Elisa Cegani: cast.
Er zijn 30 films gevonden.

Domani si balla

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Maurizio Nichetti. Met o.a. Maurizio Nichetti, Mariangela Melato, Paolo Stoppa en Elisa Cegani.

Invatie van maanmannetjes te paard besmet werknemers van een rijk, particulier tv-station met onophoudelijke vitusdans als vrolijke anarchie tegen dwangmatig carrière-jagen. Regisseuse en cameraman van concurrerend, armlastig tv-net ontdekken de buitenaardse wezens in een kliniek voor overspannen acteurs. Absurdische satire van acteur-regisseur Nichetti die eerder films zonder dialoog maakte, heeft schimpscheuten naar Milanees omroepbestel, die buiten Italië doel missen, maar bevat ook een verrukkelijk primitieve hommage aan de allereerste ruimtevaartfilms van M'eliès. Tussen alle fraaie grappen over technologie en carrièremaaksters door wordt het besmettelijke dansje, en vooral de melodie waarop dat gebeurt, steeds meer tot een aanslag op de zenuwen en het geduld van de toeschouwer.

Oltre il bene e il male

1977 | Biografie, Drama

Frankrijk​/​​Italië​/​​Duitsland 1977. Biografie van Liliana Cavani. Met o.a. Dominique Sanda, Erland Josephson, Robert Powell, Virna Lisi en Umberto Orsini.

Friedrich Nietzsche probeert zich in zijn filosofische geschriften en libertijnse daden vergeefs te onttrekken aan de verstikkende invloed van zijn bourgeoisfamilie, tot hij via zijn jonge discipel Paul Ree een Russische jodin - Lou Andreas Salomé -leert kennen, die zich in haar leven de vrijheid van de haar opgelegde normen wèl heeft gerealiseerd. De driehoeksverhouding tegen de achtergrond van het opkomend anti- semitisme loopt stuk op Rees homoseksualiteit en Nietzsches door syfilis steeds verder aangetaste verstand. Cavani's opgeklopte regie en effectbejag maken de personages tot karikaturale hysterici, waarbij de frustraties zóveel nadruk en herhaling krijgen dat de toeschouwer onmiddellijk doorkrijgt wat er aan ze hapert. De mateloze excessen - die door een multinationale rolbezetting klinken als een mislukte talencursus - roepen één vraag op: hoe iedereen nog tijd overhield om boeken te schrijven.

Io, io, io... e gli altri

1975 | Drama, Komedie

Italië 1975. Drama van Alessandro Blasetti. Met o.a. Walter Chiari, Gina Lollobrigida, Silvana Mangano, Marcello Mastroianni en Vittorio de Si.

Een journalist leest op de spiegel van het treintoilet: 'Lang zal ik leven', en besluit twee dagen lang een onderzoek naar egoïsme in de moderne samenleving in te stellen - in politiek, huwelijk, religie, relaties - terwijl een loyale vriend hem van het tegendeel probeert te overtuigen en daarbij het leven laat. Italiaanse sterren van vroeger en nu en een dozijn schrijvers werkten met wisselend resultaat in de talrijke korte episodes belangeloos mee aan deze film van veteraan Blasetti. De regie is meer vermoeid dan venijnig, waardoor de voornaamste aantrekkelijkheid het herkennen van de talrijke gezichten blijft.

Le clan des Siciliens

1969 | Misdaad, Thriller

Frankrijk​/​​Italië 1969. Misdaad van Henri Verneuil. Met o.a. Jean Gabin, Alain Delon, Lino Ventura, Irina Demick en Amedeo Nazzari.

Een gangstersyndicaat van Sicilianen in Frankrijk roept de hulp in van een jonge dief voor een juwelenroof in Rome. De coup slaagt, maar de buitenstaander heeft de familie-eer aangetast door een van de schoondochters te verleiden. Ingenieus bedachte en uitgevoerde misdaadfilm, waarbij de botsende mentaliteitsopvattingen het drama op interessante wijze versterken. Opmerkelijke rolbezetting. Scenario van regisseur Verneuil, José Giovanni en Pierre Pelegri.

