Emil Karewicz is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Katastrofa w Gibraltarze

1984 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm, Biografie

Polen 1984. Oorlogsfilm van Bohdan Poreba. Met o.a. Jerzy Molga, Arkadiusz Bazak, Teresa Lipowska, Darinka Mitova en Boguslaw Sochnacki.

Een docudrama over een van de meest omstreden en gerespecteerde Poolse figuren uit WO II, generaal Wladyslaw Sikorski. Zijn leven vanaf 1939 wordt gedramatiseerd waarbij sleutelgebeurtenissen uit zijn politieke en militaire loopbaan als minister-president en opperbevelhebber van het Poolse leger in het buitenland worden gereconstrueerd. Het dodelijke vliegtuigongeval van 4 juli 1943 boven Gibraltar wordt geïnterpreteerd als een doelbewuste moordaanslag. Ondanks de epische aspecten blijft de film alledaags en praatziek.

Osmy dzie[KA1]n tygodnia

1983 | Drama

Polen/Duitsland 1983. Drama van Aleksander Ford. Met o.a. Zbigniew Cybulski, Sonja Ziemann, Tadeusz Łomnicki, Emil Karewicz en Ilse Steppat.

Een pessimistisch liefdesverhaal. Een jong stel in het verwoeste Warschau kan geen plek vinden om de liefde te bedrijven. Ontmoetingen met cynische en vijandige mensen en gebrek aan een toekomst doden hun liefde. De film, gebaseerd op een beroemd verhaal van Marek Hłasko, is in 1958 gefilmd in samenwerking met de Westberlijnse maatschappij CCC Film, maar in Polen vond men de film te 'zwart' en hij heeft daar 25 jaar op de plank gelegen. Toen hij in 1983 uitkwam, bleek hij nogal gedateerd, maar desondanks interessant als tijdsdocument.

Kanał

1957 | Oorlogsfilm, Drama

Polen 1957. Oorlogsfilm van Andrzej Wajda. Met o.a. Teresa Izewska, Tadeusz Janczar, Wie[KA1]nczyslaw Gli[KA1]nski, Emil Karewicz en Vladek Sheybal.

De tweede film van Wajda`s oorlogstrilogie. De handeling speelt in de laatste uren van de opstand in Warschau (1944). De ingesloten verzetsstrijders vluchten in de riolen als een laatste mogelijkheid om te overleven. Vrijwel de gehele film speelt zich in het donker af. De kansen van de vluchtenden zijn klein, de conflicten groot. Het ging Wajda dan ook niet om een kroniek van tragische gebeurtenissen, maar om het gedrag van een groep die gedoemd is ten onder te gaan en om de ontmythologisering van de oorlogsproblematiek. Een gewaagde onderneming in het Polen anno 1957, dat zich nog nauwelijks van het stalinisme had ontdaan. Kana[KA13]l kreeg de speciale prijs van de jury in Cannes (1957). Scenario van Jerzy Stefan Stawinski naar zijn eigen korte verhaal. Camerawerk van Jerzy Lipman.