Angelo Michajlov: muziek.
Er zijn 4 films gevonden.

Der Falsche Prinz

1984 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechoslowakije​/​​Duitsland​/​​Tsjechië 1984. Familiefilm van Dušan Rapoš en Dusan Rapos. Met o.a. Svetislav Gonči[KA1]c, Dušan Vojnovi[KA1]c, Kamila Magálová, Hans Wyprächtiger en Pinkas Braun.

Deze film naar een vertelling van Wilhelm Hauff heeft een dubbele moraal: `kleren maken de man` (kleermakersleerling Gonči[KA1]c trekt het gewaad van een Turkse pasja aan verwerft zich aanzien) en: 'al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel', als de gade van de sultan twijfelt of hij wel hun verloren zoon is, die na lange jaren is teruggekeerd. Adequaat gedaan. Scenario van Jaroslav Dietl. Camerawerk van Stanislav Szomolányi. In opdracht van het ZDF gemaakt en op 35 mm gedraaid, zodat hij ook in de bioscoop werd uitgebracht. Deze laatste versie duurt 107m.

Rumburak

1982 | Familiefilm, Fantasy, Komedie

Duitsland​/​​Tsjechoslowakije 1982. Familiefilm van Václav Vorlícek. Met o.a. Jiri Lábus, Vlastimil Hasek, Jirina Bohdalová, Eva Jenícková en Oldrich Kaizer.

Wegens slecht gedrag werd tovenaar Rumburak (Labus) uit Sprookjesland verbannen en moet nu in de mensenwereld leven, overdag als raaf, `s nachts als mens. De raaf heeft vriendschap gesloten met een meisje dat echter omgaat met een jongen die elke ochtend op hem schiet. Op een kwade dag wordt hij in zijn wiek geschoten en de toverraaf stort neer. Hij wordt door het jongere broertje van het meisje mee naar huis genomen, waar hij door de vader verzorgd wordt. Als de nacht nadert, mogen zijn verzorgers de gedaantewisseling niet zien. Redelijke sprookjesfilm die leuk wordt wanneer de vriend van het meisje de toverformule vindt om mensen (het schoolhoofd, een programmeur die niet van dieren houdt) te laten verdwijnen en daarmee heel wat heisa schopt. Geschikt voor de allerkleinsten, maar voor volwassenen is het scenario van regisseur Vorlíček en Milos Macourek te veel oppervlakkig en te doorzichtig. Fotografie van Emil Sirotek.

Dívka na kostéti

1971 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechoslowakije 1971. Familiefilm van Václav Vorlícek. Met o.a. Petra Černocká, Jan Hrusínský, Vladimír Menšík, Jana Drbohlavová en Stella Zázvorková.

Jonge heks Černocká kan op de heksenschool onmogelijk haar toverformules onthouden en moet driehonderd jaar voor straf nablijven. Daar heeft zij geen zin in en daarom tovert zij zich naar de mensenwereld, waar zij kennismaakt met een jongen, de zoon van een directeur van een dierentuin, Hrušinsky. Die neemt haar mee naar school en ze veroorzaakt met haar toverkracht heel wat opwinding. Lieve film, hoewel na een beloftevolle start het verhaal wat pover verbleekt. Scenario van regisseur Vorliček, Milos Macourek en Hermina Franková. Het camerawerk is van Vladimir Novotný.

Vrazda inzenyra Certa

1970 | Komedie

Tsjechoslowakije 1970. Komedie van Ester Krumbachová. Met o.a. Jirina Bohdalová, Vladimír Mensík, Ljuba Hermanová en Helena Ruziochová.

In een knus appartement krijgt Ona (Bohdalov[KA1]a), een jonge vrouw een telefoontje van ingenieur Cert (Mensík), een oude vriend en vrijgezel, die ze al heel lang uit het oog verloren had. Hij nodigt zichzelf uit voor een etentje. Na een buitennissig maal neemt hij afscheid, echter niet zonder een nieuwe 'eetafspraak' gemaakt te hebben. De bezoeken volgen elkaar op en de eetlust van Cert kent geen grenzen. Op een dag merkt Ona per toeval op dat de voeten van de veelvraat afgeknaagd zijn. Zou hij inderdaad de duivel zelf zijn? Een allegorie die uitgewerkt werd als een gewone komedie, maar waarbij men bij bepaalde scènes en replieken merkt dat onder het mom van een milde satire een zeer wreed kegelspel wordt gespeeld met als doel: de man kwetsen in al zijn glorie, pretentie en pietlutterigheid. Een feministische film, af te raden voor met zichzelf ingenomen mannen. Het scenario van Krumbachová is niettemin verschrikkelijk leuk en origineel. Het camerawerk is van Jirí Macák. Eastman color, Mono. Ook bekend als VRAZDA ING. CERTA.