Saul e Davide

1964 | Avonturenfilm

Spanje​/​​Italië 1964. Avonturenfilm van Marcello Baldi. Met o.a. Normand Wooland, Gianni Garko, Luz Marquez, Elisa Cegani en Pilar Clemens.

Koning Saul heeft in het begin van zijn regering Israël tot overwinningen gebracht, maar is ongehoorzaam tegen Jehovah die hem via Samuel laat weten een waardiger opvolger te zullen aanwijzen. De herder David die de reus Goliath verslaat wordt de uitverkorene. De film ziet er bij vlagen uit als een wat merkwaardig aangeklede western, maar de dialogen tussen de acties door worden door machteloos spel en regie loodzwaar gemaakt, hoewel de titelrolspelers hun best doen.

Liolà

1963 | Komedie, Drama

Frankrijk​/​​Italië 1963. Komedie van Alessandro Blasetti. Met o.a. Ugo Tognazzi, Giovanna Ralli, Anouk Aimée, Pierre Brasseur en Elisa Cegani.

Een dorpsfactotum heeft al kinderen bij vijf verschillende moeders als een jonge boerin ook voorwendt zwanger van hem te zijn. Dat is een leugen om hem de watertoevoer van een oude buurman naar haar sinaasappeltuin te doen omleggen. Zijn woede na de ontdekking doet hem het water weer terugleiden, maar de mislukking daarvan zet het hele dorp droog. Deze plattelandskomedie van Pirandello is zeker geen hoogtepunt in zijn toneeloeuvre, maar biedt voor de film de gelegenheid tot enscenering op kleurrijke locaties en geeft de spelers kansen tot pittig spel die soms al te gretig worden aangepakt.

Perseo, l'invincible

1962 | Avonturenfilm

Spanje​/​​Italië 1962. Avonturenfilm van Alberto De Martino. Met o.a. Richard Harrison, Anna Ranalli, Elisa Cegani, Arturo Dominici en Leo Anchoriz.

Perseus is de minnaar van de prinses van Cyriphos, dat bedreigd wordt door het naburige vorstendom waarvan de prins zijn zinnen ook heeft gezet op de troonopvolgster. Middels een getruceerd toernooi lijkt hij zijn doel te bereiken, maar de goden hebben Perseus voorbestemd om de usurpator te verdelgen. Nieuwe antieke krachtpatser onderscheidt zich in niets van zijn voorgangers, al zijn de regie, de fotografie, de trucage en het spel iets beter dan het gemiddelde in dit genre.

Constantine And The Cross

1962 |

1962. Lionello De Felice. Met o.a. Elisa Cegani, Belinda Lee, Christine Kaufmann en Cornel Wilde.

Perseus is de minnaar van de prinses van Cyriphos, dat bedreigd wordt door het naburige vorstendom waarvan de prins zijn zinnen ook heeft gezet op de troonopvolgster. Middels een getruceerd toernooi lijkt hij zijn doel te bereiken, maar de goden hebben Perseus voorbestemd om de usurpator te verdelgen. Nieuwe antieke krachtpatser onderscheidt zich in niets van zijn voorgangers, al zijn de regie, de fotografie, de trucage en het spel iets beter dan het gemiddelde in dit genre.

Il Giudizio universale

1961 | Drama, Avonturenfilm

Frankrijk​/​​Italië 1961. Drama van Vittorio De Sica. Met o.a. Anouk Aimée, Mike Bongiorno, Ernest Borgnine, Eleonora Brown en Maria Pia Casilio.

Een mysterieuze stem kondigt de bevolking van Napels het Laatste Oordeel aan en brengt de inwoners na hun aanvankelijke ongeloof dusdanig in paniek dat zij hun besognes van het moment vergeten. Op een aangekondigd tijdstip breekt niet méér dan een hevig onweer los, waarna iedereen weer onveranderd in zijn oude hebbelijkheden en stokpaardjes vervalt. Een jaren-oud project van De Sica en schrijver Cesare Zavattini werd door producent gezien als een all star-spektakel. Daardoor verzandde de opzet op een verwarde en verwarrende manier in tientallen losse episodes zonder samenhang of scherpte. Door de montage werd de uitgedijde film drastisch ingekort, zodat het enige plezier dat men aan deze film kan beleven het herkennen van de vele bekende gezichten is onder wie de niet-professionele acteurs uit de De Sica's neo-realistische films.

