Rab Affleck: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

The Planman

2003 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 2003. Misdaad van Robbie Coltrane. Met o.a. Celia Imrie, Neil Dudgeon, Vincent Regan, John McGlynn en Graham Crowden.

The Messenger: The Story of Joan of Arc

1999 | Historische film, Oorlogsfilm, Drama, Biografie

Frankrijk 1999. Historische film van Luc Besson. Met o.a. Milla Jovovich, Dustin Hoffman, Faye Dunaway, John Malkovich en Tchéky Karyo.

Van Luc Bessons biopic over Jeanne d'Arc werd verwacht dat hij er in ieder geval goed uit zou zien, gezien zijn eerdere films als Le grand bleu (1988) en The Fifth Element (1997). En inderdaad, de film bevat fraai geschoten scènes, van het slagveld en van het hof. Probleem is wel dat Besson zijn toenmalige vrouw, Milla Jovovich, voor de hoofdrol castte. Ze heeft onvoldoende in huis om het iconische personage te vertolken, en gerenommeerde acteurs als Hoffman en Malkovich komen niet veel beter uit de verf. The Messenger blijft nogal aan de buitenkant.

Down among the Big Boys

1993 | Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1993. Drama van Charles Gormley. Met o.a. Billy Connolly, Douglas Henshall, Alex Norton, Maggie Bell en Ken Drury.

Een topcrimineel uit Glasgow raakt in verwarring als zijn toekomstige schoonzoon de leiding krijgt over een onderzoek naar zijn laatste roofoverval. Een en ander leidt tot een intrigerende bespiegeling over familierelaties en sluipende corruptie. Het uitstekende scenario is van Peter McDougall (van THE LONG GOOD FRIDAY) en Billy Connolly speelt op perfecte wijze de geharde crimineel.

The Big Man

1990 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van David Leland. Met o.a. Liam Neeson, Joanne Whalley, Billy Connolly, Ian Bannen en Maurice Roëves.

Aangezien de Schotse, werkloze mijnwerker Danny Scoular (Neeson) niet aan de bak komt omdat hij in het verleden bij wat knokpartijtjes betrokken was, verdient zijn vrouw Beth (Whalley) de kost. Om zijn gekrenkte trots te herstellen hapt hij dan ook toe als hij wordt uitgenodigd om deel te nemen aan lucratieve, illegale bokswedstrijden, zonder handschoenen. De scènes in de ring worden hogelijk gewaardeerd door vechtsportbeoefenaars (die het drama dan maar voor lief nemen) vanwege het rauwe realisme: Neeson was ooit amateurbokser en weet dat elke klap pijn doet.