Nils Willbrandt

Regisseur, Acteur, Scenarist

Nils Willbrandt is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 6 films gevonden.

Leberkäseland

2015 | Komedie

Duitsland 2015. Komedie van Nils Willbrandt. Met o.a. Neda Rahmanian, Murathan Muslu en Ulrich Noethen.

Latife Malek wordt in 1962 als één van de eerste vrouwen tot de wiskundestudie in Istanboel toegelaten. Als haar schoonvader plotseling komt te overlijden, moet haar man diens tandartsenpraktijk in Duitsland overnemen.

Tod in den Bergen

2013 | Thriller

Oostenrijk/Duitsland 2013. Thriller van Nils Willbrandt. Met o.a. Ursula Strauss, Robert Atzorn en Fritz Karl.

Tijdens een tocht in de bergen vinden arts Clara (Strauss) en journalist David op een gletsjer een gemummificeerd lijk. David ruikt een verhaal en begint de zaak te onderzoeken. Dat is tegen de zin van de burgemeester, die vreest dat de lugubere ontdekking toeristen zal afschrikken. Dan komt David tijdens een van zijn naspeuringen in de bergen ook om het leven. Clara gelooft niet dat het een ongeluk is. Niet zo opmerkelijke tv-thriller, maar wel geschikt voor wie wil wegdromen bij fraaie plaatjes van de Tiroler Alpen.

Blutadler

2012 | Thriller

2012. Thriller van Nils Willbrandt. Met o.a. Peter Lohmeyer, Lisa Potthoff en Hinnerk Schönemann.

De sporen van een Hamburgse seriemoordenaar die zijn slachtoffers na een bloedig Vikingritueel heeft vermoord, leiden naar een meedogenloze maffiabende én hooggeplaatste corrupte politieambtenaren.

Schuldig

2009 | Thriller

Duitsland 2009. Thriller van Nils Willbrandt. Met o.a. Thekla Carola Wied, Jürgen Tarrach en Carin C. Tietze.

Als Eva Senn per ongeluk de studente Lea aanrijdt, blijkt deze voor het leven verlamd geraakt te zijn. Iedereen in haar omgeving bekijkt haar met afschuw behalve advocaat Peer Gutenberg, maar is hij wel te vertrouwen? En waarom is Lea plotseling verdwenen? Eva besluit naar haar op zoek te gaan.

Nichts ist vergessen

2007 | Drama

Duitsland 2007. Drama van Nils Willbrandt. Met o.a. Noemi Slawinski, Inka Friedrich, Jörg Schüttauf, Peter Franke en Volker Bruch.

Jeugddelinquent Olaf komt na acht jaar celstraf voor de lustmoord op een buurmeisje vrij. Olaf wil zich verzoenen met zijn verleden en gaat in de buurt van de familie van het slachtoffer wonen. Hiermee drijft hij de nabestaanden tot wanhoop, en brengt hij ook zijn eigen leven in gevaar.

Happy Weekend

1996 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1996. Komedie van Ed Herzog. Met o.a. Erik Goertz, Anton Rattinger, Dieter Wardetzky, Isabel Trimborn en Ralf Richter.

In de jaren 1950 was [KL]Happy Weekend[KLE] een tijdschrift (in Duitsland) met ondeugende plaatjes, het begin wellicht van de seksuele vrijheid. Deze kluchtige zedenschets parodi[KA3]eert de bevrijdende jaren 1970, die een grote vlucht namen door de (anticonceptie)pil. De mensen bleven natuurlijk even kleingeestig met de idiootste verlangens op seksueel gebied -daarin is nog steeds geen verandering gekomen, hoewel je wellicht kunt constateren dat alles nog opener en vrijer wordt en soms steeds extremer om tot een hoogtepunt te komen. Regisseur Herzog zet aan de hand van pechvogel Joachim Krippo (Goertz), die zijn wereldje ziet instorten, voornoemd tijdperk behoorlijk in de zeik. Krippo laat spitsboef Engel Protaske (Richter) glippen en zijn orgietjes thuis met Rolf (Lambert) en Karin (Gautier), een echtpaar, wordt verstoord als zijn krasse opa (Wardetzky) bij hem komt inwonen. Ondanks de plezierige aandacht die Krippo krijgt van de getrouwde, maar welwillende politiepsychologe Sussmeit (Umlauf), is hij meer ge[KA3]interesseerd in het aanbod van zijn collega Horst (Rattinger) om een triootje te vormen met zijn onverzadigbare vrouw Uschi (Trimborn), die een swingerclub heeft geopend. Als Krippo door opa getracteerd wordt op een uitje in Uschi's club, wordt het idealisme van de seksuele bevrijding verbrijzeld door de ordinaire corruptie van Horst die onder één hoedje speelt met de ontsnapte Engel. Krippo begrijpt dat er eigenlijk weinig veranderd is. Je moet enigszins met Duitse situaties op de hoogte zijn om deze film met volle teugen te genieten. Wie deze dimensie niet kent, kan zijn hart ophalen aan de rake sfeer en de bijtende ironie. Het scenario is van Rainer Knepperges, die de rol van Erwin speelt en regisseur Herzog. De muziek werd gecomponeerd door Ingo Frenzel, Till Brönner en Kai Rautenberg; deze laatste twee spelen in de film in de harmonie van de politie. Het camerawerk is van Georg Fick. Dolby Digital/Dolby SR.

op televisie
1 uitzending

Leberkäseland (2015) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zaterdag 17 november
WDR Fernsehen
20:15 - 21:45

Reageer