Ciao ciao, bambina

1959 | Komedie

Italië 1959. Komedie van Sergio Grieco. Met o.a. Elsa Martinelli, Antonio Cifariello, Riccardo Garrone, Lorella de Luca en Elisa Cegani.

Een rokkenjager uit Milaan is door zijn vader naar Rome gestuurd om met een deugdzaam meisje te trouwen. Hij wordt verliefd op de secretaresse van zijn aanstaande schoonvader die de opdracht heeft zijn degelijkheid te testen. Deze simpele en weinig verrassende komedie biedt weinig charme, hoewel de mooie en ironische Martinelli heel wat goed maakt.

Amore e chiacchiere (Salviamo il panorama)

1958 | Komedie

Verenigde Staten 1958. Komedie van Alessandro Blasetti. Met o.a. Geronimo Meynier, Elisa Cegani en Vittorio De Sica.

dvocaat is blij als hij tot burgemeester wordt gekozen, maar morele dilemma's en gezinsproblemen zorgen voor de nodige spanning.

Si le roi savait ça

1957 | Avonturenfilm, Komedie, Historische film

Frankrijk​/​​Italië 1957. Avonturenfilm van Caro Canaille. Met o.a. Jean Danet, Magali Noël, Roberto Risso, Mireille Granelli en Henri Vilbert.

Een luitenant in Napoleons leger rekent op de onweerstaanbaarheid van zijn uniform, maar legt het in de hofmakerij af tegen een ander die hij uit wraak als soldaat laat recruteren. Als deze zich dan ook nog als held ontpopt, probeert de rivaal hem landverraad in de schoenen te schuiven. Deze eenmalige regiepoging van een journaliste mist de dynamiek voor onderhoudend avontuur en verwart snaakse humor met platvloersheden. De in theorie sterke rolbezetting probeert er nog wat van te maken - tegen beter weten in.

Amore e chiacchiere

1957 | Komedie

Italië 1957. Komedie van Alessandro Blasetti. Met o.a. Vittorio De Sica, Gino Cervi en Elisa Cegani.

Fraai geregisseerde film met schitterend spel van een zeer bijzondere cast. Het verhaal gaat over conflicten tussen en binnen families, over vaders die het niet eens zijn met hun zonen en over de machinaties die het levenspatroon in de provincie verstoren in de nadagen van de Restauratie. Een prachtig tijdsbeeld, waarin vooruitgang wordt tegengehouden en oude waarden en gebruiken uitsterven.

La Donna del giorno

1956 | Drama

Italië 1956. Drama van Francesco Maselli. Met o.a. Virna Lisi, Antonio Cifariello, Haya Harareet, Serge Reggiani en Franco Fabrizi.

Een fotomodel met filmambities doet bij wijze van publiciteitsstunt voorkomen dat ze is aangerand. De politie schuift de zaak terzijde waarna de vrouw van een van de verdachte arbeiders zelf op onderzoek uit gaat teneinde de onschuld van haar man te bewijzen. Hoewel de door haar verlangde screen-test een feit wordt, werkt de heldin zich met haar verhaal steeds meer in de nesten en wordt zij het slachtoffer van een chantage-affaire. De boeiende opzet over de manier waarop een willekeurige leugen het leven van onschuldige mensen kan beïnvloeden ontaardt tegen het eind in al te gezochte melodramatiek, maar de regie en de acteurs houden alles binnen de perken in deze sfeervol gefotografeerde film.

Nel Gorgo del peccato

1955 | Drama

Italië 1955. Drama van Vittorio Cottafavi. Met o.a. Elisa Cegani, Fausto Tozzi, Frenco Fabrizi en Margot Hielscher.

