Germán Robles (1929) is acteur.
Er zijn 21 films gevonden.

Proceso de Cristo

1965 |

Mexico 1965. Julio Bracho. Met o.a. Enrique Rocha, Julián Soler, Wolf Ruvinskis en Germán Robles.

Het verhaal van het lijden en de dood van Christus. De film bestaat uit vier delen waarin de kruisgang van Jezus Christus verteld wordt. Niet echt overtuigend maar de locaties zijn mooi.

Cuernavaca en primavera

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Martha Hyer, Elizabeth Campbell, Mauricio Garcés en Germán Robles.

Een film bestaande uit de episoden Nido de amor, El mago en El bombón, alledrie over de liefde, maar onderling heel verschillend. Het laatste verhaal is het beste dankzij de acteerprestaties. Verder nauwelijks de moeite waard. Het zijn steeds dezelfde flauwe, deprimerende scripts waarvan de Mexicaanse film destijds veelvuldig gebruik maakte. Ook bekend als TRES COMEDIAS DE AMOR.

El Espadachín

1964 | Avonturenfilm, Historische film

Mexico 1964. Avonturenfilm van Arturo Martínez. Met o.a. Ariadna Welter, Dagoberto Rodríguez, Germán Robles en Eric del Castillo.

De beroemde vechtjas Pedro de Araujo moet een markiezin en haar dochter redden uit de klauwen van een kwaadaardige graaf. Het eerste deel van een serie van drie cape-en-degenfilms. De vervolgen zijn: DOS CABALLEROS DE ESPADA en LA DUQUESA DIABOLICA; ze kwamen in hetzlfde jaar uit. Het scenario is van Raúl de Anda, die tevens de film produceerde.

Neutrón contra los asesinos del karate

1963 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1963. Avonturenfilm van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Wolf Rubinski, Ariadna Welter, Germán Robles en Carlos López Moctezuma.

De 'Robin Hood' Neutrón biedt het hoofd aan een wrede slechterik. Een van de eerste optredens van Neutrón; de held - geschoeid op de leest van SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA - gaat altijd in het zwart gekleed en wordt gespeeld door Wolf Rubinski. Een in vele opzichten middelmatige film, maar toch aardig.

Herencia maldita

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Alma Delia Fuentes, Raúl Ramírez en Germán Robles.

Een zekere Leonardo Moncada komt aan op een boerderij. Hij gaat door voor een vriend (met diens medeweten) om de hand op een erfenis te kunnen leggen. De derde van een reeks doorsnee westerns die gewijd is aan Leonardo Moncada. De eerste, LA MONEDA ROTA, werd in 1960 gemaakt.

Frente al destino

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Juan J. Ortega. Met o.a. Rafael Bertrand, Germán Robles, Fanny Cano en Emily Cranz.

Nadat hij al het geld dat hij bezit van de bank gehaald heeft schiet een man zijn vrouw en haar minnaar dood, waarna hij een wanhopige vluchtpoging doet. Uiteindelijk blijkt alles een boze droom geweest te zijn. Duidelijk geïnspireerd door THE WOMAN IN THE WINDOW van Fritz Lang. Redelijk overtuigend en vrij goed gespeeld, met goede decors.

El río de las ánimas

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Alma Delia Fuentes, Andrés Soler en Germán Robles.

In zijn vierde filmavontuur blijft Leonardo Moncada zeer monotoon doorgaan met boeren redden. Zelfs de geheimzinnige geest kan geen leven in deze western brengen.

Dos caballeros de espada

1963 | Avonturenfilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Arturo Martínez. Met o.a. Rodolfo de Anda, Ariadna Welter, Dagoberto Rodríguez en Germán Robles.

Vervolg op EL ESPADACHIN, waarin de held de omverwerping moet voorkomen van de onderkoning van het Nieuwe Spanje. Net als deel n bestaat de film uit drie episoden: Dos caballos de espada, El inquisidor en Atrapados.

La furia del ring

1961 | Sportfilm, Drama

Mexico 1961. Sportfilm van Tito Davison. Met o.a. Luz María Aguilar, Germán Robles, Félix González en Rafael del Río.

Een jongen wordt door zijn coach en door een gewetenloze vriend tot een professionele vechtmachine gemaakt en wordt door hen uitgebuit, evenals de anderen die onder hun bescherming vallen. Bijzonder kinderachtig melodrama in het wereldje van de boksers en worstelaars.

El Baron del terror

1961 | Horror

Mexico 1961. Horror van Chano. Met o.a. Chano Urueta, Abal Salazar, Ariadna Welter, Mauricio Garces en Ruben Rojo.

Absolute nonsens over een drie honderd jaar oude tovenaar, die in de gedaante van een duivels monster wraak neemt op de nazaten van degenen die hem destijds op de brandstapel brachten. Ook bekend onder de titel THE BRAINIAC.

El Ataúd del vampiro

1960 | Horror

Mexico 1960. Horror van Fernando Méndez. Met o.a. Germán Robles, Abel Salazar, Ariadna Welter en Alicia Montoya.

