Bruce Beresford: regie, cast, scenario en productie.
Er zijn 31 films gevonden.

Peace, Love & Misunderstanding

2011 | Komedie

Verenigde Staten 2011. Komedie van Bruce Beresford. Met o.a. Jane Fonda, Catherine Keener, Jeffrey Dean Morgan en Elizabeth Olsen.

Nadat haar man onverwacht van haar wil scheiden besluit de stijve en conservatieve New Yorkse advocate Diane Hudson om met haar twee kinderen Zoe en Jake naar haar in Woodstock wonende hippiemoeder, met wie ze al twintig jaar geen contact meer heeft gehad, te gaan.

Mao's Last Dancer

2009 | Drama

Australië 2009. Drama van Bruce Beresford. Met o.a. Chi Cao, Bruce Greenwood, Amanda Schull, Joan Chen en Kyle MacLachlan.

Als elfjarig jongetje wordt de Chinese Li Cunxin gescout voor een balletopleiding. Aanvankelijk is hij weinig enthousiast, toch groeit hij uit tot een groot talent. In 1979 krijgt hij, inmiddels volwassen, een drie maanden durende stageplek bij het Houston Ballet aangeboden. In de VS maakt Li kennis met de westerse cultuur, én ontmoet hij de aantrekkelijke jonge Elizabeth (Schull). Met haar krijgt hij een relatie, en daarna wil hij natuurlijk niet meer terug naar zijn repressieve moederland. Gebaseerd op de autobiografie van de echte Li, maar wel erg vet aangezet, allemaal.

The Contract

2006 | Actiefilm, Thriller, Drama, Misdaad

Verenigde Staten​/​​Duitsland 2006. Actiefilm van Bruce Beresford. Met o.a. John Cusack, Morgan Freeman, Jamie Anderson, Ned Bellamy en Alice Krige.

Grote sterren, een regisseur die diverse Oscarnominaties verdiende (onder andere voor Driving Miss Daisy) en een budget van zo'n 25 miljoen dollar konden niet verhelpen dat deze actiethriller direct naar de videotheek werd gestuurd. Cusack speelt een Heel Gemiddelde Amerikaan, die een weekendje gaat kamperen met zijn zoon. Hij ontpopt zich als held wanneer ze in de wildernis op ontsnapte huurmoordenaar Frank Carden (Freeman) stuiten. Het afgezaagde gegeven hoeft een fijne portie actie of spitse dialogen natuurlijk niet in de weg te staan, maar beide ontbreken in The Contract. De doorgaans betrouwbare acteurs lijken weinig meer dan hun eigen contract voor ogen te hebben gehad.

Evelyn

2002 | Drama

Verenigde Staten​/​​Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Ierland 2002. Drama van Bruce Beresford. Met o.a. Pierce Brosnan, Sophie Vavasseur, Aidan Quinn, Julianna Margulies en Stephen Rea.

Desmond was een betere titel geweest voor dit drama over Ierse werkloze huisschilder Desmond (Pierce Brosnan) die in de jaren vijftig vecht tegen kerk en staat om de voogdij over zijn negenjarige dochter te bemachtigen nadat deze na de scheiding in een nonnenklooster wordt mishandeld. In zijn door verdriet (en tabak en alcohol) benevelde zoektocht naar gerechtigheid ontmoet Desmond drie mannen (Stephen Rea, Aidan Quinn en Alan Bates) die hem juridisch en emotioneel bijstaan. Het zoete bouquet, gevolgd door de stroperige smaak, wordt gecompenseerd door een kruidige afdronk dankzij het solide spel van Pierce Brosnan.

Bride of the wind

2001 | Biografie, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland​/​​Oostenrijk 2001. Biografie van Bruce Beresford. Met o.a. Sarah Wynter, Jonathan Pryce, Vincent Perez, Simon Verhoeven en Gregor Seberg.

Een biopic over Alma Mahler, de vrouw van componist Gustav Mahler (en ook van Walter Gropius en Franz Werfel), en de minnares van Oskar Kokoschka.

Double Jeopardy

1999 | Drama, Misdaad, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten​/​​Duitsland​/​​Canada 1999. Drama van Bruce Beresford. Met o.a. Tommy Lee Jones, Ashley Judd, Annabeth Gish, Bruce Greenwood en Roma Maffia.

