Leonardo Favio

Regisseur, Acteur

Leonardo Favio is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Martin Fierro

1968 | Historische film

Argentinië 1968. Historische film van Leopoldo Torre Nilsson. Met o.a. Alfredo Alcon, Lautaro Murua, Graciela Borges, Leonardo Favio en Walter Vidarte.

Torre Nilsson, een van Argentinië's internationaal bekende regisseurs, heeft met dit werk over de legendarische Fierro een film van epische proporties gemaakt. De film, die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jose Hernandez, schetste Fierro's strijd tegen de harde wereld; niet alleen zijn strijd met de Indianen, maar ook met de beschaafde wereld van zijn tijd. De film, die geladen is met menselijke emoties en die Nilssons meesterhand verraadt, heeft historische waarde.

El dependiente

1968 | Drama

Argentinië 1968. Drama van Leonardo Favio. Met o.a. Walter Vidarte, Graciela Borges, Fernando Iglesias, Nora Cullen en Martin Andrade.

Een dertienjarige jongen krijgt werk in een ijzerwarenwinkel. Op zijn vijfenveertigste werkt hij nog steeds bij dezelfde winkel en hoopt hij de zaak te kunnen overnemen, zoals de eigenaar hem meerdere malen beloofd heeft. Een matige film.

La Mano en la trampa

1962 | Drama

Spanje/Argentinië 1962. Drama van Leopoldo Torre Nilsson. Met o.a. Francisco Rabal, Elsa Daniel, Leonardo Favio en Enrique Vilches.

Een adolescente wordt geobsedeerd door de persoon die op de bovenverdieping van haar huis woont en die ze nog nooit gezien heeft. Een schitterende en veelzijdige film, gemaakt door een van de belangrijkste regisseurs uit de geschiedenis van de Argentijnse cinema.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Leonardo Favio op televisie komt.

Reageer