Carol Grace

Acteur

Carol Grace is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Mikey and Nicky

1976 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1976. Thriller van Elaine May. Met o.a. Peter Falk, John Cassavetes, Ned Beatty, Rose Arrick en Carol Grace.

Een onvoorstelbaar irritante pseudo-diepzinnige satire met Falk (Mikey) als een man op de vlucht voor de maffia. Hij zoekt hulp bij zijn beste vriend, Cassavettes (Nicky), die echter tussenpersoon voor de huurmoordenaar blijkt te zijn. Ondanks de schitterende cast is dit puur tijdverlies, waarin eindeloos wordt geleuterd over de meest triviale onderwerpen alvorens Falk tot een ieders opluchting toch wordt neergeknald. Na 106 zéér lange minuten. Het scenario is van de regisseuse, het camerawerk van Victor J. Kemper.

Alfred Hitchcock presents: Cop for a Day

1961 | Mysterie, Misdaad, Korte film

Verenigde Staten 1961. Mysterie van Paul Henreid. Met o.a. Walter Matthau, Glenn Cannon, Carol Grace, Bernard Fein en Rob Reiner.

Kleine misdadigers Phil (Matthau) en Davey (Cannon) overvallen een wisselloper (Begley) en maken 18.000 dollar buit. De nerveuze Davey had echter de zaak uit de hand laten lopen en zijn revolver getrokken. Later overleed de geldloper aan zijn verwondingen. Er is echter een vrouw (Dudley), die overval gezien heeft. Deze getuige krijgt politiebescherming. Zonder Davey op de hoogte te stellen bemachtigt Phil het uniform van een politieman, dringt door tot de vrouw en doodt haar zonder dat iemand iets merkt. Nog gekleed in het uniform keert hij huiswaarts, waarop Davey hem aanziet voor een echte smeris. Hij trekt wederom zijn revolver... Het scenario van Henry Slesar naar zijn eigen verhaal gaat over de bedrieger die wordt bedrogen. Matthau heette toen nog Matuschanskavasky en stond net zoals Reiner, die met zijn voornaam Robert op de aftiteling staat, aan het begin van een veelbelovende carrière. Het camerawerk is van John L. Russell. Aflevering 4 van het zevende seizoen, nummer 233 van 268.

Gangster Story

1960 | Misdaad

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Walter Matthau. Met o.a. Walter Matthau, Carol Grace, Bruce McFarlane, Garrett Wallberg en Raiken Ben Ari.

Matthaus enige film als acteur/regisseur is een harde misdaadfilm in de stijl van Kubricks THE KILLING, zakelijk en realistisch. Matthau is een alleen opererende, geniale bankrover. Door chantage wordt hij gedwongen voor een gangsterbaas te werken, en wanneer hij ermee wil stoppen zet deze de FBI op zijn spoor. Parallel loopt de love story met Grace, die hem dwingt zijn leven te beteren. De koele camera van Max Glenn registreert haast documentair, en het scenario van Paul Purcell is bondig en krachtig, zonder overbodige franje. Door het ultra-lage budget is de film technisch niet helemaal af, maar toch zou deze miskende prent uit de vergetelheid moeten worden gehaald. De Amerikaanse versie duurt 65m, de Europese 72m. Spijtig dat Matthau nooit een tweede kans kreeg op de regiestoel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carol Grace op televisie komt.

Reageer