John Maybury

Regisseur

John Maybury is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Love is the Devil

1998 | Biografie, Drama

Japan/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1998. Biografie van John Maybury en John Maybury. Met o.a. Derek Jacobi, Daniel Craig, Tilda Swinton, Anne Lambton en Adrian Scarborough.

Parijs 1971: de controversiële Britse kunstenaar Francis Bacon (een werkelijk fenomenale Jacobi) wordt ter gelegenheid van een glorieus retrospectief verwelkomt als 'de grootste levende schilder'. Tijdens de ceremonie slikt George Dyer, sinds zeven jaar Bacons model en minnaar, op de hotelkamer een schrikbarende hoeveelheid pillen en alcohol. Terwijl hij bewusteloos raakt, herinnert hij zich de dag van hun ontmoeting. Hij was een geveltoerist die bij een inbraakpoging door de lichtkoepel van Bacons studio viel en oog in oog kwam te staan met de schilder. De ontmoeting veranderde zijn leven. Bacon bepaalde de aard van de relatie: masochist in bed, sadist daarbuiten. In de legendarische Colony Room-club omringde hij zich met sophisticated dandies, amusante dronkelappen en schandknapen. Met het groeiende succes van Bacon is Dyer langzaam verworden tot een pathetische en volledig afhankelijke drugsgebruiker. Love Is the Devil is een in visueel opzicht unieke film, waarin regisseur Maybury erin geslaagd is een cinematografisch equivalent te vinden voor Bacons verontrustende kunst. Dat alle acteursprestaties in dit spectaculaire visuele concept overeind blijven, en dat de acteurs er zelfs in slagen een sterke fascinatie voor hun weinig sympathieke karkaters op te roepen, is meer dan een verdienste.

Man to Man

1992 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1992. Drama van John Maybury.

Een Duitse vrouw neemt de identiteit aan van haar gestorven man. Ze houdt dat veertig jaar vol en weet op die manier het Hitler-regime te overleven. Op haar oude dag kijkt ze verbitterd terug op haar leven. Veel van Tilda Swinton's veelgeroemde toneelvertolking gaat verloren in de tv-bewerking. Haar gemaniëreerde spel valt in niets-ontziende close-ups door de mand. Naar het stuk van Manfred Karge.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Maybury op televisie komt.

Reageer