Barry Norton: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Mariguana

1936 | Misdaad

Mexico 1936. Misdaad van José Bohr. Met o.a. José Bohr, Lupita Tovar, Barry Norton en René Cardona.

De zoon van een arts houdt samen met de politie een gevecht op leven en dood met marihuanahandelaars. Als hij tracht hun schuilplaats te ontdekken, valt hij in hun handen. Een onderhoudende film, doldwaas en chaotisch.

Así es la mujer

1936 | Komedie, Musical

Mexico 1936. Komedie van José Bohr. Met o.a. José Bohr, René Cardona, Barry Norton en Carmen Conde.

Hoe een jongeman al het mogelijke doet om de liefde van een meisje te winnen. In deze eerste moderne Mexicaanse musical is de choreografie van alle musicalnummers een imitatie van die in de Hollywoodfilms met dansnummers van Busby Berkeley. Nogal middelmatig.

Dishonored

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van Josef von Sternberg. Met o.a. Marlene Dietrich, Victor McLaglen, Barry Norton, Warner Oland en Gustav von Seyffertitz.

Wenen 1915. Sinds de dood van haar man, een officier, is Dietrich een vrouw van lichte zeden geworden. Ze wordt door de Oostenrijkse Geheime Dienst ingeschakeld om kolonel Oland te schaduwen, die ervan verdacht wordt inlichtingen te verstrekken aan de Russen. Ouderwets melodrama, dat alleen de moeite waard is dankzij de schitterende visuele stijl van Von Sternberg. De romantische relatie tussen Dietrich en de Russische spion McLaglen komt nogal lachwekkend over. Het scenario van Daniel H. Rubin, gebaseerd op een verhaal van Von Sternberg, is idioot, totaal achterhaald en zeer ongeloofwaardig. Dietrichs vermomming als boerenmeisje is echter grandioos. Lee Garmes stond in voor de fotografie.

The Four Devils

1928 | Drama

Verenigde Staten 1928. Drama van F.W. Murnau. Met o.a. Charles Morton, Janet Gaynor, Barry Norton, Nancy Drexel en Mary Duncan.

Een deels meesterlijke verfilming van Hermann Bang's roman over de vier acrobaten, van wie er één zijn zekerheid verliest door een affaire met een fatale vrouw. De film kreeg in de geluidsbewerking een minder fatale, meer commerciële afloop.

Sunrise

1927 | Drama

Verenigde Staten 1927. Drama van F.W. Murnau. Met o.a. George O'Brien, Janet Gaynor, Bodil Rosing, Margaret Livingston en J. Farrell MacDonald.

Een buitengewone, zwijgende film die vandaag nog evenveel kracht heeft als meer dan een driekwart eeuw geleden. Het is het eenvoudige verhaal over een boer die zijn vrouw wil vermoorden omwille van zijn verhouding met een stadsjoffer. Een triomf wat regie, camerawerk, decorbouw en spel betreft, alles even opwindend mooi gedaan. De eerste Amerikaanse speelfilm van Murnau. In 2002 restaureerde filmstudio Twentieth Century Fox de negatieven, die ooit de film had geproduceerd. Wie het grote talent van Murnau op zijn waarde wil inschatten, moet deze rolprent gezien hebben. Het scenario is van Carl Mayer naar de roman Die Reise nach Tilsit van Hermann Sudermann toentertijd een staatsburger uit Litouwen. Het camerawerk is van Charles Rosher en Karl Struss.

What Price Glory?

1926 | Oorlogsfilm, Komedie

Verenigde Staten 1926. Oorlogsfilm van Raoul Walsh. Met o.a. Victor McLaglen, Edmund Lowe, Dolores Del Rio, William V. Mong en Phyllis Haver.

Luidruchtige rivaliteiten tussen kapitein Flagg (MacLaglen) en sergeant Quirt (Lowe) met de charmante Charmaine (Del Rio) als middelpunt. Een pittige komedie uit de WO I-loopgraven met heel wat vuurwerk voor liplezers, maar met een sfeer die abrupt verandert als de aandacht op de gruwelen van de oorlog wordt verplaatst om slechts terug te keren tot de potsenmakerijen van Quirt en Flagg aan het slot. Een onderhoudende film naar het toneelstuk van Laurence Stallings en Maxwell Anderson. De beide hoofdfiguren draafden nog in enkele vervolgfilms op die niet zo goed waren als deze. Nieuwe versie in 1952.

The Canyon of Light

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Benjamin Stoloff. Met o.a. Tom Mix, Dorothy Dwan, Carl Miller, Ralph Sipperly en Barry Norton.

Een vriend van Mix sneuvelt in Frankrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zijn familie nodigt Tom uit. Zijn aanwezigheid is dan ook vereist, want een zwager blijkt zich voor de gesneuvelde vriend uit te geven en onder diens naam allerlei vieze zaakjes zoals overvallen enz. uit te voeren. Het is duidelijk dat de man zo niet lang meer kan doorgaan. John Stone schreef het en natuurlijk was cameraman Daniel Clark van de partij. De film was gebaseerd op een roman van Kenneth Perkins.