De titel van deze dramathriller van Bruce Beresford (Driving Miss Daisy, Black Robe, Rich in Love) verwijst naar de wet waarin staat dat iemand niet twee keer voor dezelfde moord kan worden veroordeeld. Aangezien Elizabeth (Judd) onterecht heeft gezeten voor moord, ruikt zij met deze wet in gedachten de kans om die moord wél te gaan plegen zonder de consequenties daarvan te hoeven ondergaan. Het script is een beetje belachelijk, maar een paar keer 'uitstel van ongeloof', de vaart van de gebeurtenissen en het onderhoudend gemix tussen achtervolgingsactie, rechtbankdrama en moordmysterie doen wonderen.

Paradise Road

1997 | Oorlogsfilm, Drama

Australië​/​​Verenigde Staten 1997. Oorlogsfilm van Bruce Beresford. Met o.a. Glenn Close, Pauline Collins, Cate Blanchett, Frances McDormand en Julianna Margulies.

Waar gebeurd verhaal over de ervaringen van Engelse, Australische, Amerikaanse en Nederlandse vrouwen in een Jappenkamp tijdens WO II. De titel verwijst naar het gedicht 'Paradise Road' dat werd voorgedragen aan het graf van de vele vrouwen die de verschrikkingen niet overleefden. Een gezelschap vrouwen uit de mondaine kringen van Singapore wordt na de inname van de stad door de Japanners gevangen genomen. Na vele ontberingen komen ze in een kamp in Sumatra terecht, waar ze drie jaar lang worden afgebeuld, geslagen en vernederd. Om de moed niet te verliezen vormen ze een a-capellakoor, tegen de regels in natuurlijk. Maar het werkt: op het moment dat de vrouwen hun zuiver gezang aanheffen, verstommen zelfs de woedende kreten van hun kwelgeesten.

Last Dance

1996 | Drama

Verenigde Staten 1996. Drama van Bruce Beresford. Met o.a. Sharon Stone, Rob Morrow, Randy Quaid, Peter Gallagher en Diane Sellers.

Cindy Liggett (Stone) is veroordeeld voor moord en wacht al twaalf jaar op haar executie. Dan krijgt ze bezoek van de jonge advocaat Rick Hayes (Morrow). Hij is ervan overtuigd dat er tijdens het proces van Cindy fouten zijn gemaakt en probeert haar doodstraf om te zetten in levenslang. Minder goed dan het thematisch vergelijkbare Dead Man Walking (1995). Stone in een serieuze rol viel overigens niet in de smaak bij het publiek, dat haar liever zag als femme fatale (zoals in Basic Instinct). Ze werd genomineerd voor een Razzie.

Silent Fall

1994 | Thriller, Mysterie

Verenigde Staten 1994. Thriller van Bruce Beresford. Met o.a. Richard Dreyfuss, Ben Faulkner, Liv Tyler, Linda Hamilton en J.T. Walsh.

Nadat hun ouders op brute wijze vermoord zijn blijven het autistische jongetje Tim Warden (Faulkner) en zijn oudere zus Sylvie (Tyler) in de ouderlijke woning achter. Controversieel psychiater in ruste Jake Rainer (Dreyfuss) probeert het vertrouwen van het jochie te winnen om erachter te komen wat zich precies heeft afgespeeld op de plaats delict, maar dat gaat sheriff Rivers (Walsh) niet snel genoeg, die gelooft meer in de botte bijl van psychiater Harlinger (Lithgow). Redelijke thriller van Bruce Beresford (Driving Miss Daisy) met een aardige rol voor Dreyfuss lijdt nogal onder een niet al te consistent script.

Curse Of The Starving Class

1994 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1994. Drama van Michael McClary en J. Michael McClary. Met o.a. James Woods, Kathy Bates, Henry Thomas, Kristin Fiorella en Louis Gossett jr.

Woods heeft via een onbetrouwbare makelaar een waardeloos boerderijtje gekocht. Hij probeert zijn mislukte droom te verdrinken in de alcohol. Zijn vrouw Bates is deze toestand meer dan beu en bovendien zit ze met de eeuwige ruzies van haar tienerkinderen die volop in de puberteit zitten. Wanneer ze dieper in de schulden raken, verkoopt Bates de boerderij weer aan dezelfde makelaar. Ondertussen tracht Woods zijn eigendom te verkopen aan Gossett, de uitbater van zijn stamkroeg. Het faillissement van de Amerikaanse Droom, gesymboliseerd in een boerderij. In zijn regiedebuut brengt McClary een mengeling van weemoed, drama en zwarte humor, schitterend vertolkt door Woods en Bates. Niemand minder dan Bruce Beresford bewerkte het toneelstuk van Sam Shepard tot een gevoelig scenario dat diepe indruk nalaat. Fotografie van Russell Boyd. In Ultra Stereo- sound.

