Mary Doran: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

The Border Patrolman

1936 | Western

Verenigde Staten 1936. Western van David Howard. Met o.a. George O'Brien, Polly Ann Young, William P. Carlton, LeRoy Mason en Mary Doran.

De O'Brien-westerns rond 1935 kennen meer humor dan actie. Deze vormt daarop geen uitzondering. O'Brien arresteert Young, een verpest kreng van rijke ouders. Deze vragen O'Brien hun dochter onder zijn hoede te willen nemen. Dat gaat tegen wil en dank maar uiteindelijk steekt de liefde de kop op en alles wordt geregeld.

Sunset Range

1935 | Western

Verenigde Staten 1935. Western van Ray McCarey. Met o.a. Hoot Gibson, Mary Doran, James C. Eagles, Walter McGrail en John Elliott.

Een matige western met weinig actie en geen spanning; hier of daar wat humor, maar dat is alles. Doran komt naar het westen omdat haar broer een ranch voor haar gekocht heeft. Zij weet niet dat haar broer lid is van een bende; hij wil er weg, maar wordt gedwongen te blijven. De ranch is alleen maar een dekmantel voor de bende. Als Gibson er achter komt en het meisje in gevaar is, komt hij met zijn vrienden in actie. Paul Schofield schreef het te lange scenario, Gilbert Warrenton was de cameraman en George Sherman de assistent-regisseur die vanaf 1937 als regisseur dozijnen westerns zou maken.

Ridin' for Justice

1932 | Western

Verenigde Staten 1932. Western van D. Ross Lederman. Met o.a. Buck Jones, Mary Doran, Russell Simpson, Walter Miller en Bob McKenzie.

Jones temt wilde paarden. In die rol heeft hij succes bij de dames. Zo ook bij de vrouw van de sheriff. Beiden raken verward in een moordzaak en moeten op de vlucht voor het gezag - tot Jones kan bewijzen wie de ware misdadiger is.

The Criminal Code

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van Howard Hawks. Met o.a. Walter Huston, Phillips Holmes, Constance Cummings, Mary Doran en Boris Karloff.

Gevangenisdirecteur Huston - keihard maar eerlijk - komt voor een dilemma te staan, wanneer zijn dochter verliefd wordt op een gevangene (Holmes). Sommige stukken zijn krakkemikkig, andere levendig, maar bezetting en regisseur maken de film tot een 'must' voor de liefhebbers; een scène met Karloff komt later terug in TARGETS van Peter Bogdanovich.

Ex-Bad Boy

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van Vin Moore. Met o.a. Robert Armstrong, Jean Arthur, Lola Lane, George Brent en Jason Robards sr.

Naar het verhaal The Whole Town Is Talking van Anita Loos en John Emerson over een mooie filmdiva, die met haar verloofde naar een eenvoudig stadje komt en daar de boel op stelten zet.

They Learned About Women

1930 |

1930. Jack Conway en Sam Wood. Met o.a. Eddie Gribbon, Gus Van, Joseph T. Schenck, J. C. Nugent en Benny Rubin.

Naar het verhaal The Whole Town Is Talking van Anita Loos en John Emerson over een mooie filmdiva, die met haar verloofde naar een eenvoudig stadje komt en daar de boel op stelten zet.

New York Nights

1929 | Misdaad, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1929. Misdaad van Lewis Milestone. Met o.a. Constance Talmadge, Gilbert Roland, John Wray, Lilyan Tashman en Roscoe Karns.

Koormeisje Talmadge verlaat haar man Roland, een liedjesschrijver. Als Roland in de val gelopen is en betrapt wordt bij een rendez-vous, gaat zij samenwonen met gangster Wray. Een vroege gesproken film, eigenlijk alleen maar interessant vanwege de decors van William Cameron Menzies. Talmadge heeft de overgang naar de geluidsfilm niet kunnen maken - we horen hier waarom. In de feestscène is Jean Harlow overduidelijk aanwezig.

Broadway Melody

1929 | Musical

Verenigde Staten 1929. Musical van Harry Beaumont. Met o.a. Bessie Love, Anita Page, Charles King, Jed Prouty en Kenneth Thomson.

Een curieuze film over een stel zusters die gek zijn van toneel en roem zoeken op Broadway. Ze vallen voor een charmante man uit de revuewereld. Dit was de eerste musical die een Oscar voor de beste film in de wacht sleepte. Gedateerd, maar de songs zijn nog steeds goed: 'You Were Meant For Me' en 'The Wedding of the Painted Doll' van Arthur Freed en Nacio Herb Brown. Sommige scènes zijn oorspronkelijk in Technicolor. Herverfilmd als TWO GIRLS ON BROADWAY.