Paulo Villaça

1946 Acteur

Paulo Villaça (1946) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Quincas Borbas

1987 | Drama

Brazilië 1987. Drama van Roberto Santos. Met o.a. Helber Rangel, Fulvio Stefanini, Brigitte Broder en Paulo Villaça.

Bij zijn dood laat de filosoof Quincas Bordas een enorm fortuin na aan Rubiao, zijn leerling en vriend. Rubiao, niet voorbereid op zijn nieuwe positie als rijk man, raakt in vuur en vlam voor een mooie vrouw waarmee hij trouwt en die al zijn geld verkwist. Hij wordt het leven dat hij leidt beu en zondert zich van alles af. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Machado de Assís en het scenario is van de regisseur zelf.

A Dama do Cine Shanghai

1987 | Mysterie, Misdaad, Thriller, Romantiek, Film noir, Komedie

Brazilië 1987. Mysterie van Guilherme de Almeida Prado. Met o.a. Maitê Proença, Antônio Fagundes, José Lewgoy, Jorge Dória en José Mayer.

Onroerendgoedmakelaar Lucas (Fagundes) gaat op een drukkende zomeravond naar de bioscoop om aan de hitte te ontsnappen. Tijdens de voorstelling ontdekt hij dat hij naast de dubbelgangster (Proença) zit van de beeldschone heldin op het witte doek. Dat is ook toevallig! Als een kennis van haar ook nog geïnteresseerd blijkt in een pand dat hij wil verkopen ziet hij zijn kans schoon en maakt hij een afspraakje met de vrouw. Maar dan volgen bedrog en intriges, en uiteindelijk wordt hij van moord verdacht. Aardige, sfeervolle misdaadfilm met een stevige knipoog naar jaren veertig gangsterfilms.

O Bandido da Luz Vermelha

1968 | Drama

Brazilië 1968. Drama van Rogério Sganzerla. Met o.a. Helena Ignez, Paulo Villaça en Pagano Sobrinho.

De film over de befaamde Braziliaanse crimineel The Red Light Bandit, die gebruik maakt van een rode zaklantaarn bij inbraken en verkachtingen, kan met zijn fragmentarische, onconventionele stijl en verheerlijking en stilering van geweld, gezien worden als een punkachtige middelvinger richting het sociale en politieke klimaat van dat moment. Het werk van de bij de productie pas tweeëntwintigjarige regisseur Rogério Sganzerla voelt daarbij als een vroege voorouder van het werk van Quentin Tarantino en een film als Natural Born Killers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paulo Villaça op televisie komt.

Reageer