César Troncoso

Acteur

César Troncoso is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

La noche de 12 años

2018 | Biografie, Misdaad, Drama

Uruguay/Spanje/Argentinië/Frankrijk/Duitsland 2018. Biografie van Álvaro Brechner. Met o.a. Antonio Torre, Chino Darín, Alfonso Tort, César Troncoso en Soledad Villamil.

Zware kost, dit waargebeurde gevangenisdrama uit Uruguay, maar zeer de moeite waard. In 1973 worden drie leden van de guerrillabeweging Tupamaros, onder wie de latere president José Mujica, opgepakt door het militaire regime in Uruguay. Twaalf lange jaren moeten de mannen in de meest barre omstandigheden zien te overleven. Met fraai camerawerk, subtiel spel en een evenwichtig scenario worden de verstrijkende tijd en de wanhoop van de gevangenen knap invoelbaar gemaakt. Wat goed gedoseerde flashbacks en hoopvolle momenten houden het leed voor de kijker draaglijk. Winnaar van tientallen festivalprijzen.

Benzinho

2018 | Drama

Brazilië/Uruguay/Duitsland 2018. Drama van Gustavo Pizzi. Met o.a. Karine Teles, Otávio Müller, Adriana Esteves, Konstantinos Sarris en César Troncoso.

In de Braziliaanse stad Petrópolis runt de ongeveer veertigjarige Irene een huishouden van Jan Steen, met vier drukke kinderen, een inwonende zus (ook met kind) en een lieve lapzwans van een man. Hun woning valt letterlijk uit elkaar en er is chronisch geldgebrek, maar liefde komt niemand tekort. Regisseur Pizzi schreef het scenario van deze warmbloedige karakterstudie samen met hoofdrolspeelster Teles – tevens zijn echtgenote. Heel knap hoe ze met allerlei treffende details een compleet leven weten te suggereren.

Infancia clandestina

2011 | Drama

Argentinië/Spanje/Brazilië 2011. Drama van Benjamín Ávila. Met o.a. Teo Gutiérrez Moreno, Ernesto Alterio, César Troncoso en Natalia Oreiro.

Het is 1979, drie jaar na de staatsgreep van Videla, als de twaalfjarige Juan met zijn activistische ouders terugkeert naar Argentinië. Terwijl vanuit het schuurtje verzetsacties worden opgezet, doet hij wat een twaalfjarige doet: naar school gaan, spelen, verliefd worden. Maar het gevaar dreigt. Het is duidelijk dat Benjamín Ávila geen uitgesproken politieke film wilde maken, maar de balans slaat hier door naar het persoonlijke. Als je twaalf jaar oud bent en je ouders kunnen elk moment verdwijnen, dan gaat het er vermoedelijk minder frivool aan toe dan Infancia clandestina laat zien.

El baño del Papa

2007 | Drama, Komedie

Uruguay/Brazilië/Frankrijk 2007. Drama van César Charlone en Enrique Fernández. Met o.a. César Troncoso, Virginia Méndez, Mario Silva en Virginia Ruiz.

Wanneer paus Johannes Paulus II naar het stadje Melo in Uruguay komt, worden 50.000 pelgrims verwacht, vooral uit het naburige Brazilië. Die moeten eten en drinken, daarom slaan de bewoners aan het worstdraaien en broodbakken. En omdat de bezoekers ook naar de wc moeten, bouwt anti-held Beto (Troncoso) een openbaar toilet. Dit charmante kleinood, met aangenaam ongepolijst handcamerawerk kabbelt soms een beetje. Het iets te onbehouwen gebruik van stijlmiddelen van de makers past eigenlijk wel bij de naïviteit van de Melonezen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer César Troncoso op televisie komt.

Reageer