanse serials uit de jaren 1940-50. Tibor Vichta baseerde zijn scenario op de roman Le secret de Wilhelm Storitz van Jules Verne. Mooie fotografie van Frantiček Uldrich.

Mikola a Mikolko

1988 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro/Duitsland 1988. Familiefilm van Dušan Trančík. Met o.a. Stefan Reck, István Hundyakürti, Lola Forner, Martha Rašlová en Gundell Thormann.

Vrije bewerking als klucht van het sprookje van Hans Christian Andersen over hebzucht en jaloezie. In een dorpje wonen grote Klaus en kleine Klaus. De gulzige grote trouwt de dochter van een landjonker en verwerft zich rijkdom en aanzien. De schuchtere, maar kleine verrijkt zich met list en vindingrijkheid. De kleine troeft de grote af met een paardenzwendel en vervolgens bestrijden ze elkaar op leven en dood. Grote Klaus komt om en kleine Klaus mag in de finale met de schone dochter van de waard trouwen. Scenario van Jan Fleischer en regisseur Trančík. Achter de camera stond Alojz Hanúsek. In 1990 opnieuw gedistribueerd.

Sojka v hlave

1983 | Familiefilm

Servië en Montenegro 1983. Familiefilm van Juraj Lihosit. Met o.a. Branislav Mišik, Jaroslav Žilinec, Elena Podzámská, Stanislav Dančiak en Jitka Zelenohorská.

Twee jongens wonen met hun ouders op het platteland. Hun vader was eens een grote voetbalprof, maar Ma[KA5]to (Mi[KA5]sik) is onhandig en een dromer, en zijn broer Vojto (Kukura) kijkt liever naar meisjes. Ma[KA5]to moet tot groot vermaak van alle meisjes uit het dorp model zijn voor zijn neef, die kappersleerling is. Als een prille jeugdliefde op niets uitloopt, neemt hij de benen. Algauw komt hij erachter dat het thuis nog niet zo slecht is. Vakantieavonturen met sympathieke rollen. Vanaf zes jaar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stanislav Dančiak op televisie komt.

Reageer