Een gewelddadige en hartstochtelijke film over een opstandige jongeman met een Franse minnares. Hij keert terug naar zijn moeder. Hij probeert op een eerlijke manier zijn brood te verdienen maar ontdekt dat hij in een drugsmilieu is beland. Een goed scenario van Oreste Biancoli, redelijke acteurs.

Nana

1955 | Drama, Romantiek, Erotiek

Italië​/​​Frankrijk 1955. Drama van Christian-Jaque. Met o.a. Martine Carol, Charles Boyer, Elisa Cegani, Walter Chiari en Jacques Castelot.

Hun liefde voor de wispelturige theaterster brengt haar rijke of aristocratische aanbidders tot de maatschappelijke of morele ondergang en soms zelfs tot zelfmoord. Uiteindelijk zal een jaloerse minnaar haar wurgen. De roman van Zola werd bewerkt tot een luxueus spektakel rond Carol die als actrice raffinement mist en voortdurend kijkt alsof zij het ook niet kan helpen. Goed spel van Boyer en de meeste andere tegenspelers.

La fortuna di essere donna

1955 | Komedie

Italië 1955. Komedie van Alessandro Blasetti. Met o.a. Sophia Loren, Charles Boyer, Marcello Mastroianni, Elisa Cegani en Titina de Filippo.

Een volksmeisje wordt door een fotograaf tot cover-girl gemaakt en probeert hem jaloers te maken door een flirt met een adellijke filmmagnaat die haar voorbereidt voor de lancering als ster, tot zijn dominerende echtgenote daar een stokje voor steekt. Niet in staat tot een carrière op eigen kracht keert ze bij de fotograaf terug. Aardige satire wordt gedragen én gesaboteerd door Loren die ideaal voor het personage is, maar als actrice nog te weinig ontwikkeld om óók een dubbele bodem te kunnen spelen. De ironie van Boyer is een geraffineerdere film waardig.

Il Segno di Venere

1955 | Komedie

Italië 1955. Komedie van Dino Risi. Met o.a. Sophia Loren, Raf Vallone, Franca Valeri, Peppino De Filippo en Alberto Sordi.

Een van de vele Italiaanse komedies waar de jonge Sophia Loren begin jaren vijftig in speelde. In de rol van Agnese zitten alle mannen achter haar aan, terwijl haar nicht Cesira (Franca Valeri) hopeloos op zoek is naar de ware. Een melancholische satire op de Italiaanse man, met temperamentvolle dialogen en een fijne bijrol van Vittoria De Sica (regisseur van de neorealistische klassieker Ladri di biciclette) als huichelende dichter. Maar het is vooral de film van de komisch talentvolle Valeri, die ook meeschreef aan het scenario en als Cesira de show steelt.

Tempi nostri

1954 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1954. Komedie van Alessandro Blasetti en Paul Paviot. Met o.a. Memmo Carotenuto, Elisa Cegani, Totò, Sophia Loren en Eduardo De Filippo.

Blasetti die met ALTRI TEMPI de formule van episodefilm een nieuw leven inblies, brengt een reeks schetsen, waarin ondanks armoede en sociale achterstand het optimisme toch steeds wint. Verschillende happy endings zijn meer sympathiek dan overtuigend, maar de film boeit toch, mede door de sterke rolbezetting. Beste schetsen zijn met Mastroianni en Padovani als arm echtpaar dat een baby te vondeling legt en na berouw probeert hem terug te vinden en met De Sica en Cegani als bejaarde filmfiguranten die elkaar nog van vroeger kennen.

Casa Ricordi

1954 | Historische film, Muziek, Drama

Italië​/​​Frankrijk 1954. Historische film van Carmine Gallone. Met o.a. Roland Alexandre, Elisa Cegani, Andrea Checchi, Gabriele Ferzetti en Marcello Mastroianni.

Geslacht van Milanese muziekuitgevers stimuleert carrière van de operacomponisten Rossini, Donizetti, Verdi en Puccini en is onderwijl actief in Italiaanse onafhankelijkheidsstrijd. Episodische biografie houdt zich aan alle clichés van verfilmde componistenlevens maar heeft niet de tijd om ze breed uit te bouwen, zodat resultaat onderhoudender is dan gewoonlijk. Internationale cast heeft nauwelijks rollen om te acteren, maar film biedt gelegenheid om reeks bekende gezichten in jonger jaren terug te zien.

