Ernest Morris

Regisseur

Ernest Morris is regisseur.
Er zijn 8 films gevonden.

The Return of Mr. Moto

1965 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1965. Mysterie van Ernest Morris. Met o.a. Henry Silva, Terrence Longdon, Suzanne Lloyd, Marne Maitland en Martin Wyldeck.

Het succes van de James Bond-serie deed producenten grijpen naar alles wat serie-potentieel had. Mr. Moto vormde geen uitzondering op de regel. We zien hem nu in de gestalte van Silva, agent van Interpol, die een directeur van een oliemaatschappij moet beschermen. Deze wordt toch vermoord door een ex-nazi, die in een complot zit om de oliebronnen van een rijke sjeik te stelen. Het scenario van Fred Eggers staat op een veel lager niveau dan wat geschreven werd voor de Lorre-films en nergens wordt een toespeling gemaakt op de Oosterse afkomst van Moto. Alleen zijn vermomming als Japans zakenman, in de tweede helft van de film, heeft iets oriëntaals. Na één aflevering hield men het voor gezien en terecht. Verantwoordelijk voor het camerawerk was Basil Emmott. Zie ook: Mr. Moto-serie.

The Tell-Tale Heart

1963 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1963. Horror van Ernest Morris. Met o.a. Laurence Payne, Adrienne Corri, Dermot Walsh en Selma Vaz Dias.

Een ingewikkelde bewerking van een E. A. Poe-verhaal over een moord uit jaloezie, maar met gebrek aan atmosfeer.

What Every Woman Wants

1962 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1962. Komedie van Ernest Morris. Met o.a. William (James) Fox, Hy Hazell, Dennis Lotis, Elizabeth Shepherd en Dennis Loris.

Een saaie huwelijkskomedie over vrouwen die hun man proberen te hervormen.

The Court Martial of Major Keller

1961 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1961. Drama van Ernest Morris. Met o.a. Laurence Payne, Susan Stephen, Ralph Michael, Richard Caldicott en Basil Dignam.

Een rechtbankdrama, waarin teruggeblikt wordt om te tonen hoe de dappere en verstandige majoor Keller zijn krankzinnige bevelvoerende officier dood moest schieten om het Britse leger voor een ramp te behoeden en hoe hij voor de krijgsraad werd gebracht voor wat hij deed. Een met een klein budget geproduceerd, maar intelligent drama, dat gebaseerd is op een goed scenario van Brian Clemens.

Tarnished Heroes

1961 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1961. Oorlogsfilm van Ernest Morris. Met o.a. Dermot Walsh en Patrick McAlinney.

Soldaten met een kwalijk verleden gaan op een gevaarlijke missie. Een gemiddeld oorlogsverhaal.

Highway to Battle

1960 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1960. Oorlogsfilm van Ernest Morris. Met o.a. Gerard Heinz, Margaret Tyzack, Peter Reynolds, Richard Shaw en Gerhard Heinz.

Een beknopte film die in het Engeland van 1935 speelt met nazi-diplomaten die willen overlopen en die door Gestapo-agenten achterna worden gezeten.

Night Train For Inverness

1959 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1959. Drama van Ernest Morris. Met o.a. Norman Wooland, Jane Hylton, Denis Waterman, Sylvia Francis en Valentine Dyall.

Een diabeticus verkeert in levensgevaar tenzij men hem op tijd kan bereiken met medicijnen. Een redelijk spannend drama.

The Betrayal

1958 | Misdaad, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1958. Misdaad van Ernest Morris. Met o.a. Philip Friend, Diana Decker, Philip Saville, Peter Burton en Ballard Berkley.

In WO II probeert een piloot uit een gevangenenkamp te ontsnappen, maar wordt door een medegevangene verraden en vervolgens door de Duitsers zo zwaar verwond, dat hij zijn gezichtsvermogen verliest.Tien jaren later herkent hij op een feestje de stem van de verrader en gaat achter alle gasten aan om de man te vinden. Uitstekend verhaal, dat niet geheel tot zijn recht komt door de zwakke regie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ernest Morris op televisie komt.

Reageer