Dennis Storhøi

1960 Acteur

Dennis Storhøi (1960) is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Evas øye

2000 | Thriller, Actiefilm, Drama

Noorwegen/Denemarken 2000. Thriller van Berit Nesheim. Met o.a. Andrine Sæther, Bjørn Sundquist, Gisken Armand, Sverre Anker Ousdal en Linda Tomine Coles.

Solide Noorse thriller over alleenstaande moeder Eva (Andrine Sæther) en dochter Jenny die hunkeren naar wat financiële armslag in hun marginale bestaan. Eva droomt van een bestaan als kunstenaar maar de dagelijkse realiteit dwingt haar om genoegen te nemen met slecht betaalde baantjes. Tijdens een avondwandeling zien ze een lijk drijven in de rivier. Eva rent naar de dichtstbijzijnde telefoon maar verzuimt om de politie te bellen. Terwijl Eva zich indekt, ontdekt politieman Konrad Sejer (Bjørn Sundquist) dat Eva niet voor het eerst betrokken lijkt bij een mysterieus sterfgeval. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Karin Fossum.

The 13th Warrior

1999 | Avonturenfilm, Fantasy, Historische film, Drama

Verenigde Staten 1999. Avonturenfilm van John McTiernan. Met o.a. Antonio Banderas, Diane Venora, Vladimir Kulich, Dennis Storhøi en Daniel Southern.

Banderas speelt een Arabische banneling die in het jaar 922 naar het noorden trekt en zich aansluit bij een groep Vikingen die in strijd leeft met de bloeddorstige Wendol. Diepgang is in deze harde avonturenfilm ver te zoeken, liefhebbers van talloze rechttoe rechtaan gevechtscènes komen des te meer aan hun trekken. Gebaseerd op het boek 'Eaters of the Dead' van Michael Crichton, die zich op zijn beurt weer liet inspireren door het middeleeuwse gedicht 'Beowulf', en een 10de-eeuws reisverhaal van de Arabische dichter Ahmed Ibn Fahdlan.

Kamilla and her Friend: The Sequel

1989 | Familiefilm, Avonturenfilm, Historische film

Verenigd Koninkrijk/Noorwegen 1989. Familiefilm van Grete Salomonsen. Met o.a. Veronika Flȧt, Dennis Storhøi, Agnete Haaland, Kȧre Kroppan en Silje Trones Lonsbeth.

Terwijl Sebastian (Storh[KL23]oi) onschuldig in de gevangenis zit wordt Sofia (Haaland) overvallen door de echte dief, Joakim Jensen (Kroppan). Kamilla (Flȧt) is getuige, maar kan toch niet verhinderen dat hij er met hun geld vandoor gaat. Na een wilde achtervolging wordt Joakim bij de kraag gegrepen. In de gevangenis komt het tot een confrontatie tussen Sebastian en Joakim. Ondanks het verbod gaat Kamilla toch Sebastian opzoeken in de gevangenis. Door het tonen van het leven in de gevangenis is dit vervolg dat onmiddellijk aansluit op de oorspronkelijke kinderfilm iets grimmiger dan voorgaande, maar toch is het nergens te angstwekkend voor de allerkleinsten. Het leven in een Noors dorpje begin 20e eeuw wordt zeer gedetailleerd weergegeven. Het einde is voorspelbaar, maar dat zal de doelgroep zeker niet kwalijk nemen. Kinderen worden niet steeds echt braaf voorgesteld, hun ondeugende kanten worden meermaals getoond. Salomonsen bewerkte het kinderboek van Kari Vinje ditmaal samen met Kristin Bjorvatn. Het camerawerk van Everet Bellano is bijzonder mooi. Dolby Stereo.

Kamilla and her Friend

1988 | Familiefilm, Avonturenfilm, Historische film

Verenigd Koninkrijk/Noorwegen 1988. Familiefilm van Grete Salomonsen. Met o.a. Veronika Flȧt, Dennis Storhøi, Agnete Haaland, Siljet Trones Lonsbeth en Helge Nygard.

Noorwegen, begin 1900. De achtjarige Kamilla (Fl[KA9]at) wordt opgevoed door haar rijke, maar hartvochtige tante Louise, die niets liever wil dan het meisje naar een internaat te sturen. Haar oom Ole heeft echter medelijden met het kind en laat haar in het geheim vertrekken naar Engstadt, op het platteland, waar Kamilla`s volwassen zus Sofia (Haaland) als meid werkt op een boerderij. Rond dezelfde tijd wordt kleermaker Sebastian K[KA9]ak (Storhøoi) ontslagen omdat hij zijn baas beledigde toen deze haast een kind met zijn wagen aanreed. Er blijft hem niets anders over dan bij zijn ex-baas het geld te stelen voor de overtocht naar Amerika. Op het perron waar Kamilla op de trein wacht wordt ze lastig gevallen door enkele kerels. Sebastian helpt haar. Ze missen de trein en ondertussen is de diefstal ontdekt en is de politie op zoek naar Sebastian. Via de bossen trekken ze samen naar Engstadt. Onderweg worden ze beroofd door een ontsnapte gevangene. De volgende dagen worden verschillende diefstallen vastgesteld in Engstadt. Onschuldige kinderfilm met wat spanning, humor en veel tederheid verteld. De kleine Flȧt is zeer ontwapenend, zodat ook volwassenen zich door haar zullen laten verleiden. Salomonsen baseerde het scenario op het kinderboek van Kari Vinje. Aantrekkelijke fotografie van Everet Bellano. Gevolgd door KAMILLA AND HER FRIEND: THE SEQUEL. Dolby Stereo.

Kamilla and the Thief

1987 | Familiefilm, Avonturenfilm

Noorwegen 1987. Familiefilm van Grete Salomonsen. Met o.a. Veronica Vlaat, Dennis Storhøi, Morten Harket, Agnete Haaland en Karre Kroppan.

Een spannende, simpele en sentimentele film voor de jeugd met een gelukkige afloop over een belaagd weesmeisje en een jonge dief, die door de politie gezocht wordt. Scenario Kari Vinje.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dennis Storhøi op televisie komt.

Reageer