Pierre Drouot (1943): regie, cast en productie.
Er zijn 12 films gevonden.

Le dernier plan

1999 | Komedie

België 1999. Komedie van Benoît Peeters. Met o.a. Florin Piersic Jr., Manuela Servais, Mihai Dinvale, Pierre Arditi en Jean-Michel Jarre.

Taxandria

1994 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Nederland​/​​België 1994. Animatie van Raoul Servais. Met o.a. Armin Mueller-Stahl, Andrew Sachs, Richard Kattan, Elliott Spiers en Katja Studt.

Een 11-jarige jongen hoort van een vuurtorenwachter over Taxandria, waar alle vooruitgang en technologie is uitgebannen. Ook alle beelden en afbeeldingen zijn er verboden, maar iedereen zou gelukkig zijn. Servais plaatste acteurs van vlees en bloed in een volledig getekende wereld, die gemodelleerd is naar het oeuvre van de schilder Paul Delvaux. Het resultaat is een af en toe Kafkaëske lust voor het oog. Jammer dat het geheel nauwelijks ontroert.

Abracadabra

1992 | Familiefilm, Drama, Film noir

Luxemburg​/​​Frankrijk​/​​België 1992. Familiefilm van Harry Cleven. Met o.a. Philippe Volter, Thierry Van Werveke, Clémentine Célarié, Sabrina Leurquin en Jean-Henri Compere.

Phil is twee dagen met verlof uit de gevangenis om de begrafenis van zijn moeder te kunnen bijwonen. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om zijn twee jongere broers en de vrouw van wie hij houdt terug te zien. Maar het weerzien valt tegen. Phil weigert mee te werken aan een inbraak, die zijn broers in gedachte hebben, en zijn geliefde woont, moe van het wachten op hem, samen met een handelaar in gevogelte. Cleven, beïnvloed door een Amerikaanse filmstroming uit de jaren 1950-60, geeft er in deze debuutfilm blijk van over zeer veel gevoel te beschikken en mooie wanhoopspoëzie te kunnen creëren. Hij regisseert zijn acteurs als mensen met een kloppend hart in hun lijf. De grootste tekortkoming in het script is dat het aan de oppervlakkige kant is, gezien de lengte van de film.

Janssen en Janssens draaien een film

1990 | Documentaire

België 1990. Documentaire van Luc Pien en Robbe De Hert. Met o.a. Hugo Claus, Frans Buyens, Jan Verheyen, Joz. van Liempt en Matthijs van Heyningen.

Op zijn gekende, eigenzinnige, wat chaotische manier, soms charmerend, soms irriterend, vertelt De Hert via anekdotes, faits-divers, interviews, filmfragmenten, lanceerfilmpjes en andere weetjes over vijfentwintig jaar Vlaamse filmbedrijvigheid. Af en toe speels en luchtig met wat onthullingsjournalistiek. Vooral het eerste, oudste deel is interessant voor ingewijden. Wat later wordt verteld en getoond is niet zo origineel. Gaat beslist de filmgeschiedenis in als boeiend referentiepunt.

Dagboek van een oude dwaas

1987 | Drama

Nederland​/​​België​/​​Frankrijk 1987. Drama van Lili Rademakers. Met o.a. Ralph Michael, Beatie Edney, Derek de Lint, Dora van der Groen en Suzanne Flon.

Een zeventiger raakt volledig in de ban van zijn schoondochter en legt daarbij vooral een obsessieve fascinatie voor haar voeten aan de dag. Junichiro Tanizaki (1886-1965), die zich in zijn literaire oeuvre dikwijls bezighield met de complexe kanten van erotiek, wordt gezien als een van de belangrijkste schrijvers van twintigste-eeuws Japan. Regisseuse Lili Rademakers (Menuet) maakte met een internationale cast deze westerse filmbewerking waarin tragiek, humor en sensualiteit verweven raken. De film werd in 1988 vertoond op het festival van Cannes.

Parlez-moi d'amour

1985 | Documentaire

België 1985. Documentaire van Patrick Conrad. Met o.a. Micheline Busschaert, Mathias Conrad, Veerle Dewit, Linda Schagen Van Leeuwen en Pierre Drouot.

