Antonio Eceiza

Regisseur

Antonio Eceiza is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Días de humo

1989 |

Spanje 1989. Antonio Eceiza. Met o.a. Pedro Armendáriz jr, Elene Lizarralde, Xabier Elorriaga en Patxi Bisquert.

Een politieke balling die na twintig jaar terugkeert naar San Sebastián, sleept persoonlijke en existentialistische teleurstellingen met zich mee. Slechte stereotiepe psychologische film en demagogisch qua politieke inhoud. Dit is de eerste film van deze maker na zijn periode als regisseur in Mexico.

Las Secretas intenciones

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Antonio Eceiza. Met o.a. Jean-Louis Trintignant, Haidee Politoff, Teresa del Río, Julio Núñuz en Antonio Iranzo.

De ontgoochelingen van een veertigjarige tekenaar in zijn beroep en persoonlijke leven. Een volledig mislukte schoolmeesterachtige film die ook nog zwaar op de hand is.

Ultimo encuentro

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van Antonio Eceiza. Met o.a. Antonio Gades, María Cuadra, Daniel Martín en La Polaca.

De film vertelt de levensgeschiedenis van een beroemde en welgestelde balletdanser, die er alles aan doet om zijn eenvoudige afkomst niet te laten doorschemeren. Een produktie van de oud-voetballer Querejeta, die eveneens het scenario schreef samen met de regisseur Eceiza.

De cuerpo presente

1965 | Misdaad

Spanje 1965. Misdaad van Antonio Eceiza. Met o.a. Carlos Larrañaga, Lina Canalejas, Alberto Closas en Alfredo Landa.

Een man wordt om onverklaarbare redenen achtervolgd. Een thriller met pennestreken van surrealistische humor en semi-experimentele momenten, zoals viel te verwachten van een door Gonzalo Suárez en Francisco Regueiro samen geschreven draaiboek. Een behoorlijke film, maar persoonlijk en verbijsterend.

El Próximo otoño

1963 | Romantiek

Spanje 1963. Romantiek van Antonio Eceiza. Met o.a. Manuel Manzaneque, Sonia Bruno en María Luisa Ponte.

De liefdesromance tussen een Franse toeriste en een stuurman van de Spaanse marine. Een zoetzuur melodrama dat het debuut betekende van regisseur Antonio Eceiza.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Antonio Eceiza op televisie komt.

Reageer