Antonio del Amo

Regisseur, Scenarist

Antonio del Amo is regisseur en scenarist.
Er zijn 16 films gevonden.

Tengo que abandonarte

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. Jaime Toja, Esther Riera, Gisia Paradis en Tomás Blanco.

Een jonge vrouw wantrouwt de bedoelingen van haar verloofde.Een onbeschrijfelijk knoeiwerk, dat haast zonder dat te willen surrealistisch is.

El Secreto de Tomy

1963 | Musical

Spanje/Frankrijk 1963. Musical van Antonio del Amo.

Joselito wordt verliefd op de dochter van de eigenaar van een man[KA2]ege. Een van de films met Joselito in de hoofdrol die -ondanks een overdaad aan middelen (kleurenopnames, co-produktie met Frankrijk) - helemaal gelijk en net zo slecht is als de voorafgaande films uit deze serie.

Bello recuerdo

1961 | Drama

Spanje 1961. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. Joselito, Libertad Lamarque, Roberto Camardiel en Sara Carcía.

Een wees wordt opgenomen in het huis van zijn lerares. De film is in één opzicht klassiek: de immens slechte smaak. De voornaamste acteur is de reeds vergeten Joselito.

Melocotón en almíbar

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Antonio del Amo. Met o.a. Marga López, José Guardiola, María Mahor en Carlos Larrañaga.

Enkele misdadigers die een arts hebben geroepen voor een medeplichtige die gewond is geraakt, staan sprakeloos als zij een non zien aankomen. Een komedie die vaag is geïnspireerd op de formule van de Engelse producente Ealing en bovendien met acceptabele resultaten.

Aventuras de Joselito y Pulgarcito

1959 | Drama, Musical

Mexico/Spanje 1959. Drama van René Cardona en Antonio del Amo. Met o.a. Joselito, Pulgarcito, Enrique Rambal en Anita Blanch.

De eerste Mexicaanse produktie met de Spaanse zanger Joselito, gemaakt naar aanleiding van diens monsterachtige succes in het land van de Azteken. Om de co-produktie inhoud te geven moest Joselito een autochtone rivaal dulden, een zekere Pulgarcito. Zeer matig.

Nada menos que un 'arkangel'

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van Antonio del Amo. Met o.a. Marisa Prado, Conrado San Martín, Pepe Isbert en Félix Fernández.

Alle inwoners van een klein dorp in de Extremadura kopen samen de 'Arkangel', een revolutionaire machine die hun oogst zou moeten redden. Maar de dorpeling die de machine naar het dorp moet brengen wordt door een knappe Amerikaanse toeriste in verzoeking gebracht. Deze film is tot op zekere hoogte aardig en vermakelijk.

Saeta

1957 | Komedie, Musical

Spanje 1957. Komedie van Antonio del Amo. Met o.a. Joselito, Ivy Blees, Vicky Lagos en Manolo Zarzo.

Een kind leert zingen. De typische onuitstaanbare film met Joselito in de hoofdrol.

Retorno a la verdad

1956 | Drama

Spanje 1956. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. Susana Canales, Julio Peña, Angel Ter en Germán Cobos.

Een vrouw, die zich in de steek gelaten voelt door haar echtgenoot, laat haar oog vallen op een aantrekkelijke jonge man. Hoewel het scenario niet veel voorstelt, blijkt uit de film dat Antonio del Amo een groot regisseur was. Dat zou je niet zeggen als je naar zijn Joselito- en andere films kijkt.

El Sol sale todos los días

1955 | Drama

Spanje 1955. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. Marisa de Leza, Enrique A. Diosdado, Mercedes Monterrey en Barta Barry.

Het persoonlijke drama van een hevig gefrustreerd man. Een wat vervelende film, maar curieus en verontrustend, en vooral zeer goed geregisseerd.

Sierra maldita

1954 | Drama

Spanje 1954. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. Rubén Rojo, Lina Rosales, José Guardiola en Manolo Zarzo.

Op alle vrouwen van het dorp Arriba rust de vloek van onvruchtbaarheid. Een werkelijk curieuze film, erg goed geregisseerd door del Amo, voordat hij met de Joselito-serie begon.

El Pescador de coplas

1953 | Musical

Spanje 1953. Musical van Antonio del Amo. Met o.a. Maruja Díaz, Antonio Molina, Manuel Monroy, Tony Leblanc en Vicente Parra.

De liefdesavonturen van een jonge Andalusische vrouw. Een folkloristisch knoeiwerk, dat typerend is voor de Spaanse cinema uit de jaren vijftig. Deze keer met twee idolen uit dit genre.

Puebla de las mujeres

1952 | Komedie

Spanje 1952. Komedie van Antonio del Amo. Met o.a. Maruja Díaz, Rubén Rojo, Francisco Arenzana en Milagros Leal.

Een ongetrouwde vreemdeling komt in een dorp aan dat erom bekend staat dat iedereen korte tijd na zijn aankomst in het huwelijk treedt. Een pretentieloze komedie, die zonder kwaliteit is.

Historia de 2 aldeas

1950 | Komedie

Spanje 1950. Komedie van Antonio del Amo. Met o.a. Nani Fernández, Carlos Muñoz, José Bódalo en Manolo Morán.

Een Galiciër en een Asturiër hebben een uitstekende vriendschapsband ondanks de rivaliteit in hun werk. Een zeer middelmatige film.

90 minutos

1949 | Drama

Spanje 1949. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. Enrique Guitart, Nani Fernández, Carlos Nuñoz en Fernando Fernán-Gómez.

In een denkbeeldige stad legt de agent, die zojuist een flatgebouw heeft verlaten, zijn plaatsvervanger uit hoe de huurders zijn. Een werkelijk bezienswaardige film, geschreven door regisseur Mur Oti.

El Huésped de las tinieblas

1948 | Biografie

Spanje 1948. Biografie van Antonio del Amo. Met o.a. Carlos Muñoz, Pastora Peña, Tomás Blanco en Julia Lajos.

Een film over de onbeantwoorde liefde van Gustavo Adolfo Bécquer voor een jong meisje. Een ambitieuze, onalledaagse film, waarin het leven van de legendarische romantische Spaanse dichter Bécquer op opvallende wijze is vastgelegd.

4 mujeres

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. María Denis, Carlos Nuñoz, Fosco Giaschetti en Tomás Blanco.

Het verhaal van een vrouw van wie vier spelers beweren haar te hebben gekend in verschillende tijdvakken en plaatsen, onder verschillende namen en omstandigheden. Een werkelijk bijzondere en zeer achtenswaardige film, waarvan het scenario geschreven is door de latere regisseur Manuel Mur Oti.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Antonio del Amo op televisie komt.

Reageer