Alina Rodriguez

1951 -2015 Acteur

Alina Rodriguez (1951-2015) is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Conducta

2014 | Drama

Cuba 2014. Drama van Ernesto Daranas. Met o.a. Armando Valdes, Alina Rodriguez, Sílvia Águila en Yuliet Cruz.

Cubaans drama rond 11-jarig schoffie Chala (debuut Armando Valdés) en zijn toegenegen 60+ lerares Carmela (Alina Rodríguez). Zijn recalcitrante conducta (gedrag) maakt hem rijp voor een internaat, maar Carmela weet beter. Inhoudelijk verschilt Conducta weinig van soortgelijke films waarin een barmhartige senior opkomt voor een opgegeven junior. Wat filmmaker Ernesto Daranas vooral bezielde was de drang een beeld te schetsen van de institutionele reikwijdte in hedendaags Cuba, waar volgens Daranas bureaucratie en anarchie woest door elkaar lopen. Maar de mooiigheid overheerst, met kalme montage van hommeles, toewijding en zelfs nog wat kalverliefde.

Alicia en el pueblo de Maravillas

1991 | Drama, Fantasy

Cuba 1991. Drama van Daniel Diaz-Torres. Met o.a. Thais Valdes, Reinaldo Miravalles, Alberto Pujols, Carlos Cruz en Raul Pomares.

Valdes, die in de film Alice heet, is een jonge bureaucrate, die belast is met toneelzaken. Ze wordt naar de stad Maravillas (hetgeen wonderen betekent) gestuurd. Ze komt daar veel wonderlijke zaken tegen, die in het hotel al een aanvang nemen. Als ze het badkamerkastje opent, kijkt zij in de naburige kamer waar een man zich staat te scheren. Een zwerm kakkerlakken daalt 's nachts neer, slangen krioelen temidden van kamelen, apen en andere dieren door de stad. Er bevindt zich een sanatorium, dat bevolkt wordt door afgedankte ambtenaren, die zich ooit asociaal gedroegen. Een bizarre film, die is bedoeld als een allegorie met kritiek op de Cubaanse maatschappij. Vlot van tempo met zo nu en dan een hele aardige kwinkslag, die het voor de geïnteresserden algauw de moeite waard maakt ernaar te gaan kijken. Het scenario is van een collectief dat zich Nos-y-otros noemt, waaraan ook regisseur Diaz-Torres meeschreef. De titel is vrijwel het enige wat de film gemeen heeft met Alice in Wonderland van Lewis Caroll. Het camerawerk is van Raul Perez Ureta.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alina Rodriguez op televisie komt.

Reageer