Canzone appassionata

1954 | Drama, Musical

Italië 1954. Drama van Giorgio C. Simonelli. Met o.a. Nilla Pizzi, Gérard Landry, Vira Silenti en Elisa Cegani.

Lucia (Pizzi) is een weesmeisje met een gouden stem. Ze trouwt en krijgt een dochter, maar is niet gelukkig. Ze wordt mishandeld door haar echtgenoot. Op een dag ontmoet zij een avonturier, die haar minnaar wordt en hij helpt haar bij een succesvolle lancering in de muziekwereld. Acteerprestaties en regie stellen weinig voor, en scenario en songs ontbreekt het aan inspiratie en creativiteit.

Fanciulle di lusso

1952 | Komedie

Italië 1952. Komedie van Pietro Musetta. Met o.a. Jacques Sernas, Susan Stephen, Anna-Maria Ferrero, Marina Vlady en Rossana Podestà.

Een arme studente komt met een beurs op een luxe Zwitserse kostschool, waar de vriendschap met een rijk meisje haar helpt om door het verwende en vijandige milieu geaccepteerd te worden, hetgeen ook voor beiden tot amoureuze belevenissen leidt. Ten slotte wordt het duidelijk dat het instituut allesbehalve pedagogisch functioneert. De gangbare internaatsintriges wisselen komedie, melodrama en vage pikanterieën nogal willekeurig af, maar het is aardig om pas later bekend geworden actrices aan het begin van hun loopbaan te zien in overigens erg zwart-wit voorgestelde personages.

Altri tempi

1952 | Komedie

Italië 1952. Komedie van Alessandro Blasetti. Met o.a. Vittorio Caprioli, Elisa Cegani, Andrea Checchi, Aldo Fabrizi en Giovanni Grassi.

Een episodenfilm waarin zes verhalen - o.a. naar Luigi Pirandello - het idee van de `goede oude tijd` van ironische kanttekeningen worden voorzien. Een hoogtepunt is de sketch waarin De Sica als advocaat een mooie van moord verdachte vrouw (Lollobrigida) verdedigt op wie hij intussen verliefd is geworden.

Le château de verre

1950 | Drama, Romantiek

Frankrijk​/​​Italië 1950. Drama van René Clément. Met o.a. Michèle Morgan, Jean Marais, Jean Servais, Elina Labourdette en Elisa Cegani.

In Vicki Baums roman Das große Einmaleins uit 1935 vonkt het tussen de in haar huwelijk vereenzaamde bourgeoise Evelyne en een Amerikaan op doorreis. Ze brengt met hem een weekend in Parijs door, aanvankelijk niet wetende dat zij voor hem een tussendoortje is. Vakmatig bewerkten Clément en zijn scenaristenteam de tragische liefdesgeschiedenis: alle gedoemde romantiek komt uit het spel van het drietal Morgan-Marais-Servais als respectievelijk droeve roos-charmeur-echtgenoot. Fraaie fotografie van Robert Levebvre. De dramaturgisch afwijkende verfilming van Gabi Kubach uit 1982 draagt met Rendezvous in Paris dezelfde titel als de heruitgave van Baums roman.

Fabiola

1948 | Historische film, Avonturenfilm, Drama

Frankrijk​/​​Italië 1948. Historische film van Alessandro Blasetti. Met o.a. Michèle Morgan, Henri Vidal, Michel Simon, Louis Salou en Massimo Girotti.

Een Gallische gladiator wordt in Rome in de vierde eeuw verliefd op een christenvrouw. Door jaloerse intriganten wordt hij ter dood veroordeeld en zijn geliefde kan hem alleen redden door haar religie af te zweren. Eerste naoorlogse terugkeer tot een van de specialismes van de Italiaanse cinema: het spektakel. Zorgvuldig gemaakt, maar nogal wijdlopig. (De exportversie is maar liefst 70 m korter).

