Muzaffer Yildirim

Producer

Muzaffer Yildirim is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

A Tale of Three Sisters

2019 | Drama

Turkije/Duitsland/Nederland/Griekenland 2019. Drama van Emin Alper. Met o.a. Cemre Ebuzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Müfit Kayacan en Kayhan Açikgöz.

Het verhaal van drie zussen, die elk als hulp in de huishouding werkten bij een welgestelde familie in de stad. Nu de jongste twee terugkeren naar het afgelegen dorp waar de oudste bij hun vader inwoont, worden ze weer herenigd. Wanneer hun geschiedenis zich ontvouwt tegen het ongerepte decor van Noord-Oost Anatolië, blijkt hoezeer ze gevangen zitten in een vicieuze cirkel van armoede, gebrek aan scholing en afhankelijkheid. Grillige tragedie met theatrale en soms mythische trekjes. Werd op verschillende festivals bekroond.

The Wild Pear Tree

2018 | Drama

Turkije/Macedonië/Frankrijk/Duitsland/Bosnië en Herzegovina/Bulgarije/Zweden/Zweden 2018. Drama van Nuri Bilge Ceylan. Met o.a. Murat Cemcir, Bennu Yildirimlar, Hazar Ergüçlü, Dogu Demirkol en Akin Aksu.

De net afgestudeerde literatuurstudent Sinan keert terug naar zijn geboorteplaats Çanakkale (bij het vroegere Troje) en probeert zijn eerste roman te laten uitgeven. Thuis treft hij zijn gelaten moeder, opstandige tienerzusje en gokverslaafde vader. Die was ooit een gerespecteerd leraar, maar probeert nu al jaren op het platteland vergeefs een waterput te slaan. Sinan ontmoet een jeugdliefde en voert gesprekken met de burgemeester, een schrijver en twee jonge imams over waarheid, integriteit en vrije wil. Fijnbesnaarde dooltocht met grimmige, symbolische ondertoon van Gouden Palm-winnaar Ceylan (Winter Sleep).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Muzaffer Yildirim op televisie komt.

Reageer