In dit vervolg op EL VAMPIRO zien we nieuwe onverwachte voorvallen van de vampierachtige graaf Lavud. De film is minder geslaagd dan zijn voorganger, maar nog altijd een van de béste Mexicaanse horrorfilms. German Robles wordt nu voorgoed vereenzelvigd met vampiersrollen.

Nostradamus y el destructor de monstruos

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Germán Robles, Domingo Soler, Aurora Alvarado, Julio Alemán en Rogelio Jiminez Pons.

Het derde deel van de geschiedenis van 'Nostradamus'. Matig, maar niet echt slecht te noemen. Bestaat uit drie episoden: El destructor de monstruos, El estudiante y la horca en El ataúd vacó. Ook bekend als MONSTER DEMOLISHER.

Nostradamus el genio de las tinieblas

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Germán Robles, Julio Alemán, Domingo Soler en Aurora Alvarado.

Het vervolg op LA MALDICION DE NOSTRADAMUS, waarin dit personage doorgaat met iedereen te terroriseren. Evenals de voorganger bestaande uit drie episoden. Het zijn: El genio de las tinieblas, Más allá de la vida en El hijo de la noche.

La Sombra en defensa de la juventud

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Alejandro Ciangherotti, Maricruz Olivier, Fernando 'Mantequilla' Soto en Germán Robles.

De gemaskerde 'La Sombra' ontmaskert de eigenaar van een biljart, die verantwoordelijk is voor de jeugdcriminaliteit in de buurt. Het zal duidelijk zijn dat het hier een onuitstaanbaar moralistisch produkt betreft.

La Sangre de Nostradamus

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Germán Robles, Julio Alemán, Domingo Soler en Manuel 'Manver' Vergara.

De beroemde tovenaar 'Nostradamus' is in de moderne tijd geplaatst en veranderd in een soort Dracula. Het laatste deel van de lotgevallen van Nostradamus, dat net als zijn voorgangers uit drie episoden bestaat: El aparecido en el convento, El ave negra en La última víctima. Filmtechnisch heel behoorlijk, en goed gespeeld.

La Maldición de Nostradamus

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Germán Robles, Julio Alemán, Domingo Soler en Aurora Alvarado.

Om te bereiken dat de naam van zijn vader opeisbaar wordt, toont de zoon van Nostradamus de overblijfselen van de beroemde tovenaar aan de Vereniging voor Bovennatuurlijk Onderzoek. Het is de eerste van vier films over hetzelfde personage en bestaat uit drie episoden.

La Cabeza viviente

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Chano Urueta. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Abel Salazar, Mauricio Garces, Germán Robles en Antonio Raxel.

Een eeuwenoude Azteek neemt wraak op de archeologen die de graftombe, waarin hij en het hoofd van zijn meester begraven lagen, hebben geschonden. Tamelijk zotte nonsens. Ook bekend als THE LIVING HEAD.

El Vampiro

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Fernando Méndez. Met o.a. Germán Robles, Abel Salazar, Ariadna Welter en José Luis Jiménez.

In het sanatorium waar de heldin op krachten komt, ligt de vampier Graaf Lavud op de loer. Eén van de gouden titels van de Mexicaanse gruwelcinema die ook een zekere dosis poëzie bevat. Er werd ook nog een minder succesvol vervolg opgenomen: EL ATAÚD DEL VAMPIRO dat Robles in zijn rol als vampier bevestigde.

Viva la soldadera

1958 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1958. Avonturenfilm van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Flor Silvestre, Armando Silvestre, Carlos Rivas en Germán Robles.

Een revolutionair trouwt ondanks het verbod van de prefect van Zurinda. Om niet gepakt te worden, voegt hij zich bij de troepen van twee revolutionaire generaals. De opvolger van PUEBLO EN ARMAS, beter dan de eerste, maar nochtans niet spectaculair. Het zou de laatste film zijn van deze veteraan van de Mexicaanse film.

Pueblo en armas

1958 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1958. Avonturenfilm van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Armando Silvestre, Flor Silvestre, Germán Robles en Alicia del Lago.

Een meisje is verliefd op haar vriend, maar moet van haar ouders trouwen met een man van wie zij niet houdt, vanwege een schuld die zij niet kunnen betalen. Een melodrama naar de gelijknamige roman van de regisseur, waarin het misbruik van autoriteit aan de kaak wordt gesteld. Het resultaat is zeer reactionair.

La Vida de Agustín Lara

1958 | Biografie

Mexico 1958. Biografie van Alejandro Galindo. Met o.a. Germán Robles, Lorena Velázquez, Ofelia Montesco en Tito Junco.

Het liefdesleven van de componist Agustín Lara, die verliefd werd op een hoer om daarna te trouwen met een beroemde filmster, van wie hij later weer zou scheiden. Ondanks het zingen van Pedro Vargas, Mikaela en Los Tres Caballeros werd de film niet meer dan een middelmatig en melancholiek melodrama.