A Good Man in Africa

1994 | Komedie

Verenigde Staten 1994. Komedie van Bruce Beresford. Met o.a. Colin Friels, Sean Connery, Joanne Whalley, John Lithgow en Diana Rigg.

Plompe film, gesitueerd in een denkbeeldig Westafrikaans land. De hoofdpersoon is Morgan Leafy (Friels), een louche ambtenaar van de Britse ambassade. Morgan gaat plichtsgetrouw van zijn zwarte Afrikaanse minnares naar Celia (Whalley-Kilmer), de eega van de charismatische lokale presidentskandidaat Sam (Gossett). De komische mogelijkheden van dat personage en die rol gaan echter aan Friels voorbij. Regisseur Beresford moet getwijfeld hebben: is dit nu eigenlijk een klucht met Lithgow als een hoogdravende Britse ambassadeur of een satire die Gossett portretteert als een opportunistische haai die het geld voor ontwikkelingshulp achterover wil drukken? Slechts één man houdt de film overeind: een gepolijste, beginselvaste, energieke Connery als Schotse arts, maar hij komt veel te weinig aan. Naar de gelijknamige roman van William Boyd, in Dolby-sound. Het camerawerk is van Andrzej Bartkowiak.

Rich in Love

1992 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1992. Drama van Bruce Beresford. Met o.a. Albert Finney, Jill Clayburgh, Kathryn Erbe, Kyle MacLachlan en Alfre Woodard.

Het huwelijk tussen Warren en Helen Odom loopt spaak en Helen neemt de benen. De 17-jarige dochter Lucille is letterlijk het kind van de rekening, want nu moet zij voor haar vader zorgen, die duidelijk onder de vernedering van haar moeder lijdt. Deze film is vooral de geschiedenis ingegaan als het prestigieuze project, waar Beresford toen hij de laatste hand legde aan zijn Oscar-winnaar DRIVING MISS DAISY en scenarioschrijver Alfred Uhry, flink de mist mee ingingen.

The Black Robe

1991 | Avonturenfilm

Australië​/​​Canada 1991. Avonturenfilm van Bruce Beresford. Met o.a. Lothaire Bluteau, Aden Young, Sandrine Holt, August Schellenberg en Tantoo Cardinal.

In 1634 arriveert de Franse jezuïetenpater Bluteau in Quebec. Hij is op weg naar een afgelegen missiepost, waar hij zich bij zijn vroegere leermeester wil vervoegen. Tijdens de tocht van tweeduizend kilometer door een onherbergzaam gebied wordt hij vergezeld door een jonge timmerman die ervan droomt naar school te gaan in Frankrijk. De jongen wordt verliefd op de dochter van het indianenopperhoofd dat de expeditie leidt. De spanningen lopen weldra op, vooral omdat de Indianen de 'zwartrok' als een duivel beschouwen. Een kruising tussen THE MISSION en DANCES WITH WOLVES met zeer authentieke Indianen. Kannibalisme en marteling vormen een deel van hun geloof. De kloof tussen twee beschavingen, tussen geloof en primaire driften, is het sterkste element in het scenario, dat Brian Moore baseerde op zijn eigen roman. Het einde van de film is bijzonder indrukwekkend. Schitterende fotografie van Peter James. Dolby Stereo S.R.

Black robe

1991 | Drama, Avonturenfilm

Canada 1991. Drama van Bruce Beresford. Met o.a. Peter James, Stephanie Reichel, Bruce Beresford en Lothaire Bluteau.