Een 55-jarige prostituée vertelt zuurzoet over haar leven, haar beroep, haar klanten, haar kinderen, haar celervaringen. Tussendoor toont Conrad weinigzeggende beelden over het nachtleven in Antwerpen. Waarom deze cinéma vérité-film op het 17e Internationale Filmfestival van Lyon in 1985 bekroond werd, is voor velen een raadsel.

Dood Van Een Non

1975 | Drama

Nederland​/​​België 1975. Drama van Pierre Drouot en Paul Collet. Met o.a. Jo De Meyere, Jules Hamel, Josine van Dalsum en Nellie Rosiers.

Een 55-jarige prostituée vertelt zuurzoet over haar leven, haar beroep, haar klanten, haar kinderen, haar celervaringen. Tussendoor toont Conrad weinigzeggende beelden over het nachtleven in Antwerpen. Waarom deze cinéma vérité-film op het 17e Internationale Filmfestival van Lyon in 1985 bekroond werd, is voor velen een raadsel.

De Dood van een non

1975 | Drama

België​/​​Nederland 1975. Drama van Paul Collet en Pierre Drouot. Met o.a. Nellie Rosiers, Josine van Dalsum, Jules Hamel, Henny Alma en Elizabeth Andersen.

Mooi gefotografeerde verfilming van het boek van Maria Rosseels over een gedeeltelijk gehandicapt meisje, dat een gelofte aflegt bij genezing in het klooster te zullen treden. Een arts ontdekt dat de diagnose fout was en weet haar te genezen, waarna zij trouwt. Ze ziet haar doodgeboren kind als straf, verzwaard door de dood van haar broer en later ook haar man. Dan in het klooster raakt ze steeds opstandiger door de dood van haar zuster, ook non, en verlaat het klooster om in India rust te vinden.

Louisa, een woord van liefde

1972 | Drama

België 1972. Drama van Paul Collet, Pierre Drouot en Paul Collet en Pierre Drouot. Met o.a. Willeke van Ammelrooy, Roger Van Hool, André van de Heuvel, Alison Macro en Lo van Hensbergen.

Een romantisch melodrama, gesitueerd in 1914, over twee vrienden en een weggelopen rijk meisje. Oppervlakkig geflirt met fraaie ensceneringen (camera van Eddy van der Enden) en als verrassing Monets 'Déjeuner sur l'herbe' als een tot leven gekomen schilderij.

Les lèvres rouges

1971 | Horror, Mysterie

België​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 1971. Horror van Harry Kümel. Met o.a. Delphine Seyrig, John Karlen, Danielle Ouimet, Pierre Drouot en Paul Esser.

Wanneer jonggehuwden Stefan en Valerie in het uitgestorven Grand Hotel des Thermes de aristocrate Elizabeth Báthory en metgezellin Ilona ontmoeten, vangt een erotische wals met de dood aan. Subliem decadente en melancholieke Europese horrorfilm, met Eduard van der Enden-droomfotografie en François de Roubaix-mijmermuziek. Fantastiekmeester Kümel beschouwde de casting als een drama - op Seyrig na, nimmer prachtiger, sensueler dan hier. '...so many nights, tumbling and tumbling away, into the abyss of time...' Het Báthory-personage is gebaseerd op de Hongaarse gravin (1560-1614) die baadde in meisjesbloed.

L' Étreinte

1969 | Drama

Frankrijk​/​​België 1969. Drama van Paul Collet en Pierre Drouot. Met o.a. Daniel Vigo, Nathalie Vernier, Laetitia Sorel en Oscar Delmart.

Technisch gaaf en in fraaie kleuren glijden de gestileerde erotische beelden over het doek van de rijke jongeman die een nederig dienstmeisje tot zijn seksuele slavinnetje maakt. (In België en elders moest de film flink gecoupeerd worden, in Nederland hoefde dat al niet meer).

Cash? Cash!

1967 | Thriller

België 1967. Thriller van Paul Collet en Pierre Drouot. Met o.a. Annemiek Sauwen, Ula Stassen, Brigitte Kowaltsjouk, Annemiek Schauwen en Uta Klein.

Veel enthousiasme en veel pret tijdens het filmen leveren nog geen goede film op. Een rijkeluis meisje dat gecompromitteerd moet worden, compromitteert tenslotte haar belagers.