Françoise Cactus

Acteur

Françoise Cactus is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Swingpfennig/Deutschmark - Ein Roadmovie zu Fuß

1994 | Muziek

Duitsland 1994. Muziek van Margit Czenki. Met o.a. Françoise Cactus, Schorsch Kamerun, Calamity Jane, Ted Gaier en Melanie Scarlett.

Collage over de ontgoochelingen van de leden van een Hamburgs rockorkestje die moeten vaststellen dat zij niet beter af zijn dan hun collega`s uit de jaren 1930-40. Opvallende vertolkingen van Jane in de rol van een Chinese, swingende zangeres (!) en Grabbe als fotografe. Merkwaardig is dat zij de schilderes Elfriede Lohse-Wächtler, die echt bestaan heeft en in 1940 door de nazi's werd vermoord, op het spoor komen.

Trouble

1993 | Drama, Muziek

Duitsland 1993. Drama van Penelope Buitenhuis. Met o.a. Yvonne Ducksworth, Jan-Erik Engel, Gode Benedix, Françoise Cactus en Erdal Yildiz.

In 1992 duikt Canadese Jonnie (Ducksworth) die uit een behoorlijk milieu afkomstig is, onder in de Berlijnse scene van de wijk Kreuzberg, een internationale melting pot. Ze zingt aardig en komt terecht in een popbandje dat overdags oefent in een van de talloze panden die leegstaan na het afbreken van de Berlijnse muur. `s Avonds speelt het bandje in kroegen tot in de vroege uren. Zo houdt Jonnie het hoofd boven water en ze geniet er met volle teugen van. Ze ontmoet Erik (Engel) die in een autonome woongemeenschap woont in een ander leegstaand pand. Ze vallen op elkaar. Dan komen de projectontwikkelaars, de eigenaren van vroeger, de speculanten en de aannemers die de krakers verwijderen. Jonnie`s band speelt nu in de straten. Zo worden ze ontdekt door Horst Schulte (Peter), de verslaggever-redacteur van een commerci[KA3]ele tv-zender. Hij wil een live-optreden uitzenden en de band ziet hierin zijn kans om bekend te worden en om een ruimte te vragen, waar de leden kunnen repeteren. Erik zet Jonnie onder druk, want zijn woongemeenschap wil met de tv- uitzending een politieke boodschap uitbrengen. Dan raakt Erik in een heftige tweestrijd en moet hij kiezen tussen de kameraden of het meisje. Het avondvullende debuut met een speelfilm van de Canadese Buitenhuis verschaft een aardig tijdsbeeld van bepaalde jongeren in de nieuwe Duitse hoofdstad (in spe). Buitenhuis krijgt enthousiaste steun van haar rolverdeling. Ducksworth en Yildiz kwamen steeds regelmatiger in Duitse (tv-)films terecht. Het scenario is van regisseuse Buitenhuis, Maureen Kelleher, Ilja Schellschmidt en Olaf Wriedt. Het camerawerk is van David Frazee. Passende soundtrack die bij het epoque hoort.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Françoise Cactus op televisie komt.

Reageer