Vlak na het enorme succes van de Hollywoodse indianenfilm Dances with wolves werd de Canadese indianenfilm Black Robe een financiële flop. Dat kwam door het resoluut niet romantiseren van de contacten tussen Indianen en Europeanen. De op uitgebreid historisch onderzoek en een roman van Brian Moore gebaseerde film toont geen wederzijds respect tussen twee culturen, maar kennelijk onverenigbare verschillen, waarbij de Europese bezoekers slechts uit zijn op (religieuze) onderwerping van de Indianen. De Franse Jezuïet Laforgue (Bluteau) komt in 1634 in het hedendaagse Canada in de hoop Huron-indianen te bekeren. Wat hij wellicht niet helemaal beseft is dat in zijn kielzog de Fransen beginnen met kolonisatie en dat zijn komst niet tot de 'redding' maar tot de ondergang van de inheemse volkeren zal leiden. Black Robe is mooi maar extreem guur gefilmd door Peter James (Meet the parents). Door het belichten van de naakte alledaagse handelingen van de Indianen in de barre, koude, modderige omstandigheden, is deze film van Beresford (Driving miss Daisy) niet prettig om naar te kijken. Maar de cultuurclash en het leven in het algemeen in die tijd en op die plaats wáren ook geen pretje getuigen ook de vele geschiedkundigen die enthousiast waren over Black Robe. (IdH/VPRO Gids)

Mister Johnson

1990 | Komedie, Historische film, Drama

Verenigde Staten 1990. Komedie van Bruce Beresford. Met o.a. Beatty Edney, Denis Quilley, Nick Reding, Beatie Edney en Edward Woodward.

Een jonge klerk tracht in 1923 in Nigeria de onbuigzame grenzen van zijn koloniale betrekking te overschrijden. Daarvoor helpt hij zijn blanke baas, een Britse gezagshebber, bij het aanleggen van een weg om hun kleine voorpost te verbinden met de buitenwereld. Een goed gemaakte film waarin kapitalisme en kolonialisme vervlochten werden.

Her Alibi

1989 | Komedie, Romantiek, Thriller

Verenigde Staten 1989. Komedie van Bruce Beresford. Met o.a. Tom Selleck, Paulina Porizkova, William Daniels, James Farentino en Ronald Guttman.

Geplaagd door een schrijversblok zoekt detectiveauteur Blackwood (Selleck) inspiratie bij moordprocessen in de rechtbank. Daar wordt hij smoorverliefd op de zinnelijke Roemeense Nina (Porizkova) die terecht staat voor doodslag. Blackwood zorgt prompt voor een alibi en neemt haar mee naar huis, maar begint te twijfelen aan haar onschuld wanneer ze wat al te handig blijkt met steek- en schietgerei. Supermodel Porizkova en de charmante Selleck vormen een aangenaam duo en maken van een op zich domme film een plezante farce.

Driving Miss Daisy

1989 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1989. Komedie van Bruce Beresford. Met o.a. Jessica Tandy, Morgan Freeman, Dan Aykroyd, Patti LuPone en Esther Rolle.

Schitterend, maar honingzoet antiracisme met (de toen 81- jarige) Tandy als Zuidelijke, joodse matrone die haar auto in de prak rijdt, waarna haar zoon Ayckroyd Freeman in dienst neemt als zwarte chauffeur tot groot ongenoegen van Tandy. Dat gebeurt in 1948 en er volgen dan twintig jaar van een bizarre, gevoelige relatie in een door rassenrellen geteisterd Amerikaans Zuiden. Ayckroyd is heel minzaam in zijn ongecompliceerde rol in tegenstelling tot Tandy`s ingewikkelde rol, waar de make-up het nodige meespeelt. Bekroond met vier Oscars: Beste Film, Beste Actrice (Tandy), Beste Scenario voor Alfred Uhry, die zijn eigen toneelstuk bewerkte, dat al eerder de Pulitzerprijs won en Beste Make-up. Camerawerk van Peter James.

Aria

1987 | Muziek, Musical

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1987. Muziek van Robert Altman, Bruce Beresford, Bill Bryden, Jean-Luc Godard en Derek Jarman. Met o.a. John Hurt, Theresa Russell, Nicola Swain, Marion Peterson en Valerie Allain.

Tien regisseurs kregen, met gemengd resultaat, de gelegenheid hun favoriete operastukken van beelden te voorzien. Ken Russell maakte een eervolle, exotische interpretatie van Puccini en het fragment van Julien Temple met Buck Henry is komisch. Godard draaide echter een verschrikkelijke scène in een sportschool. Camerawerk o.a. Harvey Harrison, Gale Tattersall.

The Fringe Dwellers

1986 | Actiefilm

Australië 1986. Actiefilm van Bruce Beresford. Met o.a. Kristina Nehm, Justine Saunders, Bob Maza, Kylie Belling en Denis Walker.