La corona di ferro

1941 | Historische film, Avonturenfilm, Fantasy, Drama, Oorlogsfilm

Italië 1941. Historische film van Alessandro Blasetti. Met o.a. Massimo Girotti, Luisa Ferida, Gino Cervi, Elisa Cegani en Stelio Carnabucci.

Een wrede Romeinse koning heeft de ijzeren kroon van een vorst van Byzantium gekregen die gemaakt is van spijkers uit Christus` kruis. Zodra de kroon zich op het gebied bevindt waar onrecht heerst wordt hij z[KA1]o zwaar dat hij in de bodem wegzinkt. De koning doodt zijn broer die aanspraak maakt op de troon en laat diens zoon voor de leeuwen achter. Deze wordt door hen grootgebracht en zal zich als volwassene wreken, waarna de kroon weer uit de grond verrijst. Deze Latijnse legende kreeg een filmvorm in de stijl van het Duits expressionisme. De vormgeving en muzikale ondersteuning doen de gevechten op balletten lijken. De film die bioscoop-escapisme bood tijdens het fascisme grijpt terug op de zg. peplum-spektakels uit de zwijgende periode. Hoge produktiewaarden die 7000 paarden, een complete dierentuin etc. omvatte. Kreeg de Grand Prix (voor de Beste Italiaanse Film) in 1941 van de Biennale van Venetië; dat was toentertijd de twijfelachtige Mussolini Bokaal, genoemd naar de fascistische dictator die op de vlucht naar Zwitserland met zijn maîtresse in 1945 door partizanen ter vergelding voor zijn misdaden werd doodgeschoten en daarna aan zijn voeten een lantaarnpaal werd opgehangen. Het scenario is van C. Pavolini, G. Zorzi, G. Zucca, regisseur Blasetti, en R. Castellani naar het verhaal van de twee laatsten. Het camarewerk is van M. Craven en V. Vich. mono, RCA Photophone System.

Ettore Fieramosca

1938 | Historische film, Avonturenfilm

Italië 1938. Historische film van Alessandro Blasetti. Met o.a. Gino Cervi, Elisa Cegani, Mario Ferrari, Andrea Checchi en Arnoldo Foà.

De film is gebaseerd op het boek van Massim d'Azeglio en behandelt een boeiende periode uit de Italiaanse geschiedenis; het betreft de heldendaden en grote liefdes van ridder Fieramosca, die de Franse en Spaanse binnendringers bevocht, die Italië introkken vanaf de Alpen om gebied te veroveren. Een fraai episch schouwspel met goede rollen en een bekwame regie.

La contessa di Parma

1937 | Romantiek, Komedie

Italië 1937. Romantiek van Alessandro Blasetti. Met o.a. Elisa Cegani en Antonio Centa.

Onderhoudende romantische komedie met innemende personages en een humoristische plot. Een voetballer maakt een beminnelijke stiliste het hof, omdat hij meent dat zij van adel is. Charmante situatiekomedie en liefdesromantiek.

Ma non é una cosa seria

1936 | Romantiek, Komedie

Italië 1936. Romantiek van Mario Camerini. Met o.a. Vittorio De Sica en Elisa Cegani.

Korte, aardige en goedgespeelde romantische situatie-komedie over een burgerlijke vrijgezel die verondersteld wordt te trouwen met een verwend, veeleisend kreng uit de betere kringen, maar die blijft tegenstribbelen omdat hij zich emotioneel voelt aangetrokken tot een eenvoudig, eerlijk meisje van bescheiden komaf, dat verliefd op hem is.

Cavalleria

1936 | Drama, Romantiek

Italië 1936. Drama van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Amedeo Nazzari, Elisa Cegani, Mario Ferrari en Anna Magnani.

Begin van de eeuw. Flitsende cavalerie-officier is verliefd op dame van stand. De romance duurt niet lang, want WO I scheidt de gelieven als de officier naar het front moet. Een van de mooiste films die regisseur Alessandrini heeft gemaakt. Amedeo Nazzari verwierf er in één klap de roem mee die hij tot ongeveer 1950 zou houden. Veel aandacht is besteed aan de reconstructie van het leven in Italië voor WO I.