Violeta Parra

Componist

Violeta Parra is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Violeta Went to Heaven

2011 | Biografie

Chili/Argentinië/Brazilië 2011. Biografie van Andrés Wood. Met o.a. Francisca Gavilán, Thomas Durand, Christian Quevedo en Gabriela Aguilera.

Het leven van de Chileense Violeta Parra – zangeres, kunstenares, moeder – was tumultueus. De vele hoogte- en dieptepunten die het kende werden veelal getriggerd door haar eigen creatieve geest, manische karakter en haperende moederinstincten. Regisseur Andrés Wood neemt dit alles als dankbare basis voor een fraai gefilmde, associatief gemonteerde biopic. Vol prachtige Chileense folkmuziek en met een ijzersterke rol van Francisca Gavilán, die de vele verschillende kanten van Violeta’s complexe karakter overtuigend vormgeeft. De film is wel iets te lang.

Chile, no invoco tu nombre en vano

1983 | Documentaire

Chili/Frankrijk 1983. Documentaire van Colectivo CINE-010.

De eerste lange documentaire over het volksverzet tegen het regime van Pinochet, illegaal gefilmd in Chili en gemonteerd in Parijs. Op sommige punten technisch slecht, maar zeer interessant. De muziek komt voor rekening van de zangeres Violeta Parra.

Gȧ pȧ vattnet om du kan

1979 | Drama

Zweden 1979. Drama van Stig Bjorkman. Met o.a. Lena Nyman, Thomas Pontén, Claire Wikholm, Norman Briski en Ernst Günther.

Een verpleegster volgt haar minnaar in diens diplomatieke dienst naar een Latijnsamerikaans land en ervaart twee vormen van oppressie - sociale in de dictatuur waar ze terechtkomt [KA1]en als vrouw in haar relatie met de onverwacht conservatieve en fallocratische man. Het semi-autobiografisch scenario van feministe Sun Axelsson en de inspraak van de actrices resulteerden in een door een man geregisseerde `vrouwenfilm`, die treffende observaties combineert met loodzware symboliek en droomsc[KA2]enes, waarin Christus model staat voor de Falende Man. (ABBA's Annifrid speelt Maria Magdalena). Resultaat is een onevenwichtige en soms overmatig nadrukkelijke, maar goed geacteerde film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Violeta Parra op televisie komt.

Reageer