Nehm is een jong, ambitieus Aboriginalmeisje, dat met haar ouders in een sloppenwijk aan de rand van een welvarende Australische stad woont. Ze droomt ervan te leven zoals de blanken en krijgt haar ouders zover dat ze een huis huren in een blanke wijk. De familie kan zich daar echter niet aanpassen, en Nehm wordt verscheurd tussen twee werelden, die elkaar lijken af te stoten. Bewerking, door Bruce en Rhoisin Beresford, van de allesbehalve optimistische roman van Nene Gare. Het beeld dat wordt geschetst van het onbegrip en de minachting die in de blanke Australische wereld heersen jegens kleurlingen, is schrijnend. Knap acteerwerk van vooral niet-professionele acteurs. Beelden van Don McAlpine benadrukken de depressieve sfeer van de film.

Crimes of the Heart

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Bruce Beresford. Met o.a. Diane Keaton, Jessica Lange, Sissy Spacek, Sam Shepard en Tess Harper.

Een familiere[KA3]unie in een slaperig stadje in Mississippi vormt de achtergrond voor de tribulaties van drie excentrieke zusters, die hun haat, jaloezie, hebbelijkheden en onhebbelijkheden eens flink op elkaar kunnen laten botvieren. Deze goedgespeelde film is gebaseerd op het toneelstuk van Beth Henley (die het zelf bewerkte voor de film), waarvoor ze de Pulitzer Prijs gekregen had, maar ze is er niet in geslaagd om de statische beperkingen van de zaal voor de film weg te werken.

King David

1985 | Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1985. Drama van Bruce Beresford. Met o.a. Richard Gere, Edward Woodward, Alice Krige, Denis Quilley en Niall Buggy.

Een hecht doortimmerde film naar het bijbelverhaal. We volgen David vanaf zijn jeugd, als hij Goliath verslaat, tot zijn ongemakkelijk koningschap. In de tweede helft gaat de zaak scheef: de film begint te haperen en dat doet afbreuk aan het verhaal. Mooi om te zien, dat wel, met Donald McAlpine achter de camera. Sterke muziek van Carl Davis en een schitterende rol van Woodward als de afgezette Koning Saul.

Tender Mercies

1982 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1982. Drama van Bruce Beresford. Met o.a. Robert Duvall, Tess Harper, Allan Hubbard, Betty Buckley en Wilford Brimley.

De voormalige country & western-zanger/schrijver Duvall maakt een geslaagde comeback, nadat hij door een rustgevende relatie met een jonge weduwe en haar zoontje zijn drankprobleem de baas is geworden. Het Amerikaans debuut van de Australische regisseur Beresford vertelt op eenvoudige maar doeltreffende wijze een hoopgevend verhaal, dat geen moment melodramatisch wordt. Duvall verdiende met zijn rol een Oscar.

Puberty Blues

1981 | Komedie, Drama

Australië 1981. Komedie van Bruce Beresford. Met o.a. Nell Schofield, Jad Capelja, Geoff Rhoe, Tony Hughes en Sandy Paul.

Twee highschool-meisjes werken zich binnen in de wereld van de snelle jongens met surfplanken, maar hebben daar na een tijdje zo schoon genoeg van, dat ze zelf een surfplank kopen. Het idee achter de film is aardig, maar wordt met onvoldoende filmische middelen uitgewerkt (met name te veel dialogen) om te blijven boeien.

The Club

1980 | Misdaad, Drama

Australië 1980. Misdaad van Bruce Beresford. Met o.a. Jack Thompson, Graham Kennedy, Frank Wilson, Harold Hopkins en John Howard.

Thompson is uitstekend als voetbaltrainer in dit hartverscheurende drama over de politiek achter de schermen van een voetbalclub. Scenario van David Williamson, naar zijn eigen toneelstuk; ook bekend als PLAYERS.

'Breaker' Morant

1980 | Drama, Oorlogsfilm

Australië​/​​Verenigde Staten 1980. Drama van Bruce Beresford. Met o.a. Edward Woodward, Jack Thompson, John Waters, Bryan Brown en Charles Tingwell.

