Inka Friedrich

1965 Acteur

Inka Friedrich (1965) is acteur.
Er zijn 14 films gevonden.

Extraklasse

2018 | Komedie

Duitsland 2018. Komedie van Matthias Tiefenbacher. Met o.a. Axel Prahl, Inka Friedrich, Katharina Thalbach, Aglaia Szyszkowitz en Max Hegewald.

Keine Ehe ohne Pause

2016 | Drama

Duitsland 2016. Drama van Patrick Winczewski. Met o.a. Heino Ferch, Inka Friedrich en Petra Kelling.

Max Mangold schrijft al 25 jaar onder het pseudoniem Jana van Hausten goed verkopende verpleegsterromans. Wanneer zijn vrouw Susanne een huwelijkspauze van een jaar eist komt Max' leven in een crisis terecht.

Jana traut sich nicht

2016 | Komedie

Duitsland 2016. Komedie van Marcus Ulbricht. Met o.a. Inka Friedrich, Tobias Oertel, Ulrich Pleitgen en Nadine Kösters.

Jana is het spuugzat. Haar schoonvader Charly is een gedreven milieuactivist en hij neemt zijn kleindochter vaak mee naar acties die plaatsvinden, waar hij altijd weer in aanraking komt met de politie.

Unterm Radar

2015 | Thriller

Duitsland 2015. Thriller van Elmar Fischer. Met o.a. Christiane Paul, Heino Ferch, Fabian Hinrichs en Inka Friedrich.

Een stadsbus explodeert in hartje Berlijn, op de stoep van het Konzerthaus. Rechtschapen rechter en alleenstaande moeder Elke krijgt het direct onstaatsrechtelijk voor de kiezen van schimmige beambten, omdat dochter Marie plus vriendje Khalid worden verdacht van de dodelijke aanslag. Was Marie een zelfmoordterrorist? Was Pakistan de eindbestemming van haar hippiereis naar India? En waarom doet de recherche zo geheimzinnig? Berlijnse mensenrechtenactivist en veelgevraagde tv-actrice Christiane Paul speelt de geslagen hond met ernst, in een film die - geïnspireerd door IS-terrorisme - ageert tegen de ongepaste avonturen van Vrouwe Justitia.

Global Player - Wo wir sind isch vorne

2013 | Drama

Duitsland 2013. Drama van Hannes Stöhr. Met o.a. Christoph Bach, Walter Schultheiss, Inka Friedrich en Ulrike Folkerts.

Het familiebedrijf Boogschutter & Zonen dreigt vanwege de verpletterende concurrentie uit China failliet te gaan. Zonder medeweten van zijn vader onderhandelt zoon Michael met de investeerder Chong Wang.

Die Dienstagsfrauen

2011 | Komedie

Duitsland 2011. Komedie van Olaf Kreinsen. Met o.a. Ulrike Kriener, Inka Friedrich, Saskia Vester Saskia Vester, Nina Hoger en Hans Peter Hallwachs.

Vier vriendinnen gaan al vijftien jaar elk jaar een weekendje samen weg. Als de man van een van hen overlijdt, wil de betrokken vrouw een pelgrimstocht naar Lourdes maken en besluiten de andere drie mee te gaan.

Single by Contract

2010 | Jeugdfilm, Komedie, Romantiek

Duitsland 2010. Jeugdfilm van Marc Rothemund. Met o.a. Anna Fischer, Kostja Ullmann, Inka Friedrich, Nina Gummich en Amber Bongard.

Popster Chriz brengt met zijn band Berlin Mitte de hoofden van duizenden tienermeisjes op hol. Lila, die net terug is uit Amerika, heeft echter geen flauw idee wie hij is als ze hem in een botanische tuin tegen het lijf loopt. Een prille romance ontstaat, maar wordt al snel bedreigd door jaloerse groupies, strikte managers en mediaroddels. Jeugdversie van romcom-klassieker Notting Hill: volstrekt ongeloofwaardig maar uiterst genietbaar door de chemie tussen de twee hoofdrolspelers. Prijs voor beste film op het Kinder-Medien-Festival.

Ein Dorf schweigt

2009 | Drama

Duitsland 2009. Drama van Martin Enlen. Met o.a. Katharina Böhm, Uwe Kockisch en Inka Friedrich.

Voorjaar 1945. Johanna komt met haar kinderen als oorlogsvluchteling in een dorp in Noord-Hessen aan, waar ze met wantrouwen worden gadegeslagen. Wanneer ze toch onderdak krijgt en haar leven weer een beetje op orde lijkt te komen, krijgt ze bij een ruzie met de priester het geheim te horen, dat het hele dorp in de ban houdt.

