Jean Marie Straub

Regisseur

Jean Marie Straub is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Dalla Nube alla Resistenza

1978 | Drama, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk/Italië/Duitsland 1978. Drama van Jean Marie Straub en Danièle Huillet. Met o.a. Olimpia Carlisi, Guido Lombardi, Lori Pelosini, Gino Felici en Maria di Mattia.

Voor de Straub-fans een van zijn meest perfecte films, die zowel op het kleine tv-scherm als op het grote bioscoopdoek een cinematografisch betoog van indrukwekkende eenvoud is. Naar Césare Pavese's verhandelingen Dialoghi con Leucò en La luna e i falò. Maar de eenvoud van de wijze van het verfilmen van de teksten is slechts schijn.

Moses und Aron

1975 | Muziek, Drama

Duitsland/Oostenrijk/Italië/Frankrijk 1975. Muziek van Jean Marie Straub, Danièle Huillet en Jean-Marie Straub. Met o.a. Günter Reich, Louis Devos, Eva Csapò, Roger Lucas en Werner Mann.

Een uiterst indrukwekkende operaverfilming, geheel opgenomen in het Romeinse openluchttheater Alba Fucese in Italië waar Schönbergs muziek ongehinderd door afleidend camerawerk integraal werd vastgelegd als een Tien Geboden voor elke tv- cameraman die met theater- of muziekopnamen te maken krijgt.

Othon

1970 | Drama

Italië/Duitsland 1970. Drama van Jean Marie Straub en Danièle Huillet. Met o.a. Adriano Apra, Anne Brumagne, Olimpia Carlisi, Subarite Semaran en Leon Mingrone.

Ondertitel: 'Die Augen wollen sich nicht zu jeder Zeit schlieszen oder vielleicht wird Rom sich eines Tages erlauben seinerseits zu wählen'. Een igenzinnige Straub-Huillet-verfilming van Pierre Corneilles toneelstuk die in drie lagen werd opgebouwd: het oude Rome, het 17e-eeuwse Frankrijk van Corneille en Europa vandaag, met tot de uiterste vervreemding geregisseerde acteurs die de tekst opzeggen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean Marie Straub op televisie komt.

Reageer