Edith Massey

Acteur

Edith Massey is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Divine Trash

1998 | Documentaire, Musical

Verenigde Staten 1998. Documentaire van Steve Yeager. Met o.a. John Waters, Divine, Edith Massey, David Lochary en Patricia Waters.

VV.

Mutants In Paradise

1988 | Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1988. Komedie van Scott Apostolou. Met o.a. Brad Greenquist, Anna Nicholas, Robert Ingham, Skipp Suddeth en Edith Massey.

SF satire over corrupte geleerde Oscar Tinman (Ingham), die een dubieus experiment uitvoert op menselijk proefkonijn Steve Awesome (Greenquist die later zou schitteren in THE BEDROOM WINDOW van Curtis Hanson uit 1987, een rolprent die echter eerder in de bioscopen uitkwam) in de hoop een mens te scheppen die een atoombom kan overleven. Regisseur Apostolou`s vooruitzichten als satiricus zijn veelbelovend al zitten er in deze film onnodige grappen. De film is bijna vijf jaar op de plank blijven liggen, voordat hij uitkwam en was bedoeld voor de nachtvoorstellingen van de bioscopen op de (Amerikaanse) universiteitscampus. Hij werd vrijwel gelijktijdig gereleast op video. Mancini is een boksprof, die hier in zijn filmdebuut is te zien. Het scenario is van regisseur Apostolou. Ook bekend als GOING NUCLEAR.

Polyester

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van John Waters. Met o.a. Divine, Tab Hunter, Edith Massey, Mary Garlington en Ken King.

Kogelronde top-travestiet Divine als Amerikaanse huisvrouw met twee onhandelbare tieners en in de steek gelaten door haar echtgenoot, maakt Hunter het hof in een voorstadje van Baltimore, hetgeen betekent dat je de film graag wilt zien of juist niet. Redelijk amusant, maar de kijkers thuis zullen het zonder het kaartje met 'krab en ruik' moeten doen, want op bepaalde tijden in de bios kon het publiek zo een bepaalde geur waarnemen; dit werd Odorama gedoopt. De film, die de eerste was van Waters voor het grote publiek, leidde tot nieuwe interesse voor Hunter en hij mocht in GREASE 2 meedoen.

Female Trouble

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van John Waters. Met o.a. Divine, David Lockary, May Vivian Pearce, Mink Stole en Edith Massey.

Een wonderlijke satire op de Amerikaanse samenleving, waarin `sterven om beroemd te worden` de boventoon voert. Travestiet Divine speelt niet alleen Dawn, die carri[KA2]ere wil maken, maar ook Earl, de man die haar verkracht (unieke sc[KA2]ene met Divine als verkrachter en verkrachte!). Maar als Divine alleen nog niet genoeg is, dan is er altijd nog Tante Ida (Massey) als uiterste in absurditeit. Komisch, shockerend en klunzig, maar nimmer vervelend.

Desperate Living

1977 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1977. Drama van John Waters. Met o.a. Liz Renay, Mink Stole, Edith Massey, May Vivian Pearce en Jean Hill.

Een wanhopig leven is het in het stadje Mortville, waar Koningin Carlotta (Massey) boosaardig de scepter zwaait. De onderdanen hebben over het algemeen iets vreselijks op hun geweten en worden gestraft, totdat ze in opstand tegen hun vorstin komen. Normaal is anders bij John Waters en de shockeffecten zijn niet van de lucht. Bizar lachwerk.

Pink Flamingos

1972 |

Verenigde Staten 1972. John Waters. Met o.a. Danny Mills, Mary Vivian Pierce, Edith Massey, Mink Stole en David Lochary.

Een wanhopig leven is het in het stadje Mortville, waar Koningin Carlotta (Massey) boosaardig de scepter zwaait. De onderdanen hebben over het algemeen iets vreselijks op hun geweten en worden gestraft, totdat ze in opstand tegen hun vorstin komen. Normaal is anders bij John Waters en de shockeffecten zijn niet van de lucht. Bizar lachwerk.

Pink Flamingo's

1972 |

Verenigde Staten 1972. John Waters. Met o.a. Divine, Mink Stole, David Lochary, Mary Vivian Pearce en Danny Mills.

Deze film is een hoogtepunt in het werk van Waters. Divine als superviezerik wordt beconcurreerd door de 'smerigste mensen op aarde'. De concurrentie slaat toe en Divine en haar/zijn familie zien zich genoodzaakt terug te slaan. Kippen worden tijdens het copuleren vermorzeld. Divine pijpt haar zoon en eet aan het eind hondepoep om te bewijzen dat ze/hij werkelijk de smerigste actrice is. Maar ondanks de smerigheden heel vermakelijk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Edith Massey op televisie komt.

Reageer