Nichts ist vergessen

2007 | Drama

Duitsland 2007. Drama van Nils Willbrandt. Met o.a. Noemi Slawinski, Inka Friedrich, Jörg Schüttauf, Peter Franke en Volker Bruch.

Jeugddelinquent Olaf komt na acht jaar celstraf voor de lustmoord op een buurmeisje vrij. Olaf wil zich verzoenen met zijn verleden en gaat in de buurt van de familie van het slachtoffer wonen. Hiermee drijft hij de nabestaanden tot wanhoop, en brengt hij ook zijn eigen leven in gevaar.

Kuckuckszeit

2007 | Drama

Duitsland 2007. Drama van Johannes Fabrick. Met o.a. Sarah Bellini, Wotan Wilke Möhring en Inka Friedrich.

Claudia woont met haar man Jens en haar twee kinderen in een klein stadje genaamd Barstedt. Jens is aannemer en Claudia hoeft zich financieel geen zorgen te maken tot ze plotseling geen geld meer krijgt van de bank en dan ontdekt ze dat Jens failliet is, met alle gevolgen van dien.

Blöde Mütze!

2007 | Jeugdfilm, Avonturenfilm, Familiefilm

Duitsland 2007. Jeugdfilm van Johannes Schmidt. Met o.a. Johann Hillmann, Konrad Baumann, Lea Eisleb en Inka Friedrich.

De twaalfjarige Martin - braaf, klein, afkomstig uit een fijn gezin - krijgt het in zijn nieuwe woonplaats meteen aan de stok met Oliver, een stelende, rokende en drinkende pestkop. Op zijn nieuwe school valt Martin als een blok voor klasgenootje Silke, maar zij blijkt tot zijn schrik ook bevriend met Oliver. Johannes Schmid verfilmde het jeugdboek van zijn broer Thomas, waarin drie pubers tijdens een zwoele zomer waardevolle lesjes leren over elkaar en het leven. De emoties liggen er wat dik bovenop, maar de toon is niet te moralistisch en de acteurs zijn sympathiek.

Die Mauer - Berlin '61

2006 | Drama

Duitsland 2006. Drama van Hartmut Schoen. Met o.a. Heino Ferch, Inka Friedrich, Frederick Lau, Iris Berben en Axel Prahl.

Hij is nu alweer geruime tijd weg (1989), maar de effecten van de Muur, die decennialang Berlijn onverbiddelijk in twee steden verdeelde, zijn nog lang niet uitgewist. De bruuske bouw van de afscheiding begon in 1961 en had krankzinnig pijnlijke gevolgen, zo laat deze gedramatiseerde terugblik zien. Hans en Katharina Kuhlke bevinden zich aan de westkant van de stad wanneer het allemaal gebeurt, terwijl hun 14-jarige zoon in de buurt van hun huis, aan de oostkant, zit. Ze kunnen niet meer naar elkaar toe, het gezin is uit elkaar getrokken.

Willenbrock

2005 | Misdaad

Duitsland 2005. Misdaad van Andreas Dresen. Met o.a. Axel Prahl, Inka Friedrich en Anne Ratte-Polle.

Succesvolle autohandelaar wordt thuis overvallen door inbrekers en kan de gebeurtenis niet van zich afzetten. Dat heeft dramatische gevolgen.

Sommer vorm Balkon

2005 | Drama

Duitsland 2005. Drama van Andreas Dresen. Met o.a. Nadja Uhl, Inka Friedrich, Andreas Schmidt en Christel Peters.

In de films van cineast Dresen speelt locatie een hoofdrol. Aan Berlijn de eer in Sommer vorm Balkon, een tragikomedie over vriendinnen Katrin (Friedrich) en Nike (Uhl, De tweeling) die vanwege de charmes van een stoere vrachtwagenchauffeur steeds minder tijd samen op het balkon doorbrengen. Zomers Berlijn wordt raak getypeerd als een loom vakantieoord waar het monster van werkloosheid en fatalisme nog altijd onoverwonnen rondwaart. Een uiterst sympathieke en integere film die op verschillende internationale filmfestivals terecht in de prijzen viel. Het draaiboek werd door de Duitse filmpers uitgeroepen tot het beste Duitse filmscenario van 2007.

op televisie
2 uitzendingen

Unterm Radar (2015) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
donderdag 21 november
NDR Fernsehen
23:30 - 01:00
Datum
Zender
Tijd
maandag 09 december
ARD
01:30 - 03:03

Reageer