Tijdens de Boerenoorlog in Zuid-Afrika in 1901 leidt Lt. Harry `Breaker` Mornat (Woodward) een wraakactie op een kamp van de Boeren, omdat zij een goede kameraad in een dodelijke hinderlaag lieten lopen. Dit valt niet in goede aarde bij de Britse autoriteiten. Samen met zijn collega`s Lt. Peter Hancock (Brown) en Lt. George Ramsdale Witton (Fitz-Gerald) wordt hij voor de krijgsraad gedaagd op beschuldiging van moord. Knap, aangrijpend oorlogsdrama dat het historische gebeuren mooier voorstelt dan het in werkelijkheid was. Het strak opgebouwde scenario van Beresford, Jonathan Hardy en David Stevens, gebaseerd op een toneelstuk van Kenneth Ross, kreeg een Oscarnominatie en stelt vooral de vraag waar de grens ligt tussen heldhaftigheid en koelbloedige moord in een oorlogssituatie. Prachtig spel van vooral Woodward en Thompson als Maj. J.F. Thomas, de militaire advocaat van de drie officieren, die op het festival van Cannes de prijs als Beste Acteur in ontvangst mocht nemen. De film betekende de internationale doorbraak voor Beresford. Het camerawerk is van Donald McAlpine. Eastmancolor, Mono.

Money Movers

1978 | Thriller, Actiefilm

Australië​/​​Nieuw-Zeeland​/​​Verenigde Staten 1978. Thriller van Bruce Beresford. Met o.a. Terence Donovan, Ed Devereux, Tony Bonner, Brian Anderson en Tony Allison.

Naar het boek The Money Movers van Devon Minchin over een aantal leden van een verzekeringsmaatschappij die met een overval twintig miljoen in de wacht slepen.

The Getting of Wisdom

1977 | Drama

Australië 1977. Drama van Bruce Beresford. Met o.a. Susannah Fowle, Hilary Ryan, Alix Longman, Sheila Helpmann en Patricia Kennedy.

Een levendig, gevoelig dertien-jarig meisje uit het Australische binnenland (Fowle) ontwikkelt zich volgens haar eigen voorwaarden op een snobistische Victoriaanse meisjesschool. Fowle is verkeerd gekozen; het tijdperk is evenwel nauwkeurig herschapen. Gebaseerd op een autobiografische roman van Henry Handel Richardson.

Don's Party

1976 | Komedie

Australië 1976. Komedie van Bruce Beresford. Met o.a. John Hargreaves, Pat Bishop, Graham Kennedy, Veronica Lang en Harold Hopkins.

Sterk verslag over wat er onderling tussen bewoners van een kleine stad plaatsgrijpt op de avond dat ze op de televisie kijken naar de verkiezings uitslagen. Zeer goede regie van Beresford, uitmuntend spel van iedereen. Scenario van David Williamsom, naar zijn toneelstuk.

Barry Mckenzie Holds His Own

1974 | Komedie

Australië 1974. Komedie van Bruce Beresford. Met o.a. Louis Negin, Dick Bentley, Donald Pleasence, Barry Humphries en Barry Crocker.

Sterk verslag over wat er onderling tussen bewoners van een kleine stad plaatsgrijpt op de avond dat ze op de televisie kijken naar de verkiezings uitslagen. Zeer goede regie van Beresford, uitmuntend spel van iedereen. Scenario van David Williamsom, naar zijn toneelstuk.

Barry MacKenzie Holds His Own

1974 | Komedie

Australië 1974. Komedie van Bruce Beresford. Met o.a. Barry Crocker, Barry Humphries, Donald Pleasence, Dick Bentley en Louis Negin.

Mallotig vervolg op THE ADVENTURES OF BARRY MACKENZIE, over de klungelige titelfiguur, diens tweelingbroer (dubbelrol van Crocker) en ene Edna Everage (Humphries in vrouwenkleren), die naar wordt ontvoerd en naar Transylvanië wordt gebracht.

The Adventures of Barry McKenzie

1972 | Komedie

Australië 1972. Komedie van Bruce Beresford. Met o.a. Barry Crocker, Barry Humphries, Peter Cook, Spike Milligan en Julie Covington.

De debuutfilm van regisseur Bruce Beresford (Driving Miss Daisy) is het product van een intensieve samenwerking tussen Beresford en Barry Humphries, beter bekend als Dame Edna Everage. In deze uitzinnige komedie begeleidt ze haar Australische neef Barry McKenzie (Crocker) op zijn reis naar Engeland 'to further the cultural and intellectual traditions of the McKenzie dynasty'. Op de beste momenten een kruising tussen een Marx Brothers-film en een aflevering van Monty Python. De film is losjes gebaseerd op het stripverhaal Aussie in Pommieland, dat Humphries (auteur) en Nicholas Garland (illustraties) in het Britse tijdschrift